Essence Plumping Nudes lipgloss

Essence Plumping Nudes lipgloss

6 juli 2019 3 Comments

Ik liet jullie eerder al de Essence My Glow Passion blush en highlighter zien uit de nieuwste assortiment update, maakte een video waarin ik een heleboel nieuwe producten testte, en vandaag is het tijd om jullie twee nieuwe lipproducten te laten zien. Essence bracht namelijk de Plumping Nudes lipgloss uit: een lipgloss die je lippen niet alleen een prachtige gekleurde glans zou moeten geven, maar je lippen ook dikker zou moeten maken. Ik was erg benieuwd en testte twee kleurtjes voor jullie uit.

De verpakking van de Essence Plumping Nudes lipgloss

De Plumping Nudes lipgloss zit in een simpele ronde langwerpige huls met een witte dop. Daarnaast hebben ze gekozen voor een gouden opdruk op de huls, waardoor het product een iets luxere uitstraling zou moeten krijgen. Nog altijd blijft dit in de schattige kinderlijke vorm die we van Essence gewend zijn, dus of ik de gouden kleur helemaal goed gekozen vind weet ik niet zo goed.

Een groot voordeel van de huls vind ik wel dat hij voor het overgrote gedeelte doorzichtig is, waardoor je gemakkelijk kunt zien welke kleur je in je handen hebt. Zelf kocht ik de twee kleuren 05 Bold Love en 06 Big Bang. In totaal zijn er zeven verschillende kleuren verkrijgbaar.

Essence Plumping Nudes lipgloss

De applicator van de lipgloss is eigenlijk mega simpel vormgegeven. Daarnaast is hij redelijk klein, waardoor je gemakkelijk in je mondhoeken product kunt aanbrengen zonder over je liplijn heen te gaan. Hij is niet te hard en ook niet te zacht, dus wat mij betreft een prima applicator.

Essence Plumping Nudes lipgloss

De swatches van de Essence Plumping Nudes lipgloss

Dan is het tijd voor het belangrijkste onderdeel van deze review: de swatches. Ik besloot de kleuren in eerste instantie op mijn arm aan te brengen, waarbij je hierboven links 05 Bold Love ziet en rechts 06 Big Bang. Zoals je kunt zien zijn beide kleurtjes relatief sheer, maar dit is wel iets wat ik gewend ben van lipgloss. Echter zijn ze niet zo sheer dat je helemaal geen kleur op je lippen zult krijgen: iets wat ik bij sommige lipgloss erg jammer vind. Eens zien hoe ze het op mijn lippen zullen doen.

Essence Plumping Nudes lipgloss

Essence Plumping Nudes lipgloss
05 Bold Love

Ik begin met de kleur 05 Bold Love die op de swatch haast bruin/oranje van kleur leek te zijn. Eenmaal op mijn lippen is hij eerder een wat donkerdere nude/paarse tint die ik zelf eerlijk gezegd niet heel erg mooi vind. Daarnaast kun je goed zien dat de lipgloss de velletjes op mijn onderlip benadrukt. Dat is iets wat ik van matte (liquid) lipsticks gewend ben maar van een lipgloss totaal niet had verwacht. Jammer!

Essence Plumping Nudes lipgloss

Full face vind ik de kleur mezelf niet misstaan, maar het is ook geen kleur waar ik erg blij van word. Nu moet ik zeggen dat ik over het algemeen eerder fan ben van matte lipproducten en lipgloss sowieso niet zo graag draag omdat je haren er zo in blijven plakken wanneer het waait. Wat betreft het ‘plumping’ effect voel ik wel degelijk een soort getintel wanneer ik het product net heb aangebracht. Echter zie ik geen verschil in dikte van mijn lippen na een tijdje dragen, waardoor ik me af vraag of dit wel werkt. Nu lijken je lippen sowieso optisch groter door de glans van de lipgloss, dus vraag ik me af of ze dit niet gewoon bedoelen.

Essence Plumping Nudes lipgloss

Essence Plumping Nudes lipgloss
06 Big Bang

De tweede kleur die ik kocht is een schattig roze kleurtje, maar wel eentje die ik nog bij mezelf vind passen. Deze kleur laat de velletjes op mijn lippen gelukkig totaal niet zien, wat voor mij absoluut een pluspunt is. Hij dekt egaal, brengt gemakkelijk aan en geeft wanneer ik hem net heb aangebracht precies hetzelfde tintelende gevoel aan mijn lippen. Niet onprettig, maar wel gek wanneer je dit niet verwacht.

Essence Plumping Nudes lipgloss

Deze kleur vind ik full face een stuk mooier bij mezelf staan, terwijl ik over het algemeen helemaal geen fan ben van schattige roze kleurtjes. Wel moet ik zeggen dat ik ook deze er waarschijnlijk niet vaak bij ga pakken, omdat ik simpelweg niet houd van de substantie van lipgloss. Nu is dit natuurlijk niet de fout van het product, maar eerder een persoonlijke voorkeur.

Essence Plumping Nudes lipgloss

Mijn conclusie over de Essence Plumping Nudes lipgloss

Ik vind de Essence Plumping Nudes lipgloss zeker een aanrader voor iedereen die graag lipgloss draagt. Ze hebben leuke kleurtjes, brengen gemakkelijk aan en dekken vervolgens ook egaal. Wat betreft de houdbaarheid zijn de producten niet erg goed, maar dit is ook niet iets wat ik van een lipgloss verwacht. Bij iedere keer dat je iets eet of drinkt zul je het product moeten bijwerken, dus zorg dat je hem mee neemt in je tas. Oh, en verwacht niet dat hij je lippen heel veel dikker gaat maken want dit is simpelweg niet het geval, al zorgt de glans hier natuurlijk optisch wel voor. De Essence Plumping Nudes lipgloss zijn te koop bij Etos, Trekpleister en het Kruidvat voor €2,39 per stuk.

Essence Plumping Nudes lipgloss

3 Comments

 • Janine 20 april 2020 at 11:57

  Wat een fijne review! Ik ben sinds kort weer helemaal intro lipgloss. Ondanks het plakt aan m’n lippen. Haha . Het brengt me weer terug naar vroeger toen lipgloss echt de bomb was! Het komt weer heerlijk terug!

 • Kim 7 juli 2019 at 14:19

  Ondanks dat ik geen fan ben van lipglosjes vind ik deze kleuren wel erg leuk! Echt perfect voor alle dag.

 • Tessa 6 juli 2019 at 20:27

  mooie kleuren. zelf draag ik ook niet graag lipgloss vanwege de plakkerigeheid

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×