De uitslag van de enuête!

30 maart 2017 9 Comments

Een paar weken terug vroeg ik jullie om een enquête in te vullen over Ordinary Odd en het leek me leuk om vandaag samen met jullie naar de resultaten te kijken. Zelf ben ik altijd wel benieuwd naar de uitkomsten van onderzoek waar ik aan mee doe, dus het leek mij niet meer dan logisch om jullie de uitslagen van mijn eigen mini-onderzoek te laten zien!

Vind jij Ordinary Odd op de computer gebruiksvriendelijk?

De uitslag van de enuête!

Uit deze vraag bleek gelukkig dat jullie Ordinary Odd allemaal erg gebruiksvriendelijk vinden op de computer: fijn om te zien! Wel heb ik me zitten verbazen over de hoeveelheid lezers die nooit op zijn/haar computer mijn blog leest. Dit betekent dat zij mijn website alleen bezoeken op mobiele apparaten (of mij alleen volgen op YouTube en andere social media). Zelf lees ik vrijwel nooit blogs op mobiele apparaten, dus ik vond het erg grappig om te zien hoe veel jullie dit doen!

Vind jij Ordinary Odd op mobiele apparaten gebruiksvriendelijk?

De uitslag van de enuête!

Dit is ook duidelijk zichtbaar aan de uitslagen van de volgende vraag! Ook hier bleek (gelukkig) dat jullie Ordinary Odd gebruiksvriendelijk vinden op mobiele apparaten. Ik vind het wel echt belangrijk om te weten dat mijn website dus zo vaak bezocht wordt op mobiele apparaten: hier kan ik rekening mee houden wanneer ik ooit van lay-out verander!

Waar volg jij Ordinary Odd? (meerdere antwoorden mogelijk)

De uitslag van de enuête!

Vervolgens was ik benieuwd waar mijn volgers nu eigenlijk zitten. Ik zie dat dit toch voornamelijk mijn blog en YouTube kanaal zijn: wat in principe wel zo logisch is. Wat me vooral op viel aan deze vraag is dat er maar heel weinig mensen zijn die mij volgen op Snapchat. Om die reden vroeg ik jullie in mijn afgelopen weekvlog ook al of jullie liever Snapchat of Instagram Stories zien, aangezien ik veel meer volgers heb op Instagram. Laat het me vooral weten!

Wat vind jij van het upload schema van Ordinary Odd? (7 dagen in de week een artikel waarvan 2 à 3 video’s)

De uitslag van de enuête!

Ik was ook benieuwd naar jullie mening over mijn uploadschema. Inmiddels post ik sinds vorig jaar februari dagelijks nieuwe content, en dit bevalt mij zelf heel erg goed. De afgelopen tijd ben ik zelfs 3 video’s in de week gaan uploaden i.p.v. 2. Het merendeel van jullie zegt dit ook precies goed te vinden, waar ik zelf erg blij mee ben. Daarna vinden een aantal mensen het ook wel veel en één persoon stemde voor veel te weinig. Gelukkig is het er maar één want ik kan echt niet veel meer gaan plaatsen naast mijn studie, haha.

Welk soort artikelen lees jij graag? (meerdere antwoorden mogelijk)

De uitslag van de enuête!

Vervolgens besloot ik jullie te vragen welke artikelen jullie het leukst vinden om te lezen. De beauty artikelen op mijn blog doen het over het algemeen het beste en deze doen het ook hier goed. Daarnaast kozen jullie veel voor persoonlijk: iets dat ik erg leuk vind om te zien! Ook lifestyle artikelen scoren goed. Wel vind ik het jammer om te zien dat de blogartikelen niet erg goed scoren. Nu is dit natuurlijk ook alleen interessant voor de bloggers onder ons, en velen die de enquête hebben ingevuld zijn dit natuurlijk niet.

Welk soort video’s kijk jij graag? (meerdere antwoorden mogelijk)

De uitslag van de enuête!

Vervolgens vroeg ik jullie welke video’s jullie het leukst vonden om te zien en hier kwamen de weekvlogs het hoogste uit! Leuk om te zien! Ik vind het weekvloggen ook echt heel erg leuk om te doen en het geeft net die extra persoonlijke touch aan mijn kanaal. Jammer genoeg worden ze helaas niet altijd even goed bekeken, maar ik ga er voorlopig zeker mee door! Naast de weekvlogs doen eigenlijk alle video’s het ongeveer even goed: beauty, lifestyle, DIY en shoplogs zijn allemaal populair. Alleen de fashion video’s zitten er verder onder: jammer want daar zou ik graag wat meer mee doen!

Hoe lang volg jij Ordinary Odd al?

De uitslag van de enuête!

Vervolgens stelde ik een vraag die ik voornamelijk leuk vond om te weten: namelijk hoe lang jullie mij al volgen! Het grootste deel volgt me korter dan een jaar, maar er zijn ook aardig wat mensen die me al meer dan een jaar volgen! Leuk om te zien want dat betekent toch dat ik jullie genoeg kan boeien om ook daadwerkelijk alsmaar terug te blijven komen.

Op welk vlak is er verbetering mogelijk op Ordinary Odd? (meerdere antwoorden mogelijk)

De uitslag van de enuête!

Natuurlijk was het hele doel van deze enquête om te kijken hoe en waar ik Ordinary Odd zou kunnen verbeteren. Daarom vroeg ik jullie waar jullie nog verbeterpunten zagen. Het grootste deel van jullie vind Ordinary Odd al goed zoals het is, maar er zijn ook mensen die vonden dat er verbetering te vinden is in de video’s fotografie en natuurlijk de variatie binnen de artikelen. Ik zal hier zeker naar gaan kijken! Ook was er iemand die koos voor de optie overige, waarbij ze vertelde dat ik soms in herhaling val in mijn video’s: goed dat je me er op wijst want dan kan ik er in het vervolg op gaan letten!

Aan het einde van de enquête vroeg ik nog naar de leeftijd van de personen die de enquête hadden ingevuld. De meeste mensen waren tussen de 16 en de 25, maar er waren ook uitschieters naar boven en onder. Leuk om te zien hoe verschillend mijn doelgroep is!

Heb je nog verdere opmerkingen en/of tips?

De uitslag van de enuête!

Als laatste vroeg ik naar verdere opmerkingen en/of tips om jullie de ruimte te geven om overige punten ter sprake te brengen die nog niet naar voren waren gekomen in de overige vragen. Ik kreeg hier voornamelijk allemaal lieve reacties zoals jullie kunnen zien en dat doet me goed!

Ik wil wel nog even ingaan op de reactie dat ik niet moet twijfelen aan wat ik doe: dat doe ik zeker niet! Ik vind het echter heel erg leuk om in te spelen op jullie: mijn lezers en kijkers. Ik maak graag content die jullie leuk vinden om te zien/lezen en doe dan ook graag iets met jullie feedback. Voel je dan ook altijd vrij om feedback/tips etc. te geven!

Heel erg bedankt voor het invullen van de enquête en laat vooral een reactie achter als je nog iets te binnen schiet wat je me graag wilt meegeven!

9 Comments

 • Kim 31 maart 2017 at 13:06

  Wat een fijne uitslagen heb je gekregen! Lijkt me een heerlijk gevoel als ze je blog gebruiksvriendelijk vinden.

  • Irina 31 maart 2017 at 19:08

   Ja daar ben ik ook echt blij mee!

 • Ria 30 maart 2017 at 10:03

  Wat heb je de uitslag van de enquete leuk uitgewerkt !

  Net als Robin ben ik ook benieuwd naar je school / opleiding. Daar mag je best meer over bloggen of vloggen.
  Maar ik men dat ik daar al eerder om vroeg, dus nu val ik in herhaling 🙂

  Succes met Ordinary Odd en je opleiding

  • Irina 30 maart 2017 at 19:47

   Haha maakt niet uit!
   Het is lastig om op school te filmen, omdat veel klasgenootjes niet op YouTube willen en ik niet zomaar lessen kan filmen.
   Ik wil wel een keer een video gaan maken over mijn opleiding en wat die precies inhoudt. Die komt wel pas later, aangezien ik nu pas een half jaar van de 4-jarige studie heb gehad.

   • Ria 30 maart 2017 at 20:15

    Of bloggen / vertellen over de vakken die je krijgt, zoals pas over de filmanalyse 🙂
    Ik kan me wel voorstellen dat medestudenten en leraren vaak niet gefilmd willen worden …

 • Robin 30 maart 2017 at 09:09

  Ik heb nog wel een tip. Ik kijk je week vlogs maar vind ze soms wat lang. Misschien is het beter om dit tot ongeveer 10 minuten te houden. Wellicht dat dat je views ook omhoog gaan. Verder zou ik het leuk vinden als je ook op school een keer vlogt! Ik ben benieuwd wat jouw studie nou precies inhoud en hoe het is op jou school!

  • Irina 30 maart 2017 at 19:46

   Ik wil misschien een keer een aparte video maken over mijn opleiding! Dat wil ik denk ik wel pas later doen, aangezien ik nu pas halverwege het eerste jaar van de opleiding zit. Verder is het helaas lastig om op school zelf te filmen, omdat veel klasgenootjes niet op YouTube willen en ik ook niet zomaar lessen kan filmen…

 • Lieke 30 maart 2017 at 07:53

  Leuk dat je de uitslag deelt, ik heb hem ook ingevuld haha.

  • Irina 30 maart 2017 at 08:28

   Aah nog bedankt voor het invullen!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×