Essence Epic Sunset oogschaduw palette

Essence Epic Sunset oogschaduw palette

14 september 2019 1 Comment

Afgelopen dinsdag liet ik jullie al een aantal van de nieuwe producten voor het najaar van 2019 van Essence zien. Hierbij vertelde ik ook direct al dat ik nog meer producten heb mogen ontvangen en dat jullie dus nog meer reviews konden verwachten hier op mijn blog. Eén van die producten is het Essence Epic Sunset oogschaduw palette, dat direct mijn aandacht trok door de geweldige kleuren. Ik kon dan ook niet wachten om deze beauty te proberen en direct voor jullie te reviewen.

De verpakking van het Essence Epic Sunset oogschaduw palette

De verpakking van het Essence Epic Sunset oogschaduw palette is gemaakt van karton, wat we gewend zijn van dit budget merk. Toch ziet het er helemaal niet goedkoop uit en trekt het direct je aandacht door de prachtige opdruk. Het palette is namelijk vormgegeven met een prachtige illustratie van een zonsondergang in een woestijn: precies waar de oogschaduw kleuren uit het palette ook op geïnspireerd zijn.

Over de illustratie van de woestijn is vervolgens een soort grafische print heen gedrukt door een aantal belijningen. Deze lijnen hebben een prachtige glanzende rosé gouden tint, waardoor het palette in mijn ogen direct nog wat aantrekkelijker is om te zien. Wat mij betreft heeft Essence het echt top gedaan wat betreft de vormgeving.

Essence Epic Sunset oogschaduw palette

De inhoud van het Essence Epic Sunset oogschaduw palette

Wanneer de verpakking eenmaal je aandacht heeft getrokken en je besluit het palette te openen word je vervolgens blij verrast door zestien prachtige oogschaduw kleuren. De kleuren zijn geïnspireerd op de kleurrijke lucht van een zonsondergang in de woestijn, maar doen mij zelf ook ergens denken aan het heelal. Met deze roze, paarse en blauwe tinten kun je dan ook een prachtige galaxy look creëren.

Vrijwel alle kleuren uit het palette hebben een prachtige glans in zich zitten, behalve de twee grote oogschaduws die je onderin het palette vindt. Deze twee kleuren zijn ideaal voor iedere look: de lichte kleur is goed te gebruiken als basis en/of highlighter tint en de donkere kleur is perfect voor in de arcadeboog.

Essence Epic Sunset oogschaduw palette

Swatches van het Essence Epic Sunset oogschaduw palette

Natuurlijk zijn we allemaal mega benieuwd naar de kwaliteit van de oogschaduw kleuren, dus besloot ik alle kleuren eerst eens te swatchen op mijn arm. Hierboven zie je dan ook van links naar rechts de kleuren Twilight, In The Clouds, Afterglow, Heat, Solar Flare, Golden Spark, Ray Of Light en Lightness Of Day. 

Eigenlijk alle kleuren van deze rij zijn goed gepigmenteerd, maar de eerste twee kleuren (Twilight en In The Clouds) hadden iets meer vegen nodig om deze pigmentatie te laten zien. Mijn favorieten van de rij zijn in ieder geval Afterglow, Golden Spark en Ray Of Light.

Essence Epic Sunset oogschaduw palette

Tijd voor de tweede rij uit het palette. Hierboven zie je van links naar rechts de kleuren Nightfall, Succulent, Perfect Glow, Pink Skies, Fiery, Dawn, Dusk en Darkness Of Night.

Deze tweede rij bevat een aantal echte knalkleuren, die ook mega goed gepigmenteerd blijken te zijn. Het is dan ook vast geen verrassing voor je dat mijn favorieten Nightfall en Pink Skies zijn. Naast deze knalkleuren bevat deze rij ook een aantal mooie bruine tinten, die je voor iedere look kunt gebruiken.

Essence Epic Sunset oogschaduw palette

Een ooglook met het Essence Epic Sunset oogschaduw palette

Ik besloot de oogschaduw ook te gebruiken in een ooglook, aangezien swatches niet altijd alles zeggen. Soms swatcht een kleur ontzettend goed op je arm, maar is hij amper zichtbaar op je ooglid of blend hij ontzettend makkelijk weg. Ik besloot dan ook zo veel mogelijk kleuren te gebruiken in mijn look.

 • Lightness Of Day – basiskleur over het gehele bewegend ooglid
 • Afterglow – gehele arcadeboog en midden bewegend ooglid
 • Darkness Of Night – buitenste ooghoek/buitenste deel arcadeboog
 • Twilight – buitenste helft bewegend ooglid + buitenste helft onderste wimperrand
 • Nightfall – binnenste helft bewegend ooglid
 • Ray Of Light – binnenste kwart bewegend ooglid + binnenste kwart onderste wimperrand
 • Golden Spark – binnenste ooghoek

Het werken met de oogschaduw vond ik in eerste instantie niet heel erg makkelijk, omdat de kleuren redelijk veel fall-out hebben en daardoor niet direct heel gepigmenteerd op het ooglid terecht komen. Je zult dan ook net wat meer tijd moeten steken in het maken van een geslaagde look dan dat je dit zou doen met een ander palette.

Essence Epic Sunset oogschaduw palette

Mijn conclusie over het Essence Epic Sunset oogschaduw palette

Al met al vind ik dit een ontzettend mooi oogschaduw palette met toffe kleuren. Dit soort palettes zie je niet vaak bij budget merken, maar eerder bij een merk zoals Urban Decay, waarbij je direct een aantal tientjes extra neerlegt voor zo’n zelfde soort palette. Nu is dit palette zeker anders in gebruik, maar absoluut niet slecht. Wanneer je graag experimenteert met kleur in je ooglooks dan kan ik je dit palette dan ook zeker aanraden. Neem de tijd voor het maken van een look en tik je kwast goed af tegen fall-out: dan weet ik zeker dat je er veel plezier uit haalt. Het palette is o.a. hier te koop voor €9,89.

Ik heb dit product ontvangen ter review

Essence Epic Sunset oogschaduw palette

1 Comment

 • Tessa 14 september 2019 at 10:06

  Ik vind dit echt een tof palette. de look die je gemaakt heb is ook prachtig

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×