De spannendste films voor Halloween avond

De spannendste films voor Halloween avond

31 oktober 2018 No Comments

Happy Halloween! Zelf doe ik eigenlijk al jaren niets speciaals meer met Halloween, waar ik vroeger als kind nog wel eens een feestje had met school. Ik heb sowieso het idee dat er in Nederland niet zo veel met deze feestdag gedaan wordt, wat ergens wel jammer is. Voor iedereen die net als ik niets bijzonders gepland heeft voor vanavond, maar alsnog in de Halloween sferen wil blijven heb ik een aantal films op een rijtje gezet waarmee je sowieso in de goede sferen komt. Ik ben zelf gek op horror en spannende films: met deze films heb jij dan ook zeker een spannende Halloween avond!

Insidious

Insidious heeft inmiddels alweer meerdere delen, waarvan alleen het eerste deel op Netflix te vinden is. Ik keek deze film onlangs met mijn moeder en heb dan ook geen idee of de volgende delen ook goed zijn. Zelf vond ik deze film niet zozeer heel erg eng, maar wel spannend. Wanneer je gevoelig bent voor schrikmomenten dan zou ik me hier ook maar even op voorbereiden: die zitten er genoeg in.

De film gaat over een gezin met twee zoons, waarvan één zoon in een soort coma terecht komt dat geen enkele dokter kan verklaren. Tegelijkertijd begint moeder allerlei verschillende rare dingen te zien, waardoor het gezin besluit om te verhuizen. Wanneer de vreemde dingen echter niet blijken te stoppen halen ze er een specialist bij die zal kijken of er kwade geesten in het huis zitten. Ze komen er achter dat deze niet in het huis zitten, maar dat ze allemaal rondom hun bewusteloze zoon heen zitten en afwachten tot ze zijn lichaam kunnen overnemen. 

 

IT

De film IT werd afgelopen jaar opnieuw uitgebracht en wat heb ik genoten in de bioscoop. Om te zeggen dat het echt een enge film is gaat het me te ver, maar spannend is hij zeker. Ik heb van het begin tot het einde op het puntje van mijn stoel gezeten omdat ik wilde weten wat er nu weer zou gaan gebeuren. Daarnaast heeft de film ook een erg mooie boodschap om over te brengen. Een spannende avond is gegarandeerd.

De film gaat over een clown genaamd Pennywise, die eens in de zoveel jaar terug komt in het stadje Derry in Maine. De clown heeft het gemunt op de kinderen uit het dorp en laat hun oog in oog komen te staan met hun grootste angsten waarna hij ze dood. In de film volgen we een groepje kinderen dat zichzelf de ‘Losers club’ noemt en zij komen oog in oog met het monster te staan. Kunnen ze Pennywise verslaan?

 

Evil Dead

Evil Dead is een film die ik zelf jaren terug al heb gezien, maar dan de oude variant uit 1981. Een aantal jaar terug is de film opnieuw gemaakt en ook deze variant vond ik weer ontzettend tof om te zien. Dit is één van de weinige horror films waarbij ik daadwerkelijk bang was tijdens het kijken van de film: iets wat voor mij toch wel echt bij dit genre hoort.

De film gaat over een groep vrienden die samen in een huisje in het bos verblijft. Hier vinden ze in de kelder van het huisje een boek, waar een vreemde tekst in staat waar ze in eerste instantie om moeten lachen. Daarna blijkt echter dat ze door het uitspreken van deze tekst demonen hebben opgeroepen, die nu één voor één bezit van hun proberen te nemen. 

 

The Grudge

Ook van The Grudge bestaan meerdere delen, maar ik kan je uit ervaring vertellen dat alleen het eerste deel de moeite waard is. De andere delen zijn namelijk lang niet zo eng, doordat the grudge zelf net een pop is. Deze film is tot nog toe echt de beste horror film die ik ooit gezien heb. Het ratelende geluid dat The Grudge vaak maakt zorgt nog altijd voor kippenvel op mijn rug.

De film gaat over een Amerikaanse medisch student die in Japan stage loopt bij de thuiszorg. Wanneer een verpleegster niet komt opdagen besluit zij naar het huis te gaan, waar ze een oudere vrouw aantreft die alleen voor zich uit zit te staren. Ze hoort rare geluiden op zolder en komt er al snel achter dat het huis vervloekt is met bovennatuurlijke kracht. Jaren geleden is hier iemand met geweld om het leven gekomen en deze kwade energie is nooit meer verdwenen.


Ik ben erg benieuwd wat jullie vanavond gaan doen, en of jullie toevallig een filmavond gaan houden met één van deze films. Zijn er nog spannende/enge films die jullie mij kunnen aanraden?

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×