Een brief aan 2019

Een brief aan 2019

31 december 2019 No Comments

Net als de voorgaande vier jaren sluit ik ook dit jaar weer af met een brief. Een brief aan het jaar: een brief aan 2019. Ik blik terug op het jaar: de hoogtepunten, maar ook de diepe dalen, de dingen die ik mee maakte en de dingen die ik leerde. Mocht je de brieven aan 2015, 2016, 2017 en 2018 willen terug lezen dan kan dit, maar vandaag is het tijd voor de brief aan 2019: het jaar van de veranderingen.

2019…

…wat begon je goed! 1 januari plaatste ik een enorme winactie video in samenwerking met een aantal YouTube-vriendinnen die ontzettend goed liep. Mijn energielevel leek eindelijk weer wat omhoog te gaan na een jaar lang thuis zitten met een burn-out en vol enthousiasme ging ik de eerste week van het jaar in.

Die week was echter nog niet voorbij of de grootste klap van mijn leven was daar: mijn vader overleed aan een hartstilstand. Ik herinner nu nog hoe ik me voelde toen ik daar voor zijn deur stond en er niet werd open gedaan. Niemand die dit had zien aankomen: hij had een longontsteking maar was toch zeker niet dodelijk ziek? Mijn opa en ik belden samen 112 en al snel zag ik de deur ingetrapt worden door de politie. Hoe het hoofd van de politie vervolgens naar buiten stapte om de woorden ‘Het is niet goed hoor: hij is overleden‘ uit te spreken zal ik nooit meer vergeten. Die hele dag staat in mijn geheugen gegrift.

De weken hierna gingen tergend traag voorbij. Ik had geen honger, was kapot van verdriet en werd overspoeld door lieve goedbedoelde berichten waar ik lang niet altijd op zat te wachten. Ik dacht altijd dat mijn depressie van een paar jaar eerder de zwaarste periode van mijn leven was geweest, maar dit plotselinge verlies deed hier nog even een schepje bovenop.

In de maanden die hierop volgden wist ik mezelf stukje bij beetje bij elkaar te rapen. Het verdriet verdween niet, maar werd alsmaar iets minder aanwezig. We huurden een schilder in om mijn kamer af te maken, want mijn room make-over was compleet stilgevallen na mijn vaders dood. Zodra ik mijn kamer begon in te richten voelde het dan ook dubbel: dubbel omdat ik het niet samen met hem kon afmaken, maar ik nu ook niet meer continu aan hem werd herinnerd door een half-geschilderde kamer.

Ik merkte dat het maken van content zorgde voor een fijne afleiding en stortte me dan ook weer volledig op mijn blog en YouTube kanaal. Ik besloot het beste te maken van de situatie en de erfenis van mijn vader te gebruiken om me nu volledig te kunnen focussen op het laten groeien van mijn kanalen. In september zette ik dan ook de stap om mezelf officieel in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit stond al jaren op mijn bucketlist en het voelde gek dat ik het na al de gesprekken die ik hier met mijn vader over had gevoerd, het niet met hem kon vieren.

Mijn harde werk werd beloond: in 2019 haalde ik namelijk de 2.500 volgers op Instagram en 5.400 abonnees op YouTube. Allebei mijn doelen die ik aan het begin van het jaar had gesteld zijn dan ook ruim gehaald. Daarnaast stapte ik buiten mijn comfort zone en ging in mijn eentje naar een pr-event waar ik niemand kende. Ik vond het doodeng, maar ben achteraf gezien zo blij en trots dat ik toch gegaan ben.

Dit was ook het jaar waarin ik meer van de wereld zag: zo ontdekte ik samen met mijn moeder het prachtige Lissabon, maar ook Corfu, Meteora, Parga en Lefkas en later in het jaar zelfs Ibiza. Ook binnen Nederland ontdekte ik meerdere steden: zo ging ik naar Zwolle, Emmen (inclusief dierentuin), Amersfoort en Utrecht. Ik zag regelmatig vriendinnen die ik via YouTube ken waarbij we vaak in het midden wilden afspreken: ontzettend leuk om op deze manier meer van Nederland te zien.

Toch had het jaar nog een aantal tegenslagen voor me in petto: zo moesten we helaas afscheid nemen van mijn oudste kat Roosje en ook mijn pony Brownie kwam ineens langdurig kreupel te staan. Ik kreeg ontzettend veel lieve berichtjes van mijn kijkers, waarin ik een heleboel lieve dingen toegewenst kreeg.

Al met al was 2019 zeker niet mijn beste jaar, maar ook absoluut niet mijn slechtste. Het was een jaar vol veranderingen: ik moest afscheid nemen van mensen, maar leerde ook nieuwe mensen kennen. Ik veranderde mijn kamer tot een plek waar ik me compleet kan terugtrekken en werd officieel ondernemer. Ik leerde een heleboel over mezelf en leerde omgaan met mijn hoogsensitiviteit. Al met al is het een jaar geweest waar ik sterker uit ben gekomen: nu gaan we zien wat 2020 me zal gaan brengen.

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en ik spreek jullie weer in 2020!

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn blog over body positivity, mental health, fashion, lifestyle en beauty, afgewisseld met travel en interieur. Hier vind je wekelijks meerdere artikelen en video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

×