Essence Shape Your Face Contouring Palette & Keep It Perfect Make-Up Fixing Spray

14 maart 2016 1 Comment

Essence Shape Your Face palette en Fixing Spray

Tijd voor weer een paar nieuwe producten van Essence om aan jullie te laten zien! Vandaag is het de beurt aan het Shape Your Face Contouring Palette en de Keep It Perfect Fixing Spray: twee producten waar ik zelf meteen al heel erg benieuwd naar was. Kijk je snel mee?

Shape Your Face Contouring Palette

Essence Shape Your Face palette en Fixing Spray

Het Essence Shape Your Face Contouring Palette is er in twee verschillende kleuren, waarvan ik de peachy variant mee nam: 10 Ready, Set, Peach! De verpakking van het palette vind ik leuk speels: de tekst op het palette staat er op alsof het getekend is en ook in de poeders zelf zitten hele mooie astec patroontjes.

Essence Shape Your Face palette en Fixing Spray

Dit zijn dan de poeders: een bronzer, highlighter en blush. De patroontjes in de poeders vind ik zelf echt ontzettend tof, ook al zijn die na een paar keer gebruik natuurlijk weggevaagd. Wat me meteen opviel aan het palette was dat alleen de blush glitters bevat: ik wist niet zo goed wat ik van de matte highlighter moest verwachten.

Essence Shape Your Face palette en Fixing Spray

Zoals je ziet is het pigment van het palette prima! De highlighter is wel wat poederig en zelf ben ik niet zo’n fan van het feit dat hij mat is. Verder heb ik echter geen klachten oer de kleurtjes want wauw: wat een mooie tinten!

Essence Shape Your Face palette en Fixing Spray

Helaas kreeg ik de producten niet erg goed op de foto, waardoor alleen de bronzer echt duidelijk zichtbaar is. Deze is dan ook wel heel erg mooi en erg fijn in gebruik. Ook van de blush ben ik helemaal weg: peachy blushes zijn altijd al mijn favoriet geweest. Helaas is de highlighter wat minder: doordat hij mat is en zo poederig zie je het effect op de huid amper. Jammer!

Het Essence Shape Your Face Contouring palette kost €3,99

Keep It Perfect Fixing Spray

Essence Shape Your Face palette en Fixing Spray

Toen ik zag dat Essence met een fixing spray kwam moest ik die natuurlijk hebben. Zelf ben ik gek op mijn Etos fixing spray; maar deze variant is zelfs nog goedkoper!

De verpakking van de spray is niet erg bijzonder, maar dat hoeft van mij ook niet zo nodig bij een fixing spray. Zolang hij maar fijn werkt!

Ik moet zeggen dat de spray een stuk natter is dan mijn Etos spray: wanneer je hem over je make-up heen sprayt voel je hem nog een tijdje op je huid liggen. Ook is hij wat plakkeriger. De eerste keer dat ik hem gebruikte had ik te veel gebruikt en droop de spray zo ongeveer van mijn gezicht af: niet echt een fijn gevoel.

Nee, dit is het voor mij toch net niet. Ik blijf bij mijn vertrouwde Etos fixing spray. Echter is het wel een leuke spray wanneer je echt weinig geld hebt om er aan uit te geven maar toch een fixing spray zoekt.

De Essence Keep It Perfect make-up fixing spray kost €2,99

Al met al ben ik heel erg blij met het contour palette maar wat minder met de fixing spray. Het is een leuk idee maar ik blijf toch liever bij mijn Etos spray. Ik ga binnenkort wel een keer kijken of ik ook de roze variant van het contour palette ergens kan vinden: want die lijkt me ook erg mooi. Heb jij nog nieuwe Essence producten uitgeprobeerd?

1 Comment

 • Sanne 14 maart 2016 at 07:56

  Lijkt me een fijn palette! De nieuwe producten van Essence heb ik echter nog niet geprobeerd.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×