Essence – nieuwe matte lipproducten

3 maart 2016 10 Comments

Essence - nieuwe matte lipproducten

Ik liet jullie in de Ordinary Week Recap al zien dat ik een aantal nieuwe producten had gekocht van Essence, waaronder 3 lipsticks en 2 lippotloden. Alle 5 de lipproducten zijn mat, wat een absolute favoriet is voor mij. Mat en budget, eens kijken wat Essence ervan gemaakt heeft!

Essence Velvet Matt Lipsticks

Essence - nieuwe matte lipproducten

Ik haalde 3 van de nieuwe kleuren van Essence, van links naar rechts zie je nummer 24, 07 en 08. Helaas hebben de kleuren geen naam. Nummer 24 is een prachtige paarse tint, die me meteen aansprak. Zo een gewaagde kleur zie je niet snel bij een budget merk! De andere twee kleuren zijn wat neutraler en daarmee ook makkelijker draagbaar.

Essence - nieuwe matte lipproducten

De swatches beloven veel goeds! De lipsticks geven goed pigment af en zoals je kunt zijn zijn zo ook aardig mat. Die belofte komen ze in ieder geval goed na!

Nummer 08

Essence - nieuwe matte lipproducten

Essence - nieuwe matte lipproducten

Nummer 08 is de meest nude kleur van de drie. Hij is licht bruin met een heel erg lichte paarse ondertoon. Zelf vind ik het een onwijs mooie en ook wat bijzonderder nude kleur. Zeker een kleur voor iedere dag.

Nummer 07

Essence - nieuwe matte lipproducten

Essence - nieuwe matte lipproducten

Nummer 07 is een knallende lichtroze tint. In de huls had ik hem meer peachy verwacht, maar het is zeker wel een mooie kleur! Zelf draag ik niet zo snel roze, maar mocht ik dat wel een keer willen doen, dan ga ik deze er zeker bij pakken.

Nummer 24

Essence - nieuwe matte lipproducten

Essence - nieuwe matte lipproducten

Nummer 24 was de lipstick waar ik het meest benieuwd naar was. Wat een bijzondere kleur voor een budgetmerk! Jammer genoeg is hij op de lippen minder diep donker paars dan in de huls, maar toch zeker wel mooi. Deze kleur droeg ik om te testen en hebben jullie ook al kunnen zien in het filmpje van gisteren. Hij bleef echt ontzettend goed zitten en ik heb ’s avonds zelfs moeten schrobben om de paarse gloed van mijn lippen af te krijgen!

Essence Velvet Sticks

Essence - nieuwe matte lipproducten

De Velvet Sticks zijn compleet nieuw in het assortiment. Het zijn stickvormige lipproducten, die mat zouden moeten opdrogen. Ze hebben ook glossy sticks nieuw in het assortiment, maar aangezien ik juist van de matte lipkleuren ben, ben ik voor deze variant gegaan.

Essence - nieuwe matte lipproducten

De pigmentatie van de kleuren is goed, en de producten voelen heerlijk zacht aan. Links zie je 02 Peony Star en rechts 05 Plum Perfect. Twee heel erg verschillende kleuren, maar allebei helemaal mijn ding.

02 Peony Star

Essence - nieuwe matte lipproducten

Essence - nieuwe matte lipproducten

Peony star is een licht roze kleur, veel minder knallend dan de lipstick die ik je hiervoor liet zien. Zeker een draagbare kleur en het product voelt ook heel erg fijn aan op de lippen.

05 Plum Perfect

Essence - nieuwe matte lipproducten

Essence - nieuwe matte lipproducten

Van dit soort kleurtjes kan ik geen genoeg krijgen. Zeker voor het maken van mijn filmpjes zijn dit de kleuren waar ik het snelst naar grijp: ze staan over het algemeen heel erg goed bij mijn haar- en oogkleur. Ook deze variant vind ik weer heel erg mooi en de sticks zijn ook echt mat.

Zoals je ziet ben ik heel erg enthousiast over deze nieuwe lipproducten van Essence, en ga ik ze er ook zeker vaker bij pakken. Vijf nieuwe matte producten erbij in mijn stash, daar houd ik van!

Essence Velvet Matt Lipsticks kosten €2,39 per stuk
Essence Velvet Sticks kosten €1,99 per stuk

10 Comments

 • Floor 4 maart 2016 at 09:17

  Wat een leuke kleurtjes! Vind die donker paarse toch wel het mooist, ondanks hij niet zo fel is als in de huls X

 • Jouvence 3 maart 2016 at 21:45

  Wauw, wat een mooie producten ♥ xx Liefs

 • Rosanne 3 maart 2016 at 20:44

  Toevallig was ik vanmiddag bij de Kruidvat en heb ik een velvet stick meegenomen. Zo te lezen bevallen ze je goed, ik ga die van mij zaterdag testen.

 • gea 3 maart 2016 at 18:45

  Ik vind de lipsticks er weer goed uit zien, essence is toch wel mijn favoriete merk in lipsticks eigenlijk.

 • Bibiane 3 maart 2016 at 13:59

  Die sticks zien er prachtig uit! Die ben ik zelf nog niet tegengekomen helaas….

 • Andréa 3 maart 2016 at 13:44

  De velvet sticks vind ik er heel goed uit zien! Vooral de roze kleur staat je mooi.
  x

 • Bertine 3 maart 2016 at 11:55

  Hoera voor matte lipsticks! Ik koop al jaren geen essence lipsticks meer, omdat ze met een uurtje al van je lippen af zijn. Goed om te lezen dat deze matte varianten langer blijven zitten en dan vooral de donkere kleur. Ik ben benieuwd en ga er misschien dan ook wel eentje aanschaffen om te proberen…

 • Rachel Kromdijk 3 maart 2016 at 11:53

  wauw de eerste twee lipsticks vind ik echt geweldig en die peony star ook!

 • Mariska 3 maart 2016 at 11:43

  Ik zag ze liggen, ze zijn best wel mooi! 😀

 • Sandra 3 maart 2016 at 11:15

  Ooooh nr 7 is echt een mooie kleur! Idd wel jammer van die paarse kleur die sprak mij wel het meest aan. Ik ga denk ik wel toch nog even kijken bij kruidvat. Hihi

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×