De blog bijbel

25 februari 2014 3 Comments

DSCF8866

Toen ik hoorde dat er een boekje was gemaakt over bloggen kon ik niet wachten om hem te kopen. En al snel viel hij dan ook in de brievenbus. Inmiddels heb ik alweer een groot deel van het boek gelezen en wil ik het met jullie delen. Wat een ontzettend leuk en handig boekje is dit!

Het boek is een gidsje voor alle bloggers. Of je nu net begint of al langer bezig bent, voor iedere blogger is er wel iets nuttigs uit te halen. Ik zal de verschillende hoofdstukken met jullie doornemen, zodat je kunt beslissen of het ook iets voor jou is!

DSCF8869

Hoofdstuk 1. Blog 8-Stappenplan
In dit hoofdstuk word stap voor stap doorgenomen hoe je je blog moet beginnen. Onderdelen als het verzinnen van de naam, onderwerp etc. komen er in voor, maar ook bijvoorbeeld welke programma’s je kunt gebruiken.

DSCF8870

Hoofdstuk 2. De Inhoud
In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe je het beste kunt schrijven. Natuurlijk is dit voor iedereen persoonlijk, maar er worden een aantal algemene tips gebruikt die erg handig zijn om bezoekers terug te laten komen.

DSCF8874

Hoofdstuk 3. Blog, blog, blog!
In dit hoofdstuk wordt aandacht besteed aan hoe vaak je moet bloggen, hoe je zorgt dat je niet in de knel komt met tijdsdruk etc. Ik vond het een heel erg nuttig hoofdstuk om te lezen, aangezien ik vaak in tijdsnood kom waardoor ik maar twee keer in de week een artikel online kan zetten. Door dit hoofdstuk weet ik beter hoe ik mijn tijd kan verdelen.

DSCF8877

Hoofdstuk 4. Let’s Get Personal
Persoonlijkheid op een blog is erg belangrijk, dat wordt in dit hoofdstuk ook benadrukt. Mensen willen graag weten wie de persoon achter de blog is, daardoor vinden ze blogs leuk om te lezen. Maar natuurlijk moet je ook weer niet alles op internet zetten. In dit hoofdstuk wordt goed aangegeven wat er wel en niet slim is om te doen.

DSCF8879

Hoofdstuk 5. Social Media
Social Media is een belangrijk onderdeel om je blog levendig te houden. Op deze manier kunnen je volgers ook naast je blog volgen wat er in jou leven gebeurt, kunnen ze exclusieve feitjes en voorproefjes van artikelen of filmpjes zien etc. In dit hoofdstuk wordt dan ook uitgelegd hoe jij je social media kunt gebruiken om je volgers aandacht te behouden.

DSCF8882

Hoofdstuk 6. Beeld
Het beeld in filmpjes en foto’s is erg belangrijk. In dit hoofdstuk worden tips gegeven voor het maken van deze foto’s en filmpjes. Zo hebben ze het over compositie en licht, twee hele belangrijke factoren voor je foto’s.

DSCF8883

Hoofdstuk 7. Statistiekencheck
In dit hoofdstuk wordt er uitgelegd hoe de statistieken in het programma Google Analytics werken, wat je er mee kunt en hoe je hier je informatie uit kunt halen. Dit is een onderdeel waar ik zelf nog wat moeite mee heb, dus ik vind het ontzettend handig om dit zo allemaal op een rijtje te hebben staan.

DSCF8886

Hoofdstuk 8. Blog Trouble
Er zijn ook minder leuke kanten aan bloggen. In dit hoofdstuk wordt er behandeld wat je hier tegen kunt doen. Zo hebben ze het over het hebben van een writer’s block (dus geen inspiratie), hoe je moet omgaan met haatreacties en spam reacties. En ze behandelen hoe je om moet gaan met het hebben van weinig tot geen lezers. Ontzettend handig dus voor als je net begint met bloggen.

DSCF8887

Hoofdstuk 9. Bekendheid: Hoe krijg je lezers?
In dit hoofdstuk word er dieper op in gegaan hoe je lezers kunt krijgen. Dit is natuurlijk een van de dingen die iedere blogger wel interesseert, en zeker in het begin interessant is. Ik heb dit hoofdstuk dan ook als een van de eerste gelezen.

DSCF8890

Hoofdstuk 10. Blog to the top: Hoe cash je ermee?
In dit hoofdstuk wordt er verteld hoe je kunt verdienen aan je blog. Dit is een onderdeel van bloggen waar ik zelf nog helemaal niet mee bezig ben. Ik blog voor het plezier, niet voor het geld of de producten. Maar wanneer ik ooit benaderd zou worden door bedrijven, dan kan ik altijd in dit boekje kijken hoe ik dit moet aanpakken.

DSCF8892

Hoofdstuk 11. Have fun!
Dit is misschien nog wel het allerbelangrijkste hoofdstuk van allemaal: heb plezier in het bloggen!

DSCF8893

Hoofdstuk 12. Gurus vertellen
In dit hoofdstuk vertellen een aantal grote bloggers over hoe je uitblinkt in een bepaald onderwerp. Mascha, Teske, Anouk en Annemerel geven tips, en deze zijn echt ontzettend handig om te lezen.

DSCF8896

Hoofdstuk 13. Gadgets, Apps & Sites
In dit laatste hoofdstuk worden een aantal handige programma’s en benodigdheden benoemd die handig zijn om je blog nog beter mee te maken. Een handige en leuke afsluiter van het boek.

In het boek zitten ook nog een aantal handige checklists en invulpagina’s, die ik erg leuk en handig vind. Kortom een hartstikke leuk boek voor een fijn prijsje. Hopelijk hebben jullie er wat aan!

De blog bijbel kost €10,00

Hebben jullie de blog bijbel ook al in huis?

3 Comments

 • Favorieten van februari | 2 maart 2014 at 08:05

  […] artikelen over mijn favorieten: De blog bijbel Barry M Nagellak Real Techniques […]

 • marjolein 25 februari 2014 at 16:21

  Super leuk artikel! Ik zat er zelf al een te denken om dit boek te kopen. Ik denk dat jij me nu echt over de streep hebt getrokken. (: x

  • Irina 25 februari 2014 at 16:23

   Geloof me, je zult er geen spijt van krijgen! Het is echt een super handig boekje om af en toe eens door te bladeren wanneer je iets niet weet (=

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×