Catrice Ultimate Matt Lipsticks 020 en 050

17 augustus 2017 6 Comments

Afgelopen week liet ik jullie al zien dat ik een aantal nieuwe Catrice producten testte in een video. Tijdens deze video beloofde ik  om ook reviews te schrijven over alle producten die ik in mijn bezit heb en vandaag begin ik hiermee. Het product waar ik zelf toch wel erg benieuwd naar was is de Ultimate Matt lipstick die is toegevoegd aan het assortiment. Ik kocht twee kleuren en laat ze vandaag aan je zien.

De verpakking van de lipsticks is simpel matt zwart: heel erg classy als je het mij vraagt. Ik vind het een mooie, simpele verpakking maar niet zozeer eentje die meteen mijn aandacht zou trekken in het schap. Toch ben ik gek op matte lipkleuren en kon dan ook niet wachten om een kleur te halen.

In de huls zien de lipsticks er meteen al echt goed matt uit: ze hebben een soort reliëf in de lipstick zelf waardoor het lijkt alsof het allemaal hele kleine korreltjes zijn. Ergens maakte dit mij bang dat de lipsticks ook erg uitdrogend zouden zijn, maar ik wilde hier niet aan toegeven en besloot twee tinten te halen.

Catrice Ultimate Matt Lipsticks 020 en 050

De kleuren die ik haalde zijn 020 From Rose With Love… en 050 Taupeless In Love. Beide kleuren hebben een roze/paarse ondertoon: iets waar ik normaal gesproken niet zo snel naar grijp. Toch vond ik dit de twee kleuren uit de collectie die mij het meeste aanspraken. In totaal zijn er zes nieuwe tinten toegevoegd aan het assortiment.

Zoals je kunt zien op de swatch hierboven komt er goed pigment van de lispticks af en zijn ze ook echt goed matt. Wat me wel meteen opvalt is dat de textuur precies zo is als dat ik deze verwacht had: een soort poederig matt. Dit komt denk ik door het reliëf in de lipsticks zelf. Verder brengt de lipstick echter wel erg fijn aan en voelt absoluut niet ongemakkelijk aan: tijd om ze aan te brengen op mijn lippen.

Ultimate Matt Lipstick – 020 From Rose With Love

Catrice Ultimate Matt Lipsticks 020 en 050

020 From Rose With Love… is een mooie roze tint die tussen oudroze en knalroze in zit. Normaal gesproken ben ik helemaal niet zo’n fan van roze lipsticks maar deze kleur kon ik echt niet weerstaan.

Zoals je kunt zien op de foto hierboven brengt de lipstick erg gepigmenteerd en mooi egaal aan. Daarnaast voelt hij heel erg comfortabel aan op mijn lippen en vind ik dat hij de velletjes op mijn lippen vrijwel niet benadrukt: fijn!

Catrice Ultimate Matt Lipsticks 020 en 050

Full face ben ik helemaal verliefd op de lipstick: wat een prachtige kleur voor de lente en zomer! Dit is echt een tint die ik zelf persoonlijk op dagelijkse basis zou dragen, maar ik weet dat het voor veel mensen een te erge knalkleur is hiervoor. Toch kan ik je aanraden om eens een kijkje te nemen bij het schap en deze te swatchen want WAUW wat een topper!

Ultimate Matt Lipstick – 050 Taupeless In Love

Catrice Ultimate Matt Lipsticks 020 en 050

050 Taupeless In Love is zoals de naam al zegt een mooie taupekleur. Ik viel op de paarse ondertoon die de lipstick heeft, maar eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat de kleur zo koel zou uitpakken.

Daarnaast moet ik zeggen dat deze tint een stuk minder egaal aanbrengt dan de vorige en helaas mijn velletjes hierdoor ook meer benadrukt. Daarentegen voelt hij net zo comfortabel aan op de lippen als de vorige kleur.

Catrice Ultimate Matt Lipsticks 020 en 050

Full face ben ik niet gek van de kleur, maar dit is door de ondertoon van de lipstick. Ook heb ik het idee dat de kleur iets meer lijkt te glanzen dan zijn voorganger, of ligt dit aan mij?

Wat betreft de houdbaarheid van de lipsticks ben ik erg enthousiast: de kleur blijft comfortabel aanvoelen gedurende de dag en slijt vrijwel niet wanneer je praat of drinkt. Wanneer je gaat eten vind ik de kleur mooi egaal afslijten, waardoor de kleur eigenlijk op je gehele lippen iets minder duidelijk zichtbaar wordt. Handig met zulke opvallende tinten, want hiermee heb je al snel gekleurde randjes en ‘naakte’ binnenkant van je lippen. Ook wat betreft de houdbaarheid vind ik het dus een top product!

Al met al ben ik zelf echt verliefd op 020 From Rose With Love… en ik weet zeker dat jullie mij die kleur nog veel vaker zullen gaan zien dragen. De andere tint zal ik denk ik binnenkort aan een vriendin geven die meer heeft met koele lipproducten en zelf ga ik denk ik nog eens langs het schap om de andere vier kleurtjes goed te bekijken!

De Catrice Ultimate Matt lipsticks zijn hier te koop voor €3,99 per stuk

6 Comments

 • Joyce 19 augustus 2017 at 21:38

  Ooooh die roze is mooi zeg! Ik heb nog helemaal niet naar de nieuwe items gekeken, omdat ik echt nog zoveel nieuwe dingen heb liggen haha.

 • Teddy 19 augustus 2017 at 14:46

  Wat een toffe kleurtjes!

 • Britt 17 augustus 2017 at 23:43

  Vooral de eerste vind ik echt prachtig!

 • Annika 17 augustus 2017 at 12:03

  Ik vind de tweede ook minder, maar die eerste staat je echt prachtig!

 • Laura | I scream beauty 17 augustus 2017 at 08:48

  From Rose With Love staat je prachtig! Mooie foto’s ook!

 • Kim 17 augustus 2017 at 08:47

  Wauw! De eerste is erg mooi, lekker draagbaar ook. De 2e vind ik bij de close up erg mooi, maar bij de full face vind ok de kleur iets te opvallend.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×