De wonderlijke wereld van het online shoppen

15 oktober 2015 1 Comment

IMG_1902

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld: online shoppen. Onwijs makkelijk natuurlijk: je hebt geen tijd om de stad in te gaan, maar wel een nieuw vest nodig. Dan bestel je hem toch gewoon! Binnen een paar werkdagen in huis. Vandaag heb ik het over de wonderlijke wereld van het online shoppen.

Zelf vind ik online shoppen een van de geweldigste dingen die er is. Mijn favoriete webshops? Boohoo en Forever 21. Ik kom namelijk nooit in Amsterdam, dus de Forever 21 en Boohoo zijn zo de enige manier voor mij om kleding bij te kopen. Ook de online shop van de H&M is favoriet, al vind ik het jammer dat je hier niet gewoon met iDeal kunt betalen en de verzendtijd vaak veel langer is dan bij andere webshops.

Wat online shoppen zo geweldig maakt? Juist: het feit dat je het vanuit je luie stoel kunt doen, niet alsmaar in die stikhete pashokjes hoeft te passen en niet alsmaar in die enorme rijen voor de kassa hoeft te staan. Heerlijk. Je bestelt, het komt binnen een paar dagen binnen, je past op je gemak in een vertrouwde omgeving en hebt er weer een aantal geweldige aanwinsten bij.

Meestal. Het komt ook nog wel eens voor dat dit laatste niet het geval is, helaas. Sommige webshops doen er lang over om te verzenden, zeker wanneer je uit het buitenland besteld. En laat je dan net dat mooie jurkje missen op de dag dat je gala is! Of dat hij net op tijd binnen komt, maar niet past, waardoor je alsnog zonder zit.

Het online shoppen heeft zeker wel een aantal nadelen. Zo weet je nooit zeker of je bestelling op tijd binnen zal komen, weet je niet zeker of kleding die je koopt past en hoe de kwaliteit is van de items die je koopt. Een ketting kan er prachtig uit zien op de foto van de webshop, maar vervolgens zit jij wel met die plastic prul thuis.

Een item dat ik nooit online koop? Broeken. Ik heb altijd problemen met de pasvorm van broeken, en pas in de winkel meestal dezelfde broek in minimaal 3 maten voor ik de juiste pasvorm te pakken heb. 3 verschillende maten bestellen? Nee dat doe ik dan liever niet, omdat ik er niet van houd om dingen terug te moeten sturen. Al dat gedoe er omheen, de verzendkosten en vervolgens het ellenlang wachten tot je geld eindelijk terug gestort is. Niets voor mij.

Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd hoe jullie denken over online shoppen. Doe je het graag? Liever dan dat je gewoon de stad in gaat? En waar loop jij tegenaan, waar je in de winkel niet tegenaan loopt; en natuurlijk andersom?

1 Comment

 • Joelle 15 oktober 2015 at 16:56

  Ik vind online shoppen echt geweldig, alhoewel ik nooit het geduld heb om te wachten op mijn pakketje.
  Boohoo is mijn favoriet!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×