Tag

De Fotografie TAG

27 augustus 2015 3 Comments

IMG_0596

Deze tag stond al een hele tijd op mijn ‘invul-lijstje’. Het is namelijk de fotografie tag, waarin ik een aantal hele leuke vragen beantwoord over fotografie. Sinds ik blog ben ik fotografie steeds leuker gaan vinden en ik merk ook dat de kwaliteit een stuk beter is geworden dan toen ik net begon.

Wat was je eerste eigen camera?

Pfoe, daar vraag je me iets! De eerste camera’s waarmee ik foto’s maakte waren wegwerpcamera’s waar je dan maar een paar foto’s mee kon schieten. Daarna heb ik alsmaar de oude camera van mijn moeder gekregen, die dan een nieuwe kocht. Ik had bijvoorbeeld een model van Pentax, en een camera waarvan de batterij er alsmaar uitviel, waardoor dit klepje zat vastgeplakt met tape.

Toen ik begon met mijn blog had ik de Finepix S8000fd van Fujifilm. Die ging jammer genoeg kapot, en toen besloot ik gelijk een goede investering te doen in mijn blog: ik kocht een Canon 600D, en daar fotografeer en film ik nu nog altijd mee.

Waar maak je de meeste foto’s van?

Voor mijn blog fotografeer ik een heleboel make up producten, maar ook foto’s van bijvoorbeeld mijn dieren of mezelf. Daarnaast maak ik voor Instagram natuurlijk ook dagelijks foto’s die dan weer over van alles uit het dagelijks leven zijn. Het leukste vind ik toch wel detailfoto’s van producten en fotoshoots houden van mijn dieren. Ik vind het altijd heel erg leuk als er dan mooie foto’s uitkomen!

Met welke app bewerk je je smartphone foto’s het liefst?

Ik gebruik de laatste tijd heel erg graag de bekende app VSCOcam, maar heb verder ook apps als Squaready, Handwriter, InstantBlend, Insta Shapes en Instant Picframes.

Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?

Jeetje, die heb ik niet! Ik maak de afgelopen tijd zo ontzettend veel foto’s voor mijn blog dat ik echt gewoon niet zo weten wat mijn favoriete is. Ik wil overigens wel echt graag een keertje gewoon zomaar ergens gaan fotograferen, niet perse met een idee erachter voor mijn blog o.i.d. maar gewoon een aantal mooie sfeerplaatjes schieten.

IMG_0577

Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?

Dat ligt er heel erg aan of het een dagje bloggen is. Wanneer ik namelijk productfoto’s maak voor mijn blog dan maak ik daarvoor al snel zo’n 100 – 200 foto’s per fotosessie. Daarnaast post ik op Instagram zo’n 1 a 2 foto’s waarvan meestal ook meerdere varianten zijn gemaakt voor ik een goede heb voor op Instagram. En daarnaast stuur ik nog foto’s naar vrienden op Whatsapp. Op een niet-blogdag dus al snel rond de 10-50 en op een blogdag 100-250?

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?

Ik wil niet specifiek naar een bepaalde plek om te fotograferen, maar fotograferen op vakantie o.i.d. vind ik wel heel erg leuk. Al ga ik daar niet specifiek heen voor het maken van foto’s. Daarnaast wil ik dus graag een keer lekker foto’s gaan maken voor sfeerbeelden, maar ook hiervoor heb ik geen specifieke plek in mijn hoofd.

Aan welke fotografie-tip heb je het meeste gehad?

Ik denk toch wel vooral dat de tip om een goede spiegelreflex camera te kopen een hele goede is geweest. Sinds die tijd zijn mijn foto’s echt een heel stuk vooruit gegaan, en dan heb ik nog geen eens verschillende lenzen (dat komt nog wel!).

Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?

Voor een heel groot deel dus via mijn blog en Instagram, maar ook op Twitter en Facebook zie je geregeld foto’s van mij voorbij komen.

Neem de TAG gerust over als je wilt! En laat het me dan ook vooral weten in de reacties, vind ik leuk om te lezen!

3 Comments

 • Ria 27 augustus 2015 at 21:55

  Leuke blog irina. Of is dit een tag? Waarom heet dat nu geen blog…

  (ik loop blijkbaar erg achter..)

 • Joelle 27 augustus 2015 at 20:12

  Leuke tag om te lezen! Ik vind het ook altijd erg leuk om op vakantie foto’s te maken, het is toch anders omdat je in een hele andere omgeving bent.

 • Floor 27 augustus 2015 at 19:45

  Leuke tag!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×