DIY Whiteboard Planner – Back To School

2 augustus 2015 8 Comments

IMG_1152

Vandaag is het tijd voor mijn eerste Back To School filmpje! Ik maakte dit onwijs leuke whiteboard dat je zowel als maandelijkse planner als motivatie als to-do lijstje kunt gebruiken! Ik hoop dat jullie er iets aan hebben, en laat me het vooral weten als je de DIY zelf ook hebt gemaakt!

Vergeet je niet te abonneren op mijn youtube kanaal

Benodigdheden

 • Fotolijst
 • Groot decoratief papier
 • Klein decoratief papier
 • Motiverende quotes
 • Verfstaaltjes ( 7 x 5)
 • Washitape
 • Lijm (of dubbelzijdig tape)
 • Schaar
 • Stift(en)
 • Whiteboard stift(en)

IMG_1148

Werkwijze

Je begint door de lijst open te maken en het grote vel papier er uit te halen. Vaak is de achterkant hiervan wit, en dus een prima achtergrond voor je whiteboard.

Vervolgens is het tijd om je verfstaaltjes te kiezen, natuurlijk kun je dit ook al in de winkel gedaan hebben, maar zelf kies ik ze hier ter plekke uit en knip ze op het goede formaat. Zorg ervoor dat je 7 rijen van 5 verfkleuren hebt. Kijk in welke volgorde je deze wilt leggen zodat het mooi in elkaar over loopt.

Vervolgens is het tijd om alles uit te knippen wat je wilt gebruiken. Ik knip al mijn motiverende quotes uit, de woorden waarmee ik zelf een quote wil vormen (en besluit deze op decoratief papier te plakken, wat ik ook op de goede grootte knip). Vervolgens zoek ik een mooie achtergrond voor het to-do deel van de planner.

Dan is het tijd om te gaan kijken hoe je de planner wilt vormgeven. Schuif wat heen en weer, kijk wat jij zelf mooi en overzichtelijk vind staan en plak vervolgens alles op zijn plek vast.

Waar je wilt kun je de planner nog extra versieren met washitape o.i.d. (zelf had ik motiverende quote’s op washitape van de Action wat ik er leuk bij vond passen), en schrijf de standaard dingen op het vel. Hiermee bedoel ik de dingen die altijd hetzelfde blijven. Zo schrijf ik boven de maandelijkse kalender voor iedere dag van de week de beginletter ( M, T, W, T, S, S), maak een plek voor de to-do lijstjes en besluit een plekje te maken om mijn favoriete quote op te schrijven.

Wanneer je helemaal blij bent met de uitstraling van de planner is het tijd om hem in de lijst te stoppen. Houd hierbij er rekening mee aan welke kant het haakje zit waarmee je de planner kunt ophangen, zodat je planner straks niet op zijn kop hangt.

En dan kun je de planner invullen met de whiteboard stiften! Zet de dagen van de maand op de goede plek, vul je belangrijke afspraken etc. in op de planner, zet bovenaan de planner welke maand het is en schrijf je favoriete quote en to-do dingetjes op. Wanneer je iets gedaan hebt of de maand voorbij is kun je de stift weer gemakkelijk uitwissen met een doekje o.i.d. net als je met een whiteboard zou doen!

 

8 Comments

 • Kim 3 augustus 2015 at 20:39

  Wat een gaaf idee zeg! 🙂

 • Nele 3 augustus 2015 at 19:22

  Wauw super leuk gedaan zeg 😀 Ik wil heel graag een whiteboard voor dit jaar, misschien is dit een goed idee 🙂

 • Anke 3 augustus 2015 at 14:26

  Heel mooi, heb men laatst ook gemaakt met het filmpje van LaurDIY 🙂

 • Susanna 2 augustus 2015 at 22:21

  Oh wat een goed idee! Ik vind die whiteboards vaak maar saai als alleen mijn zwarte gekalk te zien is haha. Maar op deze manier is het echt heel handig!

 • Joanne 2 augustus 2015 at 17:29

  Ah dat heb je superleuk gedaan! Vooral met die verfstaaltjes, heel origineel! 🙂

 • Laura - Dagelijkse hap 2 augustus 2015 at 14:20

  Het ziet er super leuk uit 😀 Dit motiveert zeker 🙂

 • Jennifer | Jenniferz 2 augustus 2015 at 12:57

  Wauw super leuk gedaan zeg!

 • Ria 2 augustus 2015 at 12:40

  Leuk gedaan Irina! Wanneer begint je nieuwe opleiding?

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×