Essence Fresh & Fit Awake Primer & Foundation

14 oktober 2017 4 Comments

Alweer een hele tijd terug kocht ik een aantal nieuwe producten van Essence en Catrice. Ik filmde van beide merken meteen heel erg enthousiast een first impression video en daarna bleven een heleboel producten eigenlijk een beetje liggen in mijn ‘nog-te-reviewen’ bak. Toen ik hier laatst weer eens in keek kwam ik de nieuwste Essence Fresh & Fit Awake primer en foundation tegen: vandaag laat ik ze aan je zien!

Essence Fresh & Fit Awake Primer

Ik gebruik zelf al ongeveer een jaar lang de Nivea Men Aftershave balsem als primer onder mijn make up, maar was toch wel heel erg benieuwd naar deze nieuwe primer van Essence. De primer belooft een healthy glow te geven aan je huid en daarnaast je poriën minder zichtbaar te maken. Klinkt heel erg goed voor mijn droge huid!

Essence Fresh & Fit Awake Primer & Foundation
Links zie je hoe de substantie van de primer eruit ziet en rechts heb ik hem verspreid over mijn hand.

Zoals je hierboven kunt zien heeft de primer een lichte oranje tint. Deze tint verdwijnt echter meteen wanneer je de substantie verspreidt en zoals je ook kunt zien komen er hierbij allerlei kleine subtiele glittertjes tevoorschijn. Ik werd er enthousiast van, maar toch ook licht huiverig omdat ik niet meteen een discobol van mijn hoofd wilde maken.

Essence Fresh & Fit Awake Make Up

Ook de foundation uit deze lijn had mijn aandacht meteen getrokken, juist omdat het een keer geen matte foundation is. De afgelopen tijd kwamen Essence en Catrice eigenlijk alleen met matte foundations, die over het algemeen niet erg goed werken voor mijn droge huid. Deze foundation belooft echter (net als de primer) een healthy glow te geven en dit klinkt heel erg goed!

Essence Fresh & Fit Awake Primer & Foundation
Links zie je hoe de substantie van de foundation eruit ziet en rechts heb ik hem verspreid over mijn hand.

Zoals hierboven goed zichtbaar is heeft de foundation duidelijk een gele ondertoon. Zelf vind ik dit niet heel erg, aangezien mijn huid dit ook heeft. Wel heb ik een hele tijd getwijfeld welke kleur ik moest nemen, aangezien ik net terug kwam van vakantie en dus niet mijn standaard kleur kon kiezen. Uiteindelijk koos ik voor 30 fresh honey. 

Essence Fresh & Fit Awake Primer & Foundation
Van links naar rechts: mijn gezicht zonder enig product, mijn gezicht met alleen de primer aangebracht, mijn gezicht met de primer en de foundation aangebracht.

Ik heb op het moment gelukkig niet heel erg veel onzuiverheden, dus ik testte de foundation voornamelijk op het verminderen van de roodheden in mijn gezicht. Ik heb al snel rode wangetjes, waardoor het aanbrengen van blush etc. naar mijn idee mooier staat wanneer ik foundation draag.

Zoals je kunt zien op de foto’s hierboven geeft de primer op zichzelf een mooi subtiel glanzend effect op mijn huid en zeker geen discobol-effect waar ik bang voor was. Wel moet ik zeggen dat de substantie een stuk dikker is dan dat ik dit gewend ben van mijn dagelijkse primer, maar alsnog niet storend.

De foundation was ook iets dikker dan dat ik dit gewend ben van mijn dagelijkse foundation, maar bracht alsnog gemakkelijk aan. Het effect vind ik mooi qua finish, maar de roodheid in mijn wangen bedekt hij niet volledig. Een favoriete foundation denk ik dan ook niet dat het zal gaan worden.


Al met al ben ik zeker te spreken over deze nieuwe producten van Essence, maar denk ik niet dat ik ze op dagelijkse basis zal gaan gebruiken. Ik vind de producten die ik op dit moment gebruik toch net wat fijner werken. Dit is echter wel een hele goede budget variant, dus mocht je wat minder te besteden hebben dan kan ik ze je zeker aanraden!

De Essence Fresh & Fit Awake primer kost €3,59 en de foundation kost €4,99

4 Comments

 • Marcrl 19 december 2018 at 14:27

  Is deze ook goed voor mannen ,of hebben jullie daar voor een totaal niet opvallende make up voor ,voor op mijn gezicht witte pokdalige huid ?

  • Eline 2 december 2019 at 12:51

   Ik vind jouw huid zonder foundation echt veel mooier. Ik vind die rode wangetjes juist mooi en gezond staan 🙂

 • Daphne Goorden 14 oktober 2017 at 09:38

  Het effect is inderdaad ‘best’ mooi, maar ik snap dat je je dagelijkse producten wat fijner vind!

  • Irina 14 oktober 2017 at 19:49

   Het is een prima duo, maar toch niet zo fijn als de producten die ik al gebruik, haha.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×