De Zelfrespect TAG

11 februari 2016 4 Comments

De Zelfrespect TAG

Toen ik afgelopen week de Zelfrespect TAG tegen kwam bij Rachel besloot ik dat ik hem ook wilde invullen. Wij Nederlanders zijn er zo goed in om onszelf alsmaar af te kraken en alleen te letten op de dingen die we niet goed vinden aan onszelf; vandaar dat ik dat vandaag juist wil omdraaien! Ik ga alleen kijken naar de positieve dingen, en hoop dat jullie dit ook doen in de comments!

Noem 3 positieve punten over jezelf

 • Ik kan heel erg volhoudend zijn. Wanneer ik ergens voor ga dan ga ik er ook echt voor. Als ik dan zie hoe lastig anderen het soms vinden om ergens mee door te zetten dan ben ik heel erg blij dat ik zo volhoudend ben. Zonder die eigenschap zou ik een heleboel dingen niet hebben kunnen doen.
 • Ik kan goed omgaan met dieren en mensen. Al van jongs af aan krijg ben ik goed met dieren. Als peuter wilde ik al altijd naar de duiven toe die we onderweg tegen kwamen en die liefde voor dieren is met de jaren alleen maar groter geworden. Daarnaast hoor ik altijd dat ik goed met kinderen om kan gaan: ik kan ze goed dingen leren maar ook begrijpen. Dit is iets wat ik eigenlijk als vanzelfsprekend zie, maar dat is het niet voor iedereen.
 • Ik kan goed plannen. Ik ben iemand die heel erg goed werkt met to-do lijstjes en planningen. Wanneer ik het heel erg druk heb en mijn hoofd ontploft van de hoeveelheid dingen die ik moet doen dan kan ik alles zo op papier zetten en verdelen over de tijd die ik heb. Zeker op de middelbare school heeft me dit heel erg geholpen.

Noem 3 dingen die je mooi vind aan jezelf

 • Mijn ogen. Ik ben echt heel erg blij met de kleur van mijn ogen, maar ook het feit dat ik lange wimpers heb. Ik heb geen extreem goede mascara nodig of een wimperkruller wil ik mooie lange wimpers hebben die ‘verleidelijk’ krullend omhoog staan. Dit doen mijn wimpers bij de goedkoopste mascara al.
 • Mijn lippen. Het klinkt misschien wat raar maar ik ben heel erg blij met de vorm van mijn lippen. Ze zijn niet te dun, maar ook zeker niet te dik. Eigenlijk vind ik ze gewoon precies goed.
 • Mijn lengte. Ik ben 1 meter 75, een lengte die soms wat lastig kan zijn wanneer ik hakken draag omdat ik dan al snel over iedereen heen kijk, maar toch ben ik er heel erg blij mee. Ik kan me niet voorstellen om kleiner te zijn, en langer lijkt me ook niet prettig. Nee, mijn lengte is eigenlijk helemaal prima.

Noem 3 dingen waar je trots op bent dat je ze hebt bereikt

 • Het halen van mijn Havo diploma. Ik haalde in juni 2014 mijn Havo diploma, ondanks het feit dat ik op dat moment een heleboel andere dingen aan mijn hoofd had. En ik haalde hem ook niet net aan: ik haalde hem met volle overtuiging. Geen enkele onvoldoende en zelfs een 9 op mijn eindlijst.
 • Het feit dat ik uit mijn depressie ben weten te komen. Ik heb het wel eens gehad op mijn blog over dat ik niet goed in mijn vel zat en een heleboel nare dingen achter elkaar heb meegemaakt het afgelopen jaar. Ik heb het alleen nooit echt een depressie genoemd. Toch was het dit wel, en ik ben trots op mezelf dat ik hier uit ben weten te komen en er iedere dag tegen blijf vechten om er uit te blijven.
 • Het halen van mijn rijbewijs. De eerste keer dat ik moest afrijden voor mijn rijbewijs zat ik in een rotperiode. Ik zakte. De keer daarop zakte ik opnieuw. Vanwege de rotperiode die ik had en het feit dat het alsmaar niet lukte was ik bang dat het helemaal niet zou lukken: straks zou het mijn ouders alleen maar geld blijven kosten. Ik ben heel erg trots op mezelf dat ik ondanks alle rotdingen die er toen aan de hand waren, ik toch mijn rijbewijs de derde keer gewoon heb gehaald.

In welke kleding voel jij je het mooist

Eigenlijk alle kleding waar ik me comfortabel in voel. Ik ben niet iemand die meeloopt met de mode: ik houd bijvoorbeeld niet van de peplum trend of bloemetjesjurkjes. Ik draag wat ik leuk vind, hoor nog wel eens dat ik een leuke eigen stijl heb en daar voel ik me goed bij. Over het algemeen houd ik van wat stoerdere items, maar toch vrouwelijk. Ik wil al heel erg lang een video opnemen over mijn kledingstijl; het komt er alleen steeds niet van.

Wat zou je willen veranderen aan jezelf

Oke, misschien is dit dan toch een vraag over de negatieve kanten van jezelf. Maar toch ook weer niet: want je kunt het ook zien als verbeterpunten i.p.v. slechte punten.

Zelf zou ik graag willen dat ik meer plezier zou hebben in sporten. Ik heb periodes dat ik heel erg fanatiek sport: maar ook periodes waarin ik (naast paardrijden) eigenlijk niks doe. Ik heb slechte enkels dus kan ook bepaalde dingen niet doen, maar daarnaast heb ik ook eigenlijk nooit echt de motivatie om te gaan sporten.

Wat zou je nog willen bereiken

Iets waar ik op dit moment echt heel erg naartoe werk is het maken van mijn (bij)baan van mijn blog en youtube kanaal. Dit lijkt me echt ontzettend tof!

Daarnaast wil ik heel erg graag een studie afronden: komend jaar begin ik aan de Hogeschool van Amsterdam aan de studie Media, Informatie en Communicatie waar ik nu al heel erg veel zin in heb. Ik wil mijn propedeuse in het eerste jaar halen en kijk nu al uit naar het behalen van mijn diploma.

Wat zullen jou vrienden over jou zeggen

Ik denk dat veel van mijn vrienden me toch wel zien als zorgzaam en behulpzaam. Ik ben iemand die goed kan luisteren en mocht het nodig zijn wil ik ook proberen advies te geven.

4 Comments

 • Ria 13 februari 2016 at 14:18

  Petje af irina! Mooi blog!

 • Mariska 11 februari 2016 at 16:40

  Uit een depressie komen is moeilijker dan je zou denken. Dat verdient alleen maar respect! Mooi ingevuld 🙂 En je hebt natuurlijk een hele mooie blog waar je trots op mag zijn!

 • Patricia 11 februari 2016 at 14:09

  Wat een ontzettend leuke tag! Die ga ik zeker overnemen. Je mag zeker trots zijn op jezelf dat je uit die depressie bent gekomen, ik weet heel goed dat dat enorm lastig is.. En ook echt jaloers op jou lengte!

 • Sandra 11 februari 2016 at 11:56

  Wat grappig, ik herken mezelf namelijk best wel veel in jouw antwoorden! Ben wel jaloers op jouw lengte, ik ben ongeveer 10 cm kleiner met dat is echt net zo’n rot lengte. Je hebt inderdaad mooie ogen en lippen! Ik zou een video over jouw kledingstijl wel heel leuk vinden om te zien. Ik heb zelf namelijk ook niks met modegerelateerde dingen. 🙂

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×