Essence The Blush & The Highlighter

Essence the Blush & the Highlighter

25 september 2019 1 Comment

Na een video vol met nieuwe Essence producten liet ik jullie laatst ook al het Epic Sunset oogschaduw palette zien. Toch zijn de reviews van de nieuwe Essence producten nog niet voorbij. Vandaag laat ik je namelijk de nieuwe the Blush en the Highlighter zien die tijdens de laatste assortiment update aan het schap zijn toegevoegd. De poeders zien er ontzettend mooi en veelbelovend uit in de verpakking, maar zijn ze ook fijn in gebruik? Ik besloot ze uitgebreid voor je te testen.

De verpakking van de Essence the Blush & the Highlighter

In eerste instantie wordt mijn aandacht eigenlijk altijd getrokken door producten die er mooi uit zien qua verpakking. Een product met een verpakking die eruit springt in het schap zal ik dan ook veel sneller mee naar huis nemen dan een product met een simpele verpakking. Het feit dat deze twee poeders in een simpele doorzichtige plastic verpakking zitten is dan ook niet bepaald een aandachtstrekker.

Natuurlijk is het wel verstandig om ook door een verpakking heen te kijken. Zo kan een product een prachtige verpakking hebben maar zelf niet van goede kwaliteit zijn, terwijl een simpel ogend product misschien juist geweldig blijkt te werken. De kleuren van deze producten zien er dan ook wel heel erg mooi uit, waardoor ik besloot dat ik ze graag wilde uitproberen.

Essence The Blush & The Highlighter

Swatches van de Essence the Blush & the Highlighter

Zodra ik dan ook begon met het swatchen van de poeders op mijn arm werd ik enthousiast. Beide producten zijn ontzettend goed gepigmenteerd en lijken totaal niet poederig te zijn. Links zie je natuurlijk the Blush in kleur 10 Befitting en rechts the Highlighter in 10 Heroic.

Wat ik zelf heel erg fijn vind is dat de blush geen glitters in zich heeft. Zelf ben ik gek op matte blush, waar ik naar eigen smaak altijd nog wat glans overheen kan aanbrengen met een highlighter. Veel budget blushes hebben direct veel glitters/glans in zich zitten waardoor het aanbrengen van een highlighter eigenlijk overbodig wordt. Deze valt immers zo goed als weg in de glans van de blush. Aangezien ik gek ben op een mooie highlighter vind ik dit altijd jammer.

Essence The Blush & The Highlighter

Essence the Blush & the Highlighter op mijn gezicht

Eenmaal op mijn gezicht vind ik de producten ook zeker niet tegenvallen. Wat ik je wel kan aanraden is om vooral de blush erg voorzichtig aan te brengen. Zoals we op de swatches hiervoor al goed konden zien is deze namelijk goed gepigmenteerd, wat er al snel voor kan zorgen dat je echte poppenwangetjes krijgt. Breng de blush dan ook voorzichtig aan en je krijgt niet alleen een prachtig effect op de huid als dat je direct product bespaard en extra lang met de poeder kunt doen.

De highlighter zelf is overigens ook goed gepigmenteerd, maar in mijn ogen niet zo heftig als de blush. Misschien komt dit ook wel door het feit dat ik het zelf heel erg mooi vind als een highlighter opvallend is. Zelf breng ik deze dan ook niet heel voorzichtig aan, maar wanneer je een subtiele glans wilt creëren kun je dit ook met gemak voor elkaar krijgen met dit product. Beide poeders zijn namelijk heel erg goed op te bouwen, waardoor je ze subtiel aan kunt brengen maar ook heel aanwezig.

Essence The Blush & The Highlighter

Mijn conclusie over de Essence the Blush & the Highlighter

Al met al vind ik dit echt twee hele mooie budget producten, die er van de buitenkant misschien niet heel bijzonder uit zien, maar prachtig zijn in gebruik. Ik zal deze producten er dan ook zeker vaker bij gaan pakken. Je shopt de the Blush hier en the Highlighter hier voor €2,59 per stuk. De blush is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren en de highlighter in twee verschillende kleuren.

Ik heb deze producten ontvangen ter review

Essence The Blush & The Highlighter

1 Comment

 • Tessa 25 september 2019 at 18:18

  Ik vind deze blush echt super mooi. Echt een perfecte kleur voor deze tijd van het jaar!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×