Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

12 augustus 2016 12 Comments

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Nu de nieuwe producten van Essence en Catrice weer in de schappen liggen kon ik het natuurlijk niet laten om een aantal producten mee te nemen en voor jullie te testen. Vandaag trap ik af met de Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss die compleet nieuw zijn in het assortiment. Er zijn 5 verschillende kleuren en ik kocht ze allemaal om jullie een goed beeld te geven. Kijk je mee?

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

De verpakking van de lipgloss vind ik eerlijk gezegd niet heel erg mooi. Ik vind het er nogal kinderlijk uitzien doordat de verpakking zo bol is. Daarnaast ben ik heel erg benieuwd hoe de substantie zal zijn: een matte lipgloss? Is het dan toch meer een lip cream dan een gloss? De applicator van de gloss ziet er in ieder geval goed uit: zacht maar toch stevig.

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Zoals ik al verwacht had is de substantie van de gloss veel meer zoals die van een lip cream. De kleuren zijn op zich goed gepigmenteerd, maar niet allemaal even goed. Zoals je ziet heeft vooral kleur 1 een tweede laagje nodig. Ook merk ik dat de gloss er lang over doet om echt matt op te drogen.

01 LA VIE EST BELLE

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Als eerste: sorry voor de enorme hoeveelheid velletjes op mijn lippen. Ik heb op het moment geen lipscrub in huis (die moet ik dus maar gaan halen bij LUSH in Londen!) dus kan er vrij weinig aan veranderen. De kleur zelf is echt heel erg licht babyroze, een kleur die ik mezelf absoluut niet goed vind staan. Hij heeft twee laagjes nodig om te dekken.

02 BEAUTY-APPROVED!

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Dit is meer mijn kleur! Een oranje-bruine nude tint is altijd goed als je het mij vraagt. Deze kleur heeft ook maar 1 laagje nodig en benadrukt de velletjes op mijn lippen een stuk minder. I like!

03 GIRL OF TODAY

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Deze kleur is ontzettend tof dus kijk vooral om de velletjes heen! Ik denk dat dit samen met nummer 2 toch wel mijn favoriet is uit deze lijn. Een soort roze/mauve kleur: heel erg tof.

04  READY, SET, IMPRESS!

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Natuurlijk kon een felle rode tint ook niet ontbreken, en dat is dan ook nummer 4. Het is een mooie kleur, maar niet heel erg bijzonder.

05 SIMPLY BE AN ICON

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss

En dan sluiten we af met een donkere roodtint: ook die mag natuurlijk niet ontbreken. Net als de vorige kleur is hij mooi, maar niet heel erg bijzonder. Ik heb al meerdere vergelijkbare lipproducten.

De gloss voelt fijn aan op de lippen, maar doet er ontzettend lang over om echt matt op te drogen. Dat zie je ook wel op de foto’s: de gloss is eigenlijk overal nog glanzend. Daarnaast blijft de kleur de gehele tijd dat je hem draagt afgeven, wat ik niet gewend ben van dit soort lipproducten. De gloss slijt bij wat te drinken en te eten al snel van je lippen, maar doet dit wel geleidelijk waardoor je er niet als clown mee rondloopt.

Al met al hebben de producten dus zo zijn voor- en nadelen, die je tegen elkaar moet afwegen wanneer je deze lipproducten aanschaft. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten!

De Essence Matt Matt Matt Longlasting Lipgloss kosten €2,39 per stuk

12 Comments

 • Romy 13 augustus 2016 at 20:21

  Wat een mooie producten zitten daarbij! Had ik eigenlijk niet verwacht omdat ik niet van lipgloss houd. De tweede staat je prachtig! Je kunt je lippen de volgende keer ook scrubben met een tandenborstel, probeer maar eens 😉

  • Irina 13 augustus 2016 at 20:35

   Dankjewel! Dat is ook mijn favoriet ^^
   En bedankt voor de tip!

 • Lianne 13 augustus 2016 at 12:28

  Tip voor de volgende keer als je geen lip scrub in huis hebt. Met een beetje honing en suiker heb je ook een lipscrub. Je zou ook vaseline kunnen gebruiken in plaats van honing. Of als je geen zin hebt in al dat plakkerige spul kan het ook helpen om met je tandenborstel over de lippen heen te wrijven 😉

  • Irina 13 augustus 2016 at 12:52

   Dankjewel voor de tip!

 • Quirine 12 augustus 2016 at 22:27

  De tweede kleur is erg mooi! Maar verder lijken ze inderdaad niet zo bijzonder. Je kunt die velletjes trouwens ook weghalen door zachtjes met je tandenborstel over je lippen te gaan!

  • Irina 12 augustus 2016 at 22:47

   Dankjewel voor de tip!

 • Mandy 12 augustus 2016 at 15:32

  Goede review! Ik vind, behalve de lichtroze, alle kleuren erg mooi! Jammer dat ze niet zo goed blijven zitten, en dat het drogen zo lang duurt.. Ik denk dat ik ze zelf maar laat liggen!

  • Irina 12 augustus 2016 at 18:02

   Dankjewel voor het compliment!

 • hilde 12 augustus 2016 at 09:47

  Ik vind sommige kleuren je super mooi staan! Ik heb ze ook, moet ze ook nog testen.

  • Irina 12 augustus 2016 at 12:43

   Dankjewel Hilde!

 • Maaike 12 augustus 2016 at 09:39

  Deze zien er mooi uit, maar doen het voor mij toch niet. Alleen de derde kleur vind ik echt mooi en ik wil dat lipproducten wat langer blijven zitten dan 1 maaltijd.

  • Irina 12 augustus 2016 at 12:43

   Ja ik vind ze ook niet geweldig: jammer!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×