Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

16 januari 2020 2 Comments

Deze maand heeft Essence weer een prachtige nieuwe limited edition uitgebracht: Magical Mystical Me. In deze collectie vind je nepwimpers, face jewels en een prachtig ogend oogschaduw palette. Dit palette mocht ik ontvangen ter review en wat werd ik enthousiast toen ik hem binnen kreeg. Zo’n mooie vormgeving had ik al lang niet meer gezien bij Essence dus ik werd direct benieuwd naar de binnenkant. Vandaag test ik de oogschaduw voor je uit.

De verpakking van het Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

Zoals ik al zei vind ik de vormgeving van het palette echt prachtig. Het palette is namelijk compleet omhult met een prachtige paarse velvet stof waardoor het direct luxe aanvoelt. Bovenop deze velvet stof is vervolgens een prachtig patroon gemaakt met allerlei circels en pijlen in het goud: heel mooi.

Wel lijkt het palette qua formaat en vorm van de oogschaduw wel heel erg op een aantal palettes van Makeup Revolution die ik in mijn stash heb liggen. Dat dit palette in dezelfde fabriek gemaakt is kan dan ook niet anders. Hopelijk betekent dit dat de oogschaduw ook van dezelfde kwaliteit is, want de varianten van Makeup Revolution die ik in mijn bezit heb vind ik ontzettend fijn in gebruik.

Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

De inhoud van het Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

Wanneer je het palette open klapt vind je twaalf prachtige oogschaduw kleuren die variëren van neutraal nude/bruin naar glitterend roze en paars. Deze paarse kleuren passen natuurlijk perfect bij de uitstraling van het palette en ook bij de naam van de collectie. Bij Mystical denk ik zelf namelijk al snel aan paarse tinten en ook de vormgeving met alle circels en pijlen doet mij denken aan een waarzegster.

De oogschaduw kleuren variëren naast de kleuren ook in finish. Zo vind je matte tinten in het palette maar ook juist heel erg veel glitter. Zelf vind ik het jammer dat er geen spiegel is toegevoegd aan het palette, omdat ik dit zelf toch altijd extra makkelijk vind werken wanneer ik een palette gebruik.

Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

Swatches van het Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

Naast het feit dat de vormgeving wat mij betreft enorm geslaagd is ben ik natuurlijk nog veel benieuwder of de inhoud van het palette net zo mooi is. Tijd om swatches van de oogschaduw te maken dus! Hierboven zie je de bovenste rij van het palette op mijn arm geswatcht. Helaas hebben de kleuren geen namen, waardoor ik ze in dit artikel simpelweg nummer.

Van deze bovenste rij moet ik zeggen dat vooral kleuren 2, 5 en 6 er voor mij echt uit springen. Ik ben dol op glitter in oogschaduw, vooral om dit als subtiele touch op het bewegend ooglid aan te brengen. Qua pigment vind ik alle kleuren ook echt ontzettend goed eruit zien: hopelijk pakken ze net zo goed op mijn ooglid.

Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

In de tweede rij die je hierboven geswatcht ziet zitten voornamelijk matte tinten. Deze kleuren zijn echter niet minder goed gepigmenteerd, wat vaak het geval is bij matte oogschaduw. Het tegendeel zelfs: ik ben echt flink onder de indruk van het pigment en hoe soepel de kleuren over mijn arm glijden.

Het enige nadeel dat ik tijdens het swatchen ondervond is het feit dat de oogschaduws aardig poederig zijn. Zodra ik met mijn vinger door een kleur heen ga zie je een heleboel losse poeder verschijnen. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden tijdens het gebruik: tik je kwasten goed af voor je de kleur aanbrengt om fall-out te voorkomen.

Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

Een ooglook met het Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

Ik heb een tijd zitten twijfelen wat voor look ik zou gaan maken met dit palette. Paarse kleuren vind ik prachtig, maar ze zijn redelijk uit mijn comfortzone qua ooglooks. Uiteindelijk ben ik dan ook gegaan voor een combinatie van kleuren 10 en 11 in mijn arcadeboog en nummer 12 in mijn outer-V. Vervolgens bracht ik nummer 11 en 12 ook aan langs de onderste wimperrand om de look meer in balans te brengen.

Op het bewegend ooglid besloot ik kleur nummer 1 te gebruiken voor de buitenste ooghoek en de rest van het ooglid in te vullen met nummer 2: een prachtige roze glitter. Om de look af te maken bracht ik nummer 5 aan als highlighter in de binnenste ooghoek en bracht ik een laagje mascara aan op mijn wimpers.

Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

Mijn conclusie over het Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

Al met al is dit zeker weten een mooi palette, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd maar zijn wel poederig en blenden relatief snel in elkaar over. Zorg dan ook dat je de tijd neemt voor het maken van je look en tik tussendoor je kwasten goed af om fall-out te voorkomen. Wanneer je dit doet is het palette een mooie toevoeging aan je make-up stash en voor de prijs van €8,99 hoef je het zeker niet te laten. De collectie ligt tijdens januari 2020 in de winkels dus mocht je hem willen aanschaffen dan moet je er snel bij zijn.

Ik heb dit product ontvangen ter review

Essence Magical Mystical Me oogschaduw palette

2 Comments

 • Suzanne 21 januari 2020 at 09:32

  Wat een toffe kleuren!

 • Tessa 16 januari 2020 at 14:03

  Ik heb dit palette ook, echt super mooi. De look die je gemaakt heb, is echt super!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×