Catrice True Skin concealer & foundation

Catrice True Skin Concealer en Foundation

17 september 2020 1 Comment

Een paar weken terug liet ik jullie in een video een heleboel nieuwe producten van Catrice zien voor dit najaar. In die video testte ik o.a. de nieuwe Catrice True Skin Concealer en Foundation uit, die een hele goede eerste indruk achter lieten. Ik besloot dan ook om deze producten uitgebreider te gaan testen om jullie een complete review te kunnen geven. Lees je mee?

De beloftes van de Catrice True Skin Concealer en Foundation

Voor we gaan kijken naar de daadwerkelijke werking van de Catrice True Skin Concealer en Foundation wilde ik graag weten welke beloftes de producten eigenlijk beloven waar te maken. Zo zie ik dat de producten een natuurlijke, maar wel medium tot hoge dekking beloven. Daarnaast zijn ze speciaal gemaakt voor een normale tot droge huid en compleet veganistisch. Het enige minpunt dat ik direct ontdekte: de kleurenrange is helaas niet al te groot met 5 kleuren concealer en 6 kleuren foundation. Hier had Catrice wat mij betreft wel voor meer variatie mogen zorgen.


Catrice Skin High Cover Concealer: ”Wil jij niet langer kiezen tussen een goede dekking en een natuurlijke finish? De nieuwe True Skin High Cover Concealer met hyaluronzuur hydrateert de huid 18 uur lang en combineert een uitstekende dekking met een lichte textuur en optimale verzorging. De waterproof formule smelt praktisch in de huid zonder op te hopen in de fijne lijntjes. Toch verbergt het donkere kringen onder de ogen en vervaagt roodheden en vlekjes perfect. De concealer heeft geen maskereffect, maar laat een langdurige, matte en natuurlijke finish achter. De vegan concealer is geschikt voor een normale tot droge huid en is verkrijgbaar in vijf tinten.”

Catrice Skin Hydrating Foundation: ”De True Skin Hydrating Foundation is het ultieme beautygeheim voor een natuurlijke en tegelijkertijd egale huid. De verzorgende, langhoudende make-up met medium tot hoge opbouwende dekking laat kleine imperfecties en roodheden verdwijnen en voelt vederlicht aan op de huid. Voor een onvergelijkbare en natuurlijk matte “real skin” finish. De vegan formule met hyaluronzuur en watermeloenzaadolie biedt een intensieve hydratatie.”

CATRICE

De verpakking van de Catrice True Skin Concealer en Foundation

De verpakking van de Catrice True Skin Concealer en Foundation zien er ontzettend mooi en luxe uit, zeker voor zo’n budget merk. Ik had de verpakking zo kunnen aanzien voor een product van bijvoorbeeld L’Oréal of Maybelline, die zich toch in een hogere prijsklasse bevinden.

Naast het feit dat de producten er mooi uit zien (het oog wil immers ook iets), heeft Catrice ook daadwerkelijk gezorgd dat de verpakking praktisch is. Zo heeft de Catrice True Skin Concealer een lekker grote, zachte applicator: iets wat ik zelf ontzettend fijn vind werken. De Catrice True Skin Foundation heeft daarentegen een pompflacon waarmee je gemakkelijk (en hygiënisch) de goede hoeveelheid product kunt pakken.

Swatches van de Catrice True Skin Concealer en Foundation

Zoals eerder genoemd zijn er van de Catrice True Skin Concealer 5 verschillende kleuren verkrijgbaar en van de Catrice True Skin Foundation 6 kleuren. Zelf ontving ik 010 Cool Cashmere van de concealer en 020 Warm Beige van de foundation.

Zoals je kunt zien aan de swatches op de foto hierboven is vooral de concealer (links) veel te licht en koel voor mijn huidskleur. Onder de foundation (rechts) vind ik dit echter geen probleem, maar wanneer ik de concealer op zichzelf zou willen gebruiken heb ik absoluut een donkerdere, warme kleur nodig. Voor deze review wil ik je dan ook vragen om hier niet op te letten.

De werking van de Catrice True Skin Concealer

Op de collage hierboven kun je goed zien hoe de werking van de Catrice True Skin Concealer op mijn huid is. Links is mijn huid zonder enig product zichtbaar, in het midden kun je goed zien op welke plekken ik de concealer aanbreng en rechts heb ik de concealer ingewerkt in mijn huid.

Naast het feit dat de kleur duidelijk te licht voor me is kun je goed zien dat de Catrice True Skin Concealer me daadwerkelijk een mooie dekking geeft. Ik oog wakkerder, eventuele oneffenheden zijn egaler en hij camoufleert roodheden in mijn gezicht zonder het onnatuurlijk te doen ogen.


Ingrediënten: Aqua (Water), Talc, Dimethicone, Dicaprylyl Ether, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Glycerin, Isododecane, Trimethylsiloxysilicate, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Hydrogen Dimethicone, Sodium Chloride, Magnesium Sulfate, Polysilicone-11, Disteardimonium Hectorite, Stevia Rebaudiana Extract, Propylene Carbonate, Ethylhexylglycerin, Laureth-12, Aluminum Hydroxide, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Potassium Sorbate, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Sorbic Acid, Parfum (Fragrance), Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).


De werking van de Catrice True Skin Foundation

Op de collage hierboven kun je goed zien hoe de werking van de Catrice True Skin Foundation op mijn huid is. Links is mijn huid te zien met enkel de concealer, in het midden heb ik één pompje foundation in mijn huid gewerkt en rechts heb ik de rest van mijn make-up aangebracht zoals ik dit normaal gesproken ook zou doen.

Nu de foundation is aangebracht kun je direct zien dat het effect van de te lichte concealer verdwenen is. De concealer zorgt wel voor de extra dekking, maar met de foundation eroverheen aangebracht blend alles weer mooi in met mijn eigen huidskleur. Daarnaast ben ik het absoluut eens met de medium tot hoge dekking die de foundation me beloofd: al mijn roodheden zijn verdwenen maar ik vind het effect wel nog natuurlijk ogen.


Ingrediënten: Aqua (Water), Isododecane, Talc, Coco-Caprylate, Hydrogenated Tetradecenyl/Methylpentadecene, Trimethylsiloxysilicate, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Propanediol, Dimethicone, Sodium Chloride, Peg-10 Dimethicone, Sodium Hyaluronate, Citrullus Lanatus (Watermelon) Seed Oil, Tocopherol, Disteardimonium Hectorite, Caprylyl Glycol, Triethoxycaprylylsilane, Dimethiconol Stearate, Hexylene Glycol, Aluminum Hydroxide, Potassium Sorbate, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance), Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 (Iron Oxides), Ci 77891 (Titanium Dioxide).

Ik heb de Catrice True Skin Concealer en Foundation expres uitgetest zonder enige primer of setting spray aan te brengen. Op die manier kon ik goed zien hoe de producten zouden slijten gedurende de dag en of ze eventueel zouden gaan ophopen of in de lijntjes trekken.

Na de producten een dag te hebben uitgetest kan ik je dan ook vertellen dat dit absoluut niet het geval is. De producten slijten (zolang je niet te veel aan je gezicht zit) amper en de enige plek waar mijn foundation een beetje ophoopte was rondom mijn neusvleugels. Zodra ik de keer erop wel primer en setting spray gebruikte was ook dit probleem verholpen.

Mijn conclusie over de Catrice True Skin Concealer en Foundation

Je merkt het vast al: ik ben nog net zo enthousiast als na mijn eerste indruk video. De producten werken simpelweg ontzettend goed en zijn een echte uitkomst voor mijn droge huid. Ik weet zeker dat ik deze producten nog vaker zal gaan gebruiken en wellicht opnieuw zal kopen.

Mocht je zelf ook benieuwd zijn geworden dan koop je de Catrice True Skin Concealer voor €3,95 en de Catrice True Skin Foundation voor €6,95 bij Boozyshop. Eind deze maand komen de producten ook offline in de schappen te liggen bij o.a. Kruidvat.

Ik heb deze producten ontvangen ter review
Catrice True Skin concealer & foundation

1 Comment

 • Rachel 20 september 2020 at 11:06

  Deze producten zijn nieuw voor me, maar het ziet er goed uit! Een mooi eindresultaat ook.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×