De grote kerstfilm adventskalender - 24 kerstfilms om mee af te tellen tot kerst

De grote kerstfilm adventskalender – 24 kerstfilms om mee af te tellen tot kerst

30 november 2018 6 Comments

De laatste dag van november is aangebroken, wat betekent dat december morgen gaat beginnen. Ik ben echt al tijden aan het aftellen tot december, aangezien ik gek ben op de kerst en ik ontzettend veel toffe plannen heb voor de decembermaand wat betreft mijn blog en YouTube kanaal. Vandaag heb ik dan ook iets waar ik zelf echt mega enthousiast over ben: een adventskalender vol met kerstfilms. Ik zet 24 kerstfilms voor je op een rij, waarmee jij iedere dag tot aan de kerst zoet zult zijn. Tel je met mij mee af tot de kerst door iedere dag een film te kijken?

1. Elf

We beginnen december met een echte kerstfilm klassieker: Elf. Deze film gaat over Buddy, die als baby per ongeluk in de zak met cadeaus van de kerstman is gekropen. Hij wordt dan ook door de kerstman opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool. Wanneer hij volwassen wordt is hij echter veel te groot geworden om het werk van de elfen te doen, waardoor hij te horen krijgt dat hij eigenlijk helemaal geen elf is. Hij besluit op zoek te gaan naar zijn echte vader in New York, waarbij de raarste dingen gebeuren omdat hij geen idee heeft hoe hij zich als mens hoort te gedragen.

2. How Sarah got her wings

Deze film ontdekte ik vorig jaar, toen ik op zoek was naar een nieuw kerstfilm om te kijken op Netflix. Het verhaal gaat over Sarah, die vlak voor de kerst een dodelijk ongeluk krijgt. Wanneer ze echter bij de poort van de hemel aankomt blijkt haar naam niet op de lijst te staan, maar wordt haar wel een deal aangeboden: ze moet binnen 12 dagen als engel in training iemand in nood helpen. Zo komt Sarah terug op aarde, waar ze er alles aan probeert te doen om deze vergissing recht te zetten.

3. Christmas with a view

Ook deze film is op Netflix te vinden en heb ik zelf pas heel kort geleden ontdekt. Hij gaat over Clara, die als manager werkt bij het drukke restaurant van het Thunder Mountain Ski Resort. Hier komt de bekende chefkok Shane Roarke helpen vanwege de kerstdrukte, waar Clara eigenlijk helemaal niets van moet weten. Toch groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe en komen ze achter een geheim plan van Clara’s baas.

4. Office christmas party

De CEO van een familiebedrijf wil de afdeling van haar broer Clay sluiten. Clay en zijn technisch directeur roepen vervolgens hun collega’s bij elkaar en organiseren een enorm kerstfeest op kantoor in de hoop dat ze hiermee een potentiële klant aantrekken. Deze klant kan namelijk voor de verkoop zorgen die hun baan red. Het feest loopt natuurlijk enorm uit de hand.

5. Het paard van Sinterklaas

Op 5 december wisselen we de kerstfilms even in voor een Sinterklaas film: het is immers pakjesavond. De Sinterklaasfilm die mij direct toepasselijk leek is natuurlijk Het paard van Sinterklaas, waarin Winky Wong een paard vraagt voor Sinterklaas, maar al snel de touwtjes in eigen handen neemt en Amerigo steelt. Een heerlijke kinderfilm voor een echt kinderfeest.

6. The Santa Clause

Nu Sinterklaas het land verlaat is het tijd om verder te gaan met een echte klassieker: The Santa Clause. In deze film laat Scott per ongeluk de kerstman van het dak af vallen, waardoor hij overlijd. Al snel verdwijnt de kerstman, maar het kerstpak blijft over. Hij vindt een kaartje in de zak van het pak dat vertelt dat hij het pak moet aandoen en al snel blijkt hij de nieuwe kerstman te zijn.

7. The Santa Clause 2

In The Santa Clause 2 is Scott al 8 jaar de kerstman en vinden de elfjes hem de beste tot nog toe. Hij heeft echter een probleem: zijn eigen zoon is op de ‘slechte kinderen’ lijst terecht gekomen. Hij vertrekt naar huis om zijn zoon te helpen zijn leveren te beteren, waarbij hij een plaatsvervangende kerstman achter laat op de Noordpool. Deze maakt echter een bijzondere regel binnen het kerstmannen-regelement.

8. The Santa Clause 3: The Escape Clause

In alweer het derde deel van The Santa Clause films gaat Scott het gevecht aan met Jack Frost, die ook de kerstman wil zijn. Ze belanden terug in de tijd, naar het moment waar Scott in de eerste film het kerstpak aan deed. Dit keer saboteert Jack Frost hem, en zal Scott er alles aan moeten doen dat Jack de kerst niet over neemt.

9. Princess Switch

In de Netflix original film Princess Switch wisselen twee vrouwen die zo goed als identiek op elkaar lijken voor een paar dagen van leven. De ene is een simpele bakker en de andere is een prinses die binnenkort zal gaan trouwen. De prinses wil voor haar huwelijk graag weten hoe het is om een gewoon meisje te zijn en zo wisselen ze een paar dagen van leven. In de tussentijd raken ze echter verliefd op elkaars vrienden, waardoor ze in lastige situaties terecht komen.

10. I’ll be home for Christmas

In deze film komt de vader van Jackie onverwachts thuis na een lange tijd weg te zijn geweest. Jackie overtuigt hem samen met haar en haar dochter te blijven wonen tot aan de kerst, maar dit zorgt er wel voor dat allerlei oude wonden open getrokken worden.

11. A dogwalker’s Christmas tale

Het verwende rijkeluismeisje Luce komt plotseling ineens zonder geld te zitten vlak voor kerst, en besluit dan maar een baantje aan te nemen als honden uitlaatster. Hoewel ze in eerste instantie helemaal niets heeft met honden ontmoet ze al snel een aantal hondeneigenaren in het park, wat door haar baas binnenkort gesloopt zal worden. Ze komt erachter hoe belangrijk het park is voor deze honden en besluit de eigenaren te helpen door een mega kerstfeest te organiseren in het park. Hier is haar baas echter totaal niet blij mee.

12. The Polar Express

The Polar Express gaat over een jongen dat twijfelt of de kerstman wel echt bestaat. Hij wordt midden in de nacht ineens opgehaald door een magische trein: de The Polar Express. Tijdens deze fantasiereis ontmoet hij allerlei andere kinderen die wel geloven in de kerstman, en wanneer hij uiteindelijk de Noordpool bereikt en de kerstman ontmoet leert hij eindelijk geloven.

13. A Christmas Prince

Deze Netflix original gaat over een jonge journaliste die vlak voor de kerst richting Oost-Europa wordt gestuurd om hier informatie te winnen over een prins die bijna koning wordt. Ze komt per ongeluk in een benarde situatie terecht waardoor ze als kinderoppas gaat werken binnen het koninklijk gezin en hier leert ze de prins steeds beter kennen.

14. A Christmas Prince: The Royal Wedding

In het tweede deel van deze Netflix orginial film trouwt Amber met de prins, waarbij ze ineens alles aan zichzelf lijkt te moeten veranderen. Ze begint te twijfelen over alles: haar bruiloft moest gaan over het feit dat ze veel van iemand hield, niet over het compleet veranderen van zichzelf. Hoe ga je er mee om als je hele leven ineens onder een vergrootglas ligt?

15. Love Actually

In deze film volgen we het leven van 8 Londenaren, vlak voor de kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z’n oren verliefd is op een klasgenote. Kortom: een heerlijke zwijmelfilm.

16. The Holiday Calender

Voor de kerst krijgt Abby van haar opa een antieke adventskalender, die van haar overleden oma is geweest. Al gauw blijkt deze kalender erg bijzonder te zijn: de vakjes gaan pas open om middernacht en iedere dag vind ze een miniatuur beeldje van iets dat die dag zal gaan gebeuren. Is de kalender magisch, of wordt ze door iemand voor de gek gehouden?

17. The Holiday

Amanda en Iris zitten beide in hetzelfde schuitje: ze zijn net op een verschrikkelijke manier uit een relatie gekomen en zien mannen helemaal niet meer zitten. Aangezien het bijna kerst is weten ze niet wat ze willen, en zo ruilen ze tijdelijk van huis en leven. Hier leren ze andere mensen kennen die hun het leven weer positief laten inzien.

18. A wish for Christmas

Sara werkt zich uit de naad op haar werk maar krijgt er eigenlijk niets voor terug. Haar grote idee voor de kerst wordt vervolgens gestolen, en alsnog durft ze niet voor zichzelf op te komen. Ze besluit een wens te doen dat de kerstman haar moed zal geven. Dit doet hij: maar alleen voor 48 uur. Terwijl de klok tikt leert Sarah hoe ze met deze kerstmagie moet omgaan en leert ze eindelijk voor zichzelf op te komen.

19. Christmas Enheritance

In deze Netflix original moet erfgename Ellen Langford een kerstbrief naar Zeke (de voormalig zakenpartner van haar vader) brengen in een klein dorp: Snow Falls. Ze mag echter maar $100 meenemen en niet haar echte naam gebruiken Eenmaal daar blijkt Zeke niet aanwezig te zijn. Niemand weet hoe lang hij weg blijft en er is geen manier om hem te bereiken. Ellen begint te werken voor het logement waar ze verblijft en leert zo de mensen in Snow Falls steeds beter kennen. Ze leert de ware betekenis van kerstmis kennen en ontdekt dat geld niet het belangrijkste is.

20. How the Grinch stole Christmas

Deze kerst klassieker is echt één van mijn favoriete kerstfilms. The Grinch is een enorme chagrijn die alleen woont op zijn berg vlak naast een dorp waar ze kerst uitgebreid vieren. De Grinch haat de kerst en wil het liefst alles doen om het kerstfeest te voorkomen. Wanneer het meisje Cindy-Lou Who hem opzoekt omdat ze niet snapt hoe iemand zo’n hekel kan hebben aan de kerst begint de Grinch langzaamaan bij te draaien.

21. Home Alone

Het achtjarige jongetje Kevin wordt per ongeluk thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat. Hij realiseert zich als nel dat hij alleen thuis is en leert voor zichzelf te zorgen. Wanneer een paar inbrekers echter denken het huis wel te kunnen leegroven nu alleen een kind thuis is, verzint Kevin de bijzonderste tactieken om de inbrekers buiten te houden.

22. Home Alone 2: Lost in New York

Dit keer gaat de familie van Kevin opnieuw op vakantie, maar raken ze pas op het vliegveld van elkaar verwijderd. Terwijl zijn familie op het vliegtuig naar Florida stapt gaat Kevin alleen naar New York. Hij heeft de creditcard van zijn vader echter met zich mee en besluit het er dan maar van te nemen. De inbrekers van de vorige film zijn dit keer echter ook in New York, en hebben het gemunt op een grote speelgoedwinkel. Kevin besluit er een stokje voor te steken.

23. A Christmas Carol

Ebenezer Scrooge begint de feestdagen zoals altijd met minachting naar zijn trouwe hulp en vrolijke neef. Maar de geesten van zijn Kerstverleden, heden en toekomst nemen hem mee op een reis waar Scrooge de waarheid onder ogen moet zijn. Hij realiseert zich dat hij zijn hart moet openen voor het te laat is, om alle ongelukkige jaren goed te kunnen maken.

24. The Christmas Chronicles

Op kerstavond eindigen we deze adventskalender met een nieuwe Netflix original: The Christmas Chronicles. In deze film laten een broer en zus per ongeluk de slee van de kerstman neerstorten, waarbij de kerstman strand zonder zijn rendieren en zak met cadeaus. De twee kinderen besluiten de kerstman te helpen om de kerst te redden.


Mocht je nu mee doen aan deze kerstfilm adventskalender dan zou ik het leuk vinden om een berichtje van je te krijgen op social media! En ik ben ook erg benieuwd: wat is jouw favoriete kerstfilm?

6 Comments

 • Claudia Struijck 4 december 2018 at 15:20

  The Holiday en het paard van Sinterklaas heb ik echt in den treure gekeken met Lara toen ze nog jong was. Scroodge en Sissi komen dit jaar ook weer bij ons voorbij

 • Natascha - Beautyopinie 4 december 2018 at 10:21

  Jaaaaaa, love deze blogpost! Nu heb ik genoeg inspiratie voor de komende avonden haha. Leuk!

 • Tania 30 november 2018 at 15:50

  Ik heb er de voorbije weken al enkele op netflix bekeken die op jouw lijstje staat. Heb er nog een paar te bekijken

 • Jouvence 30 november 2018 at 09:23

  Wat leuk! Home Alone, the Grinch en the Gremlins zijn wat mij betreft echt kerstklassiekers.

 • Hillybillybeauty 30 november 2018 at 09:08

  Nr 24 heb ik zondag al gekeken, erg leuk! Home Alone, Harry Potter, Scroodge, allemaal films die we standaard in December kijken. Heerlijk met een dekentje op de bank. ❤

 • Jolanda 30 november 2018 at 09:07

  Oh wat leuk dit!! Ik bewaar deze in mijn favorieten haha!!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×