Catrice HD Liquid Coverage Foundation

18 augustus 2016 19 Comments

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Ik reviewde al een aantal nieuwe producten van Essence maar ook Catrice heeft een aantal nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment. Het product waar ik (en velen met mij) het benieuwdst naar was is toch wel de HD Liquid Coverage Foundation. De vormgeving is alvast prachtig: maar wat doet hij voor mijn droge huid?

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Zoals ik al zei vind ik de vormgeving onwijs mooi. De foundation ziet er heel erg luxe uit met zijn mat glazen flacon. Daarnaast is dit de eerste foundation die ik (bij een budget merk) heb gezien dat werkt met een pipet. Het is net alsof ik weer bij mijn scheikunde les zit!

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

De pipet werkt heel erg precies. Wanneer je zachtjes in de pipet drukt komt de foundation druppel voor druppel uit de flacon. Zelf koos ik overigens voor kleur 020 Rose Beige, de één na lichtste kleur.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Links zie je één druppel foundation op mijn hand, rechts heb ik hem uitgesmeerd.

Zoals je kunt zien heeft de foundation een duidelijke gele ondertoon: voor mij geen probleem maar wel iets om rekening mee te houden. Daarnaast lijkt hij op mijn hand toch iets te licht voor me: we zullen het zien op mijn gezicht!

Catrice HD Liquid Coverage Foundation

Links mijn gezicht zonder foundation, rechts met de HD Liquid Coverage Foundation aangebracht.

Zelf draag ik alleen foundation omdat ik best wel snel rood word in mijn gezicht, en daardoor geen mooie basis heb voor blush, bronzer en highlighter. Ik heb dan ook niet ontzettend veel dekking nodig. Hierom bracht ik de foundation aan met mijn Real techniques Miracle Complexion Sponge. Alsnog vind ik de dekking van de foundation ontzettend mooi! Wanneer je hem aanbrengt met een kwast denk ik ook zeker dat het voor een full coverage dekking zal zorgen.

Wat ik wel merk is dat de foundation heel erg droog is, wat niet echt een top combinatie is met mijn huid. Ik was er al bang voor omdat de foundation een matte finish beloofd. Dit is ook zeker waar! Echter zorgt het ervoor dat de droge plekjes op mijn gezicht extra benadrukt worden.

Ook merk ik dat je niet al te veel foundation in één keer moet aanbrengen op je gezicht. Ik had met mijn vinger een aantal stipjes foundation over mijn gezicht verspreid en ging dit inwerken met mijn spons. Toen ik bij de laatste stipjes foundation aankwam merkte ik dat deze veel lastiger in de werken was: werk dus steeds met kleine stukjes en dan werkt het een stuk makkelijker.

Met een primer onder de foundation en een (matte) poeder er overheen bleef de foundation bij mij de hele dag goed op zijn plek zitten. Mocht je nu een vetter huid hebben dan is dit misschien anders.

Al met al denk ik dat dit zeker een goede budget foundation is, maar dat hij niet zo geschikt is voor mijn droge huid. Mocht jij nou een vettere huid hebben dan kun je hem zeker proberen!

De Catrice HD Liquid Coverage Foundation kost €6,99

19 Comments

 • Quinty 18 augustus 2016 at 22:19

  Ik vind het een heel mooi effect geven! Ook vind ik het pipetje heel leuk 🙂

  • Irina 18 augustus 2016 at 22:37

   Dankjewel! Ja ook lekker origineel voor een budget merk ˆˆ

 • Marleen@Burgertrutjes 18 augustus 2016 at 16:17

  Mooie foundation voor een fijn prijsje! Ik ga hem proberen!

  • Irina 18 augustus 2016 at 18:06

   Zeker doen!

 • Jana 18 augustus 2016 at 13:50

  Ik ga hem toch eens proberen, heb er al veel goede dingen over gehoord! Super leuke review!

  • Irina 18 augustus 2016 at 14:13

   Dankjewel voor het compliment!

 • YuStSoMe 18 augustus 2016 at 12:05

  Ik dacht even lezen. Mijn huid is rijp en droog. Dus dan moet ik denk ik deze skippen. Jammer.

  • Irina 18 augustus 2016 at 12:40

   Ja echt heel erg jammer! Helaas vaak zo bij matterende foundation

 • Mariska 18 augustus 2016 at 11:52

  Ik was heel benieuwd naar deze, ook al is ‘ie er niet in mijn kleur. Jammer dat het niet zo’n goede match met droge huid is. Matte foundations zijn lastig met droog huidtype helaas :/

 • kristina 18 augustus 2016 at 11:09

  ik ben erg benieuwd naar deze foundation en wat het met mijn vette huid zou doen 🙂 de verpakking vind ik ook super!

  • Irina 18 augustus 2016 at 11:24

   Ik ben ook benieuwd! Het is namelijk een onwijs mooie foundation, jammer dat hij mijn droge plekken benadrukt.

  • Luca 28 september 2016 at 20:03

   heey! en, hoe is de foundation met een vettere huid? ik ben namelijk super benieuwd en wil hem zelf ook aanschaffen. ik heb ook last van een vettere huid.

   • Irina 28 september 2016 at 22:41

    Dat weet ik zelf niet, aangezien ik een droge huid heb! Misschien dat een andere blogger met een vette huid je dit kan vertellen 😉

 • Maaike 18 augustus 2016 at 10:19

  Sinds gisteren ben ik om. Had em de eerste keer niet afgepoederd omdat ie zo droog was, maar dat had geen mooi effect. Met poeder bleef het de hele dag mooi zitten en ben ik diktevreden.

  • Irina 18 augustus 2016 at 10:34

   Hij blijft zeker goed zitten! Jammer dat hij mijn droge plekjes benadrukt.

 • Brittany 18 augustus 2016 at 09:49

  Deze wil ik zó graag uitproberen. Ik ben echt onwijs benieuwd. Ik ga straks even snel langs de winkels denk ik haha.

  • Irina 18 augustus 2016 at 10:01

   Haha zeker doen! Voor mijn droge huid is hij niet echt geweldig, maar hoor veel positieve verhalen van anderen!

 • hilde 18 augustus 2016 at 09:32

  Hij staat je wel erg mooi! Misschien als je er een primer onder doet, dat hij je droge plekjes minder benadrukt?

  • Irina 18 augustus 2016 at 09:37

   Ja ik ga hem nog maar eens proberen wanneer mijn huid iets minder droog is want op het moment is die extreem droog, haha

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×