Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Douglas Spring Look – Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

4 mei 2018 4 Comments

Een tijdje terug ontving ik een persbericht over de Douglas Spring Look collectie van dit jaar. Ik raakte meteen enthousiast want er zitten echt hele toffe producten in de collectie! Je snapt dan ook vast wel hoe enthousiast ik was toen ik de producten thuis ontving. Mijn ervaring met de producten van het Douglas eigen merk is tot nog toe erg goed dus ik kon niet wachten om de producten te testen. Vandaag laat ik je zien of ze net zo goed bevallen.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Douglas Spring Look Flower Kabuki Penseel – €14,99

Het eerste product dat ik ontving is een kabuki kwast. Zelf moet ik eerlijk zeggen dat ik nog nooit eerder een kabuki kwast gebruikt heb en eerlijk gezegd trekken dit soort poeder kwasten me ook niet echt. Het uiterlijk van de kwast is wel ontzettend mooi met zijn rosè gouden handvat en ombre wit/roze haren. Het is een klein formaat waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is in je tas en hij is daardoor dus perfect voor op reis.

Volgens Douglas is de kwast perfect voor het aanbrengen van losse poeder, minerale foundation en compacte producten als bronzers. Zelf heb ik de kwast getest met mijn gezichtspoeder en om mijn blush, bronzer en highlighter te blenden. Ik moet zeggen dat het kleine formaat er wel voor zorgt dat het aanbrengen van mijn poeder wat langer duurt dan normaal, maar de zachte haren die dicht op elkaar staan werken wel ontzettend fijn. Ook voor het blenden vond ik de kwast heel erg fijn werken en hiervoor zal ik hem dan ook nog vaker erbij pakken.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Douglas Spring Look Oogschaduw Palette – €14,99

Het tweede product uit de lijn is dit schattige kleine oogschaduw palette. De vormgeving hiervan is ook eigenlijk toonaangevend voor deze lijn met zijn roze en witte driehoeken. Het palette voelt stevig aan ondanks het feit dat het van lichtgewicht plastic gemaakt is. Heel speciaal vind ik de verpakking helaas niet, maar hij is zeker niet lelijk.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

In het palette bevinden zich vier verschillende zachte kleuren oogschaduw die (zoals de buitenkant al deed vermoeden) allemaal binnen de roze kleurenrange vallen. De drie lichtste tinten uit het palette bevatten glitters en de donkere roze/paarse kleur is matt. Zelf vind ik het een leuke kleurencombinatie, maar van mij had het wel iets specialer gemogen. Ik heb het idee dat er al veel meer palettes op de markt zijn met deze combinatie aan oogschaduws.

Naast de vier oogschaduws heeft Douglas ook nog een dubbelzijdige sponsapplicator toegevoegd aan het palette. Zelf gebruik ik deze eigenlijk nooit, maar het is leuk dat ze hier aan hebben gedacht.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Zodra ik de oogschaduws begon te swatchen raakte ik enorm enthousiast. Waarom? Ik denk dat de foto hierboven dat goed laat zien. Alle vier de oogschaduws zijn goed gepigmenteerd en vooral over de matte kleur ben ik heel erg te spreken. Matte tinten oogschaduw zijn bij goedkopere merken vaak van slechtere kwaliteit maar daar is bij dit palette helemaal geen sprake van.

Naast het goede pigment van de oogschaduws wil ik echter nog wel even noemen dat de oogschaduws wel erg poederig zijn. Zorg dan ook dat wanneer je met dit palette gaat werken je de kwasten die je gebruikt goed aftikt voordat je de oogschaduw aanbrengt. Op die manier voorkom je onnodige fall-out onder je ogen.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Tijdens het aanbrengen van de oogschaduws merkte ik wel dat de peachy tint en de lichtroze tint helaas heel erg op elkaar lijken. Hierdoor is het lastig om met alleen dit palette een ooglook te creëren met veel dimensie. Ik heb zelf mijn best gedaan door de lichtroze tint aan te brengen over mijn gehele bewegend ooglid. Om wat meer diepte te creëren besloot ik de donkerroze tint in de arcadeboog te blenden en de peachy tint bracht ik aan op de binnenste helft van het bewegend ooglid. De highlighter bracht ik tot slot aan op mijn wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Al met al zorgt het voor een koele, maar frisse ooglook.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Douglas Spring Look Pearls Harmony, Blush Pearls – €12,99

Het product waar ik denk ik wel het meest benieuwd naar was van deze complete collectie zijn de blush parels. Ik weet niet waarom, maar producten in parelvorm trekken altijd mijn aandacht. Afgelopen jaar testte ik al een stel highlighter parels van Douglas, waar ik toen ontzettend enthousiast over werd. Hopelijk is dit ook het geval bij deze blushparels.

De verpakking van de parels vind ik in ieder geval al ontzettend leuk. Anders dan de andere producten uit de lijn heeft deze verpakking geen roze driehoekjes maar juist een soort tie-dye effect. Wel is Douglas in dezelfde kleurenrange gebleven met de roze en peachy tinten. Deze zelfde kleuren vind je ook weer terug in de pareltjes zelf, die allerlei verschillende formaten hebben: ziet er heel erg leuk uit.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Het swatchen van dit soort producten vind ik altijd wat lastig, aangezien je nu eenmaal moeilijker product op je vingers krijgt bij allerlei bolletjes dan wanneer je een vlakke poeder hebt. Toch vind ik de swatch goed gelukt en kun je hierboven zien dat de parels voornamelijk voor een peachy kleurtje zorgen. Helaas merk ik ook dat de parels helaas erg poederig zijn, dus ook bij dit product is het aftikken van je kwast een must.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Eenmaal op de wangen vind ik het een heel erg subtiele blush, die vooral erg veel glans bevat. Volgens Douglas hebben ze ook expres de warme kleuren van een bronzer, frisse kleuren van een blush en de glans van een highlighter in de parels proberen te stoppen. Zelf zie ik vooral de glans heel erg terug en zie ik een subtiele peachy/roze tint verschijnen op mijn wangen. Van mij mag het wel wat heftiger, maar het is zeker een mooi product.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Douglas Spring Look Flower Lipstick – €9,99

Als laatste ontving ik een lipstick om mijn voorjaarslook mee af te maken. Douglas zelf noemt het een delicate parfumbalsem en hij is verkrijgbaar in drie verschillende varianten: kersenbloesem, lotusbloesem en theeroos. Op de verpakking van de lipstick zelf kan ik helaas niet vinden welke variant ik zelf heb, maar ik gok op de theeroos.

De verpakking van deze lipstick heeft weer dezelfde roze driehoekjes als het oogschaduw palette, alleen is de huls van de lipstick zilver in plaats van wit. De lipstick voelt verder stevig aan en sluit goed.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Zoals je op de foto hierboven kunt zien bestaat de lipstick uit twee verschillende onderdelen. In het midden vind je een kleur: in dit geval is dit lichtroze. Daar omheen vind je een verzorgende balsem met enorm veel glitters, waardoor ik het zelf eerder een lippenbalsem zou noemen dan een lipstick.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Op deze swatch kun je goed zien wat ik bedoel. In het midden zit de kleur en aan de buitenkant is het eigenlijk een doorzichtige balsem met veel glans. De kleur in het midden is daarnaast helemaal niet zo intens, waardoor ik niet denk dat de kleur erg goed over zal komen op de lippen.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Dat vermoeden klopt zoals je kunt zien grotendeels. Je kunt zeker de lichtroze kleur zien op mijn lippen, maar hij is lang niet zo intens als een echte lipstick. Daarnaast merk ik dat de lipstick alle lijntjes en velletjes op je lippen benadrukt, maar hij verzorgt je lippen wel heel erg goed en zorgt ervoor dat ze zacht en gevoed raken.

Douglas Spring Look - Kabuki Brush, Oogschaduw Palette, Blush Pearls & Flower Lipstick

Mijn conclusie over de Douglas Spring Look collectie

Al met al heb ik gemengde gevoelens over deze lijn van Douglas. De kwast ga ik er zeker vaker bij pakken, vooral op reis lijkt hij me ontzettend handig. Het oogschaduw palette daarentegen zal ik denk ik niet erg vaak gaan gebruiken. Niet omdat het niet fijn in gebruik is, maar omdat dit soort koele tinten mij persoonlijk niet heel erg goed staan. Ik kan warme tinten nu eenmaal beter hebben.

De blush parels vind ik op zichzelf niet heel erg speciaal en wat te subtiel, maar ik kan me voorstellen dat deze als blush topper juist heel erg mooi kan zijn. Op die manier zorgt hij voor net dat beetje glans over je blush heen, iets wat ik bij sommige gelegenheden heel erg mooi vind. Als laatste de lipstick: ik ga deze denk ik als lippenbalsem gebruiken om mijn lippen te verzorgen tijdens de nacht of voordat ik mijn make up aanbreng. Daarvoor lijkt hij me heel erg goed geschikt.

De Douglas Spring Look collectie is hier te koop

Deze producten heb ik ontvangen ter review

4 Comments

 • Teddy 6 mei 2018 at 19:56

  Wat is de verpakking leuk! Mooie foto’s heb je ook gemaakt 🙂

  • Irina 7 mei 2018 at 08:42

   Wat lief! Dankjewel <3

 • Soraya 4 mei 2018 at 13:59

  Leuke review met mooie foto’s. De producten zien er oké uit maar voor mij niet speciaal genoeg om ze aan te schaffen.

  • Irina 4 mei 2018 at 14:48

   Dankjewel! Jammer, maar ik snap wel wat je bedoelt!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×