Colourpop Disney Designer oogschaduw palette It's a Princess Thing

Colourpop Disney Designer oogschaduw palette ‘It’s a Princess Thing’

6 januari 2019 3 Comments

Een tijdje terug liet ik jullie al twee prachtige lipsticks zien uit de Colourpop Disney Designer collectie, en vertelde er meteen bij dat het oogschaduw palette uit de collectie op mijn lijstje stond voor de kerst. Tijdens de kerst vond ik dit prachtige palette dan ook onder de boom en natuurlijk kon ik het niet laten om deze voor jullie te reviewen. De collectie is limited edition, maar is op dit moment nog gewoon online verkrijgbaar.

Colourpop Disney Designer oogschaduw palette It's a Princess Thing

De verpakking van het Colourpop Disney Designer palette

Eén van de redenen dat ik het palette wilde hebben? De verpakking. Wauw wat heeft Colourpop haar best gedaan op deze collectie! Het palette komt in een goudkleurig doosje, met hierop alle handtekeningen van de verschillende prinsessen. Het enige nadeel is dat je mega snel vette vingerafdrukken ziet op deze glanzende verpakking, maar mooi is hij zeker.

Uit dit doosje haal je vervolgens het daadwerkelijke palette, dat prachtig is vormgegeven met illustraties van zes Disney prinsessen: Tiana, Ariel, Belle, Jasmine, Snow White en Cinderella. Deze illustraties zijn hetzelfde als op de kartonnen verpakkingen van de lipsticks, maar wat ben ik blij dat de illustratie hier op het palette zelf staat. Dit is echt een eyecatcher in je make up stash.

Colourpop Disney Designer oogschaduw palette It's a Princess Thing

Wanneer je het palette open doet vind je aan de binnenkant alle zes de handtekeningen van de prinsessen die ook op het kartonnen doosje stonden. Leuk gedaan, maar ik mis zelf eerlijk gezegd wel een spiegel. Wat mij betreft hadden ze deze mogen toevoegen en de handtekeningen in kleiner formaat hier omheen mogen zetten. Maar dit ziet er wel heel erg mooi uit.

Colourpop Disney Designer oogschaduw palette It's a Princess Thing

De inhoud van het Colourpop Disney Designer palette

Natuurlijk is de verpakking niet het belangrijkste onderdeel van het palette: dat zijn natuurlijk de oogschaduws zelf. Dit palette heeft maar liefst vijftien verschillende kleuren oogschaduw, die variëren van matt tot shimmery en alles hier tussenin. De bovenste rij van het palette bevat de meer neutrale tinten, waar de middelste rij alle shimmery oogschaduws bevat en je in de onderste rij de bijzonderdere kleuren vind. Met dit palette kan je dan ook alle kanten op: een everyday look, maar ook een echte glam look is gemakkelijk te maken met dit palette.

Overigens vind ik ook dat Colourpop ontzettend leuke namen heeft gegeven aan de oogschaduws, die je als echte Disney liefhebber meteen een lach op je gezicht geven. Dit geeft een palette voor mij toch altijd net iets extra’s.

Colourpop Disney Designer oogschaduw palette It's a Princess Thing

De swatches van het Colourpop Disney Designer palette

Dan is het tijd voor het leukste deel van deze review: de oogschaduws zelf. Ik besloot de kleuren eerst allemaal te swatchen op mijn arm. Van links naar rechts zie je de kleuren Chip, Juju, Grumpy, Triton en Abu.

Zoals ik al noemde bevat deze eerste rij eigenlijk allemaal neutrale tinten die gemakkelijk te gebruiken zijn in een dagelijkse look. Chip is op mijn huid haast niet zichtbaar, maar is dus een perfecte tint om als basis te gebruiken op het bewegend ooglid. Uit deze rij is Abu mijn absolute favoriet: een prachtige rood/bruine tint die perfect is voor in de arcadeboog.

Colourpop Disney Designer oogschaduw palette It's a Princess Thing

Dan gaan we verder met de tweede rij uit het palette. Van links naar rechts zie je de kleuren Prince Charming, Ray, Fairy Godmother, One Kiss? en Thingamabob.

Deze rij vol met shimmery oogschaduws heeft me echt omver geblazen: alle oogschaduws zijn mega goed gepigementeerd, hebben een ontzettend mooie glans en zijn stuk voor stuk uniek. Om een favoriet te moeten kiezen denk ik toch dat ik voor Prince Charming of Thingamabob ga: zo’n mooie glans!

Colourpop Disney Designer oogschaduw palette It's a Princess Thing

De laatste rij uit het palette bevat de bijzonderdere kleuren. Van links naar rechts zie je de kleuren Enchanted Rose, Poison Apple, Magic Carpet, Beast en Midnight Curfew. 

De kleuren in deze onderste en laatste rij uit het palette zijn allemaal wat donkerder en gaan vaak de paarsige kant op. Zelf vind ik vooral Enchanted Rose echt prachtig door de glans, maar ook Beast is prachtig door de subtiele paarse glitters in de oogschaduw.

Colourpop Disney Designer oogschaduw palette It's a Princess Thing

Een look met het Colourpop Disney Designer palette

Natuurlijk was mijn review niet compleet zonder een ooglook met het palette te hebben gemaakt. Voor deze look besloot ik zo veel mogelijk kleuren te gebruiken en dus begon ik met Chip als basis op mijn ooglid. Vervolgens begon ik diepte aan te brengen in mijn arcadeboog door langzaamaan de kleuren TritionAbu, Magic Carpet en Beast aan te brengen. Dit alles blende ik goed uit en vervolgens besloot ik Fairy Godmother aan te brengen op het bewegend ooglid voor een mooie glans. In het midden van deze kleur bracht ik Prince Charming aan voor een extra pop en de look maakte ik af door Triton langs de onderste wimperrand aan te brengen en Ray in de binnenste ooghoek als highlighter.

Colourpop Disney Designer oogschaduw palette It's a Princess Thing

Mijn conclusie over het Colourpop Disney Designer palette

Al met al ben ik ontzettend blij dat dit palette bij mij onder de kerstboom lag, aangezien het gewoon op alle punten goed scoort. De verpakking is prachtig, de oogschaduws hebben toffe namen gekregen en daarnaast zijn de kleuren ook nog eens prachtig om mee te werken. Wat mij betreft is dit palette echt een aanrader mocht je iets willen proberen van Colourpop. Het palette is hier verkrijgbaar voor $20.

3 Comments

 • Sarah 21 januari 2019 at 23:30

  Erg mooie ooglook! En wauw, die verpakking (en die namen van de kleurtjes!) alleen al eigenlijk… zo leuk.

 • allaboutbertina 6 januari 2019 at 14:45

  Wauw, de verpakking alleen al! Wat zijn ze onwijs goed gepigmenteerd. Van dit palette ga je zeker veel plezier van hebben. Hopelijk ga je hem ook nog eens een keer gebruiken in een video. Echt heel mooi!

 • Nicole 6 januari 2019 at 14:13

  Wat een geweldig palette is dit zeg en echt een hele leuke look. Ik vind deze collectie van Colourpop echt zo super gaaf, ik heb er zelf een mono oogschaduw van gekocht. Ook echt heel leuk dat je hem voor kerst hebt gekregen, dat maakt het wel extra leuk!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×