DIY Action Koekoeksklok

28 juli 2015 2 Comments

IMG_1104 Afgelopen week kocht ik tijdens mijn bezoekje aan de Action deze onwijs leuke DIY Koekoeksklok. Ik kon niet wachten om er mee aan de slag te gaan, en vandaar dat ik vandaag al aan jullie laat zien hoe het pakketje werkt!

IMG_1077

Het gaat om dit pakketje, dat maar €1,99 kost bij de Action. Te leuk om te laten liggen dus!

IMG_1081

Dit is wat er in het pakketje zit: De houten onderdelen, foam pads, een uurwerk waar je zelf nog een AA batterij in moet doen wil je de klok daadwerkelijk laten werken en de vormen die je op de klok kunt plakken om hem er iets aantrekkelijker uit te laten zien.

IMG_1085

In de doos zit geen gebruiksaanwijzing, alleen hetgeen wat op de achterkant van de doos staat. Daarnaast zit nog een heel klein briefje in het pakket met daarop 1 regel over hoe je het beste het uurwerk kunt bevestigen, verder zul je het zelf uit moeten zoeken.

IMG_1089

Aangezien ik hier als enige een gebruiksaanwijzing van had, besloot ik te beginnen met het uurwerk te bevestigen. Dit doe je door deze te bevestigen met foampads aan de binnenkant van het huisje. Vervolgens kun je de wijzers van het uurwerk vast klikken (doe dit pas later, want anders zitten ze in de weg wanneer je de ‘versiering’ op plakt).

IMG_1090

Ik bedacht me pas later dat ik de wijzertjes er nog niet op had moeten doen, maar zo ziet de klok er uit wanneer je deze er dus wel meteen op doet. Nogmaals, het is handiger om hiermee te wachten tot je de klok versiert hebt.

IMG_1092

Vervolgens begon ik de klok in elkaar te zetten. Dit was makkelijker dan ik had verwacht dat het zou zijn zonder aanwijzingen! Begin met de achterzijde van de klok aan de binnenkant te versieren. Dit doe je door de ‘platen’ vast te plakken aan het hout, hier heb je lijm voor nodig, het zijn geen stickers. Zelf gebruikte ik de alleslijm die ik ook kocht bij de Action, voor €0,75 (een hele fijne lijm overigens!). Ook de overige onderdelen die je hier ziet beplakte ik, en vervolgens kon ik ze zo in elkaar schuiven op de manier die op de doos stond.

IMG_1096

Vervolgens beplak je de bovenzijde van de klok (het deel waar het uurwerk aan vast zit) en schuift deze op de achterkant. Zo ga je door met alle onderdelen en ook deze beplak je weer.

IMG_1097

Wanneer je de klok volledig in elkaar hebt zitten kun je aan de laatste stap beginnen: je kunt de klok ‘meer 3D’ maken door met de foam pads de laatste stukken versiering aan te brengen zoals je dit ook zou doen bij het maken van een 3D-kaart. Op deze manier wordt de klok net iets sprekender.

IMG_1104

En dan is je klok af! Zelf heb ik geen batterij er in gedaan, omdat ik al een klok heb hangen en deze puur als versiering leuk vind. Wel vind ik het jammer dat het geen ‘echte’ koekoeksklok is: er komt geen vogeltje naar buiten wanneer de klok het hele uur slaat! Verder vind ik het een onwijs leuk idee, en ik vond het heel erg leuk om te maken. Voor die prijs is het ook zeker heel erg leuk om te doen!

 

 

2 Comments

 • Melissa 29 juli 2015 at 20:41

  Ik ben hem wel eens tegen gekomen bij de Action, maar nooit geweten hoe leuk hij was!

 • Bettie 28 juli 2015 at 09:52

  Hih, wat leuk! Ik wist niet dat de action dit had 🙂

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×