Een brief aan 2015

31 december 2015 4 Comments

IMG_2710

Ik zag bij Teske dat zij een brief had geschreven aan 2015, en dit leek me eigenlijk wel een heel erg tof idee om mijn laatste blogpost voor 2015 mee af te sluiten. Want jeetje wat is 2015 anders gelopen dan dat ik het had verwacht: laten we zeggen dat het niet mijn jaar was.

2015..

ik begon je vol goede moed. ‘Dit wordt ons jaar!’, stuurde ik middernacht op nieuwjaarsdag nog naar mijn toenmalige vriend. Ik had zin in je: zin om mijn propedeuse te gaan halen; zin om je te delen met mijn toenmalige vriend; zin om te genieten van mijn paard wat ik toen der tijd pas een paar maanden had.

De eerste paar maanden waren fijn. Ik haalde al mijn tentamens in de eerste twee blokken van mijn opleiding; begon met regelmaat 3 keer per week artikelen te posten en pakte mijn rijlessen weer op.

Halverwege februari begon echter alle narigheid. Mijn toenmalige vriend maakte het uit en dat is uiteindelijk een hele nare breakup geworden; met een lange nasleep. Vlak daarna begon ik te twijfelen over alles: ‘Vond ik mijn opleiding wel leuk genoeg? Wilde ik nog wel verder met mijn blog? Wat wilde ik doen als ik zou stoppen met mijn opleiding?’ 

Eind maart hakte ik de knoop door: ik stopte met mijn opleiding en ging fulltime werken bij de Jumbo. In de tussentijd was het tijd dat ik rijexamen zou doen: ik zakte. Omdat ik op dat moment zo erg in de put zat vanwege alle shit rondom de breakup hakte dit er aardig in. Ik heb een periode lang op het randje van een depressie doorgebracht.

Vervolgens kwam de volgende klap: begin mei kregen we een berichtje dat mijn tante in het ziekenhuis lag met een maagperforatie. Ze overleed dezelfde dag nog. Dit was de genadeslag: ik voelde me vreselijk. Mijn ouders gingen op vakantie en ik moest er niet aan denken om op de manier hoe ik me toen voelde 2 weken lang alleen thuis te zitten.
Gelukkig hielpen mijn vrienden, familie en natuurlijk mijn dieren me erdoorheen. In de loop van de tijd ging het steeds ietsjes beter.

2015 is een jaar geweest waarin ik anders naar dingen ben gaan kijken. Ik ben door de breakup anders naar mensen gaan kijken: mijn vertrouwen is niet meer wat het geweest is. Ik ben banger om mensen kwijt te raken; dankzij het verlies van mijn tante. Maar ik merk ook dat ik steviger op mijn eigen benen ben gaan staan. 2015 was namelijk het jaar waarin ik voor het eerst sinds 2011 weer single was. Ik heb dit jaar geleerd voor mezelf te zorgen; en niet alsmaar te vertrouwen op het feit dat er wel iemand voor me is. Want natuurlijk zijn die mensen er: maar ik wil niet dat mijn geluk afhankelijk is van anderen.

Daarnaast heb ik ontdekt dat ik misschien wel een hele andere richting op wil met mijn leven dan dat ik altijd gedacht heb. Ik heb altijd gedacht iets met dieren te willen gaan doen; maar inmiddels zoek ik eerder in de richting van Journalistiek.

Ik ben in 2015 er achter gekomen dat ik echt werk wil maken van mijn blog en het youtube kanaal dat erbij hoort. Ik ben meer en regelmatig gaan posten. Ik heb me aangesloten bij een youtube netwerk, heb mijn eerste samenwerking met een bedrijf gehad en heb een goede camera, vlogcamera, softboxen, lay-out en bewerkingsprogramma gekocht. Het liefst zou ik van mijn blog en youtube kanaal mijn werk willen maken: dat weet ik nu heel erg zeker.

En hoewel ik vooral de slechte kanten van 2015 nog maar al te goed herinner; heeft het ook zo zijn goede kanten gehad. Ik haalde mijn rijbewijs; kreeg een vast contract op mijn werk en mijn blog en youtube kanaal zijn steeds verder gaan groeien.

2015: dat je niet mijn allerbeste jaar bent geweest kunnen we zeker zeggen; of 2016 dat wordt weten we nog niet. Toch ben ik blij voor alle goede dingen die je me hebt gebracht; en ga ik vol goede moed 2016 in.

Ik wens jullie allemaal alvast een hele fijne jaarwisseling; en ik spreek jullie weer in 2016!

4 Comments

 • Ria 31 december 2015 at 22:13

  Mooi blog irina, goed en gelukkig 2016 toegewenst!

 • Bettie 31 december 2015 at 10:24

  Mooie manier om terug te kijken op dit jaar. Ik mag wel zeggen dat je toch veel goede dingen hebt geleerd, zoals dat je steviger op je benen bent gaan staan.

 • Bianca Schrijft 31 december 2015 at 08:16

  Dit is inderdaad een hele mooie manier om het jaar af te sluiten. Nu hopen dat 2016 wel jou jaar wordt. Heel veel succes en tot 2016. Fijne jaarwisseling.

  • Irina 31 december 2015 at 09:34

   Jij ook een fijne jaarwisseling en een goed 2016!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×