Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

5 juli 2016 8 Comments

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

Afgelopen week liep ik het Kruidvat binnen en daar zag ik dat de nieuwste limited editon van Essence in de schappen lag: Lights of Oriënt. Ik kon niet kiezen en nam zowel het oogschaduw palette, de blush, één van de bronzers en één van de lipsticks mee naar huis. Vandaag laat ik ze allemaal aan je zien: moet jij ook naar de winkel rennen?

LE Lights of Oriënt oogschaduw palette 01 We ♥ Arabian Nights

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

Als eerste wil ik even benadrukken hoe mooi de verpakking van dit oogschaduw palette wel niet is: je zou dit toch helemaal niet verwachten van zo’n budget product? De verpakking is van weerspiegelend goud, met daar overheen een zwarte versiering: ontzettend mooi. Het palette voelt daarnaast ook ontzettend stevig aan, dus het zal niet zomaar open gaan in je tas.

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

En dan de inhoud: dit zijn gewoonweg precies mijn tinten. Ik draag (zoals jullie wellicht weten) heel erg graag paars-tinten op mijn ogen en toen ik dit palette zag moest ik hem dan ook wel meenemen. Het palette bevat 6 verschillende kleuren, ieder zonder naam helaas. Daarnaast zit er een kwastje bij met aan de ene kant een sponsapplicator en de andere kant een soort blending kwast. Zelf gebruik ik dit nooit, maar als je nog geen kwasten hebt is het natuurlijk ontzettend handig.

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

En dan de swatches: ze stellen me zeker niet teleur! De matte donkerbruine tint helemaal rechts is het slechtst gepigmenteerd, maar de rest van de kleuren geeft behoorlijk wat pigment af. Daarnaast ik de kleurkeuze erg mooi: zowel bruintinten als paars/rozetinten waardoor je voor verschillende soorten looks kunt gaan.

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

En dan de look die ik met het palette maakte. Ik heb geprobeerd alle 6 de kleuren in mijn look te verwerken, maar in principe kun je met 3 à 4 tinten uit het palette al een hele mooie look maken.

1 – wenkbrauwbot en binnenste ooghoek
2 -gehele bewegend ooglid
3 – gehele crease
4 – middelste deel bewegend ooglid
5 – buitenste deel bewegend ooglid
6 – buitenzijde crease

LE Lights of Oriënt Lipstick 02 Princess Jasmines Choice

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

De verpakking van de lipsticks uit de collectie (er zijn er in totaal 3) vind ik minder chique ogen dan de verpakking van het oogschaduw palette. Het is een zwart glanzende huls met daarop gouden tekst. Nee, hier viel ik op de kleur zelf en niet op de verpakking. Het is namelijk een hele mooie lichte paarstint, waar ik de laatste tijd helemaal gek op ben. Daarnaast bleek de lipstick ook nog eens mat te zijn: bingo! Ik ben gek op matte lipkleuren dus deze was me op het lijf geschreven.

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

De lipstick geeft aardig wat kleur af en voelt ontzettend zacht aan, zeker voor een matte lipstick. Ik was hierdoor wel benieuwd of hij ook daadwerkelijk zou blijven zitten op mijn lippen, of dat hij binnen no-time van mijn lippen zou zijn verdwenen.

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

Zo ziet hij er uit op mijn lippen: prachtig! Ik was bang dat de kleur al snel van mijn lippen zou verdwijnen maar zelfs na het avondeten bleef de kleur nog zichtbaar op mijn lippen. Wel kan ik je aanraden om de lipstick na een maaltijd bij te werken, aangezien het toch een opvallende kleur is en wanneer die slijten staan ze niet bepaald meer charmant.

LE Lights of Oriënt blush 01 Princess Jasmines Choice

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

Dan kocht ook deze prachtige blush, waarvan de verpakking zelf misschien niet heel erg bijzonder is maar het patroon in de poeder zelf wel. In het midden is de blush daarnaast ook nog eens lichter dan aan de buitenkant, waardoor je dus verschillende kanten op kunt met deze blush.

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

Links zie je het middelste deel van de blush, in het midden het buitenste deel en rechts zie je hoe de blush eruit ziet wanneer je beide kleuren mixt. Het is een aardig heftige paars/roze tint die je wel echt moet durven dragen. Zelf vind ik hem echt ontzettend tof, maar ik pak hem er toch niet heel erg snel bij.

LE Lights of Oriënt bronzer 01 Sunkissed Beauty

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

De verpakking van de bronzer is hetzelfde als van de blush, maar het patroon in de poeder is anders. Ook dit patroon vind ik weer ontzettend mooi en het oogt gelijk een stuk ‘duurder’. In het midden zit een hele lichte kleur, die je zelfs als highlighter zou kunnen gebruiken. Daar omheen zit een donkerdere bronzer tint. Er waren overigens 2 tinten bronzer, waarvan ik de lichte variant heb gekozen.

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

Links zie je het middelste deel van de bronzer, in het midden de buitenkant en rechts de twee kleuren gecombineert. Je kunt goed zien dat wanneer je de kleuren combineert er een lichte glans over de bronzer valt, terwijl wanneer je alleen de buitenste rand pakt de bronzer mat is.

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

links boven – alleen foundation en poeder, rechts boven –  de bronzer aangebracht
links onder – de blush aangebracht, rechts onder –  Catrice mineral highlighter aangebracht

De blush en bronzer zijn beide ontzettend poederig, waardoor je aardig wat product verspilt. Daarnaast is de blush ontzettend goed gepigmenteerd: goed je kwast aftikken dus. Dit deed ik in eerste instantie niet en ik had meteen een intens paars/roze veeg op mijn wang zitten. Verder vind ik de poeders ontzettend mooi staan op mijn huid, en zeker in combinatie met deze highlighter vind ik het een mooi effect geven.

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

Essence LE Lights Of Oriënt Oogschaduwpalette, Blush, Bronzer & Lipstick

Op deze twee foto’s draag ik zowel de oogschaduw, lipstick, blush en bronzer uit dit artikel en ik ben echt te spreken over het resultaat. Ik droeg deze look ook in de shoplog van afgelopen zondag, mocht je een nog beter beeld willen krijgen van de producten.

Lights of Oriënt oogschaduw palette €4,59
Lights of Oriënt lipstick €2,59
Lights of Oriënt blush €3,39
Lights of Oriënt bronzer €3,39

8 Comments

 • hilde 5 juli 2016 at 19:05

  Ik vind de oogschaduw zo mooi bij je staan! Dat palette is echt een musthave! Ook de lipstick vind ik heel mooi!! Het is dat ik een no buy maand heb, want anders…..

  • Irina 5 juli 2016 at 20:35

   Die heb ik ook, maar gelukkig kwam ik deze collectie vorige week al tegen: toen mocht het nog!
   Dankjewel, dit zijn ook helemaal mijn kleurtjes ^^

 • Joyce 5 juli 2016 at 13:06

  Wat een prachtige collectie! <3

  • Irina 5 juli 2016 at 13:26

   Zeker! Hopelijk kun je nog iets scoren voor hij uitverkocht is!

 • Chantalle 5 juli 2016 at 12:51

  Wat een mooie producten! Ik ben fan van deze limited edition.

  • Irina 5 juli 2016 at 13:25

   Ik ook! Snel kijken of je nog iets kunt scoren!

 • Maaike 5 juli 2016 at 10:32

  Ik vind die oogschaduw palette er het allermooist uitzien! Wat een gave kleuren bevat die zeg. En die ooglook die je hebt gemaakt is ook nog eens tof. Ik ga maar eens snel naar de Kruidvat, haha 🙂

  • Irina 5 juli 2016 at 12:16

   Hopelijk hebben ze hem nog!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×