De ergernissen van een kassière

30 mei 2016 4 Comments

De ergernissen van een kassière

Inmiddels werk ik alweer zo’n 2,5 jaar lang als kassière bij de Jumbo, en in die jaren heb ik naast een heleboel leuke ervaringen ook een aantal ergernissen ontwikkelt die denk ik iedere kassière wel herkent. Ieder beroep heeft natuurlijk wel zo zijn irritante kanten: vandaag noem ik er een aantal op die alle kassières onder jullie zullen herkennen.

Stapelen: wat is het toch moeilijk

Je zou zeggen dat het stapelen van een paar mandjes niet zo moeilijk is, we zijn immers vrijwel allemaal opgegroeid met zo een blokkendoos waar je de juiste vorm blok in het juiste plekje moest plaatsen. Iedere keer weer verbaas ik me dan ook over het feit hoe mensen hun mandjes neerzetten bij de kassa: schots en scheef, rolmandjes in draagmandjes en daar dan weer een rolmandje in en dan heb ik het nog geen eens over mandjes die gewoon midden in een pad worden achtergelaten. AARGH, ik heb heus wel iets beters te doen dan de hele dag mandjes te verplaatsen hoor!

‘Mevrouw, dit is een zelfscan-kassa’

Je kent ze vast wel: speciale kassa’s om mee af te rekenen met een zelfscan. Bij de Jumbo reken je met de zelfscan namelijk gewoon af bij een kassière. Toch begrijpen sommige mensen echt niet dat ze niet hun enorme winkelwagen vol boodschappen bij je kunnen afrekenen: ze leggen de boodschappen gewoon één voor één op je toonbank en kijken je raar aan wanneer je ze vraagt naar de gewone kassa te gaan omdat je hier toch echt niet de ruimte voor hebt. Hallo, ik heb geen band om de boodschappen op te leggen: snap je de hint?

Ik leg al dat geld wel gewoon neer

Wanneer ik zie dat iemand contant wil betalen, houdt ik meteen mijn hand op om het geld aan te nemen. Toch zijn er mensen die besluiten het geld precies naast mijn hand neer te leggen op de kassa. Daar ligt dan vervolgens 10 euro aan kleingeld, wat ik mooi weer van mijn kassa af kan rapen. Geloof me: kleingeld oprapen is echt een rotklus. Dus mensen: geef het geld alsjeblieft gewoon aan, net als ik dat terug doe met het wisselgeld.

Ik blijf hier wel staan wachten

Ik zit een enorme hoeveelheid boodschappen te scannen, mijn achterste band ligt propvol en ik moet gewoonweg stapelen om de laatste boodschappen er nog bij te kunnen leggen maar de klant blijft rustig naar me staan kijken. Ow en het kan nog erger: vervolgens mopperen dat er boodschappen bovenop elkaar liggen: pak ze dan meteen in! Kan ik tenminste de boodschappen van de volgende klant ook kwijt…

‘Mevrouw? Mevrouw…? MEVROUW!?’

Dat bellen aan de kassa asociaal is, dat weten we inmiddels allemaal wel (al gebeurt het nog regelmatig), maar dat het ophouden van een koptelefoon ongeveer hetzelfde is blijkt men niet te snappen. Daarnaast is het voor sommige mensen heel erg lastig om terug te praten, en laat ik nou niet ieder knikje op de vraag of u misschien de kassabon wilt hebben zien. Gewoon een simpele ja of nee is voldoende.

En dan kan ik eigenlijk nog heel erg lang doorgaan: maar laat ik dat maar niet doen. Neem dit artikel overigens met een korreltje zout, want ik heb het natuurlijk wel eventjes wat extra aangedikt. Ben jij nou ook kassière en herken je je in deze ergernissen, volg dan ook deze Facebook pagina: heel herkenbaar. En deel natuurlijk ook jouw ergernissen op werk: af en toe zeuren mag best.

4 Comments

 • Marijke 31 mei 2016 at 19:25

  Oh het is inmiddels 16 jaar geleden, maar inderdaad dat gemopper als de eieren geplet werden omdat ze niet snel gingen inpakken, en dat je daarna met de volgende klant ook kon wachten omdat die band te vol ligt om de volgende klant fatsoenlijk te kunnen helpen.
  Klagende mensen op 24 of 31 december, want de rij is zo lang. Ik blieb me een ongeluk maar kan toch op een gegeven moment niet sneller. Haal je kerstboodschappen dan toch een dag eerder. O ja, het komt allemaal weer terug hoor.
  Maar het was een toptijd! Vond de kassa echt geweldig!

 • Ria 31 mei 2016 at 11:14

  Interessant blog irina, leuk om te lezen. Kun je ook een keer een blog maken met de leuke ervaringen ?

 • Dinja 30 mei 2016 at 10:16

  Allemaal zo herkenbaar :’)
  Vooral dat mensen je vaak staan te kijken hoe jij hun boodschappen scant terwijl ik denk: “Pak. Nu. Je. Boodschappen. IN!”
  Wat ook irritant is, dat als je al een paar keer heb geschreeuwd dat jouw kassa alleen een pinkassa is, en dan alsnog een klant is die contant wilt betalen!

 • Bianca Schrijft 30 mei 2016 at 07:07

  De wereld is er niet beter op geworden sinds ik achter de kassa stond. Toen had je nog maar af en toe te maken met bellende mensen, nu is het de normaalste zaak van de wereld. Je stoort hun in het telefoongesprek als je wilt af rekenen. Waar ik zelf ook een hekel aan heb, zijn die super glimmende zonnebrilglazen, waardoor je iemand niet normaal aan kan kijken. Kom op, je bent binnen.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×