Essence Eye & Face palette – 02 Rise & Shine

25 maart 2017 8 Comments

Een tijdje terug kocht ik een heleboel nieuwe producten van Essence. Eén daarvan was het Eye & Face palette in 02 Rise & Shine. In de first impression video liet ik jullie al zien hoe de oogschaduws uit het palette me bevielen. Vandaag is het tijd voor een volledige review!

Essence Eye & Face palette - 02 Rise & Shine

De verpakking van het palette is zoals we hem gewend zijn van Essence: simpel en van doorzichtig plastic. Met zwarte speelse letters staat de naam van het product erop vermeld.

In het palette zitten 4 verschillende oogschaduws, een highlighter en een blush. Er zijn twee verschillende varianten te koop, waarvan ik voor de peachy variant koos.

Essence Eye & Face palette - 02 Rise & Shine

De swatches van de poeders maakten me meteen enthousiast. Zowel de oogschaduws als de highlighter en blush zijn goed gepigmenteerd. De enige tint die me wat tegen viel is de lichtgrijs/bruine oogschaduw. De rest vind ik echt prachtig.

Essence Eye & Face palette - 02 Rise & Shine

Voor mijn ooglook heb ik alle tinten uit het palette gebruikt. De lichte highlight-tint bracht ik aan in de binnenste ooghoek en op het wenkbrauwbot. De roze/peachy tint bracht ik aan op het bewegend ooglid. De lichtgrijze/bruine tint bracht ik aan in de gehele arcadeboog en om de look wat meer diepte te geven bracht ik de donkerbruine tint aan in de buitenkant van de crease. Ik maakte de look af met een winged eyeliner en een laagje mascara.

Essence Eye & Face palette - 02 Rise & Shine

Ook de blush en highlighter bracht ik aan op mijn gezicht. Helaas komen deze op de foto niet erg goed over, maar ze zijn beide echt ontzettend mooi en prachtig glanzend.

Alle poeders vind ik erg goed bij elkaar passen en je kunt vrijwel een complete look maken met dit palette. Alleen de lichtgrijze/bruine tint had van mij niet gehoeven, over de rest ben ik ontzettend enthousiast!

Het Essence Eye & Face palette in 02 Rise & Shine kost €3,99

8 Comments

 • Joyce 26 maart 2017 at 21:13

  Ik vind hem erg mooi! Ik zie veel goede verhalen en reviews verschijnen over deze paletjes 🙂

  • Irina 27 maart 2017 at 09:21

   Ja ik ben er ook echt zo blij mee! Had hem eerlijk gezegd niet zo mooi verwacht, hihi.

 • marleen@burgertrutjes 25 maart 2017 at 19:04

  Ik vind altijd zoveel verschil zitten in de kwaliteit van Essence producten!
  Deze is écht erg mooi!

  • Irina 25 maart 2017 at 19:38

   Ja ik vind deze echt top! Maar er zijn zeker producten die ik 10x niks vind.

 • Britt van Ommeren 25 maart 2017 at 14:03

  Dit is zo’n perfect palette om te hebben waar je letterlijk bijna alles mee kan qua dagelijkse looks, ik vind het heel mooi én handig!

  • Irina 25 maart 2017 at 19:38

   Zeker! Voor een weekeindje weg o.i.d. ook perfect: je hebt gelijk vrijwel alles bij je!

 • Maaike 25 maart 2017 at 10:22

  Ja deze zijn zo mooi he! Ik vind de kwaliteit echt top gezien de prijs.

  • Irina 25 maart 2017 at 19:39

   Ik ook! Er zit zo veel moois in!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×