Catrice Professional Make up Techniques Face Palette

22 augustus 2017 5 Comments

Ik liet jullie laatst in deze video al een aantal nieuwe producten van Catrice zien, waaronder het Professional Make Up Techniques Face Palette. Het palette zit vol met acht verschillende poeders en crémes om het gezicht mee vorm te geven. Dit soort palettes kom ik regelmatig tegen bij luxe merken, maar een budget merk was er nog niet eerder mee gekomen. Vandaar dat ik dit palette dan ook snel aan jullie wil laten zien!

Het palette is simpel vormgegeven: het zit in een kartonnen doosje wat je er vanaf kunt schuiven. Vervolgens blijf je over met een glanzende zwarte verpakking die helaas gevoelig is voor vingerafdrukken. Verder is het echter wel een stevig palette dat niet erg gemakkelijk open te maken is. Om die reden wel erg handig om mee te nemen!

Catrice Professional Make up Techniques Face Palette

Op de achterkant van zowel het kartonnen doosje als het palette zelf staan een aantal stap-voor-stap beschrijvingen van hoe je het palette zou kunnen gebruiken. Ze hebben vier verschillende methodes beschreven: contouring, draping, strobing en individual perfection. Handig wanneer je net begint met make up of nog niet zo goed weet hoe je een palette als dit moet gebruiken. Zelf heb ik een eigen draai gegeven aan de manier waarop ik de producten aanbracht.

Catrice Professional Make up Techniques Face Palette

Links zie je een matte contourpoeder, matte blush, matte bronzing poeder en glanzende blush. Rechts vind je een matte poeder, matte créme, gouden poeder highlighter en een zilveren créme highlighter. Alles om je gezicht meer vorm en kleur mee te geven zit dus in dit palette verwerkt.

Ik vind het ook erg leuk dat ze zowel poederproducten als créme-producten in het palette hebben verwerkt. Zelf ben ik gek op poeder: maar er zijn genoeg mensen die ook met regelmaat créme producten gebruiken en dan is het erg leuk dat deze er ook in zitten. Bovendien kun je als beginner goed testen wat jij fijn vind werken op deze manier!

Catrice Professional Make up Techniques Face Palette
Van links naar rechts: matte contour, matte blush, matte bronzer en glanzende blush

Toen ik de eerste vier poeders begon te swatchen raakte ik meteen enthousiast: er kwam namelijk erg veel pigment van de producten af en ze leken helemaal niet zo poederig te zijn. De glanzende blush leek me meteen een perfecte blush topper en daardoor ook prachtig om aan te brengen over de matte blush heen. De matte blush zelf is namelijk niet helemaal mijn ding: ik houd meer van net wat meer peachy dan dit knalroze. Toch zijn het allemaal mooie kleuren: de bronzer en contour zijn ook totaal niet oranje gelukkig!

Catrice Professional Make up Techniques Face Palette
Van links naar rechts: matte poeder, matte créme, poeder highlighter, créme highlighter

Ook de tweede rij met swatches maakte me erg blij, al moet ik zeggen dat de créme highlighter wat lastig te verdelen was. Hiervoor ben ik meerdere keren met mijn vinger over mijn arm moeten gaan om te zorgen dat het een mooie egale swatch was, terwijl dit bij de andere producten totaal niet het geval was. Zelf denk ik niet de matte poeder, matte créme of créme highlighter te gaan gebruiken maar de gouden poeder highlighter vind ik daarentegen prachtig.

Catrice Professional Make up Techniques Face Palette
Links boven: gezicht met alleen foundation en poeder. Rechts boven: contour poeder aangebracht. Links onder: matte blush aangebracht. Rechts onder: poeder highlighter aangebracht.

Eenmaal aangebracht op het gezicht vind ik de poeders erg mooi. Ze geven veel pigment af, dus je moet met aanbrengen wel voorzichtig zijn en weinig product gebruiken. Daarnaast viel me helaas wel op dat de poeders, wanneer je ze met een kwast aanbrengt, toch wel erg poederig van structuur zijn. Jammer: dit zorgt voor verspilling van het product.

Al met al ben ik ontzettend erg te spreken over dit nieuwe palette van Catrice: de poeders zijn goed gepigmenteerd, brengen fijn aan en zijn goed te blenden. Daarnaast is de prijs simpelweg erg goed voor een palette met acht verschillende producten er in. Zeker een aanrader wanneer je wilt uitproberen met gezichts-make up!

Het Catrice Professional Make Up Techniques Face Palette is hier te koop voor €12,99

5 Comments

 • Britt van Ommeren 27 augustus 2017 at 17:03

  Het lijkt me vooral een heel erg handig palette omdat je letterlijk alles krijgt wat je maar nodig hebt!

 • Joyce 24 augustus 2017 at 16:47

  Aaah het is zo verleidelijk om naar de winkel te gaan, maar ik heb al zóveel make-up gekocht de afgelopen tijd oepsie.

 • TypischKim 22 augustus 2017 at 15:16

  Ik was al erg benieuwd naar dit palette! Ziet er er goed uit.

 • Lieke van Veen 22 augustus 2017 at 13:03

  Ziet er heel erg mooi uit.

 • Julie 22 augustus 2017 at 11:57

  Ik hoorde al best goeie dingen over dit palette maar ik denk niet dat het iets voor mij is! 🙂 Voor Catrice vind ik het ook best prijzig, ook al krijg je er wel wat voor terug!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×