Catrice Galactic Glow nagellak

Catrice Galactic Glow nagellak

8 april 2019 1 Comment

Een tijd terug liet ik jullie al een aantal van de nieuwe producten van Catrice zien voor de lente en zomer van 2019. Toen ik later voor het schap stond kwam ik echter ook een lijn met nieuwe nagellak tegen: de Galactic Glow nagellak. Over het algemeen ben ik niet zo van de bijzondere top coats of glitter lakken, maar deze lijn trok toch mijn aandacht. Ik besloot twee kleuren mee te nemen en voor jullie te testen.

De verpakking van de
Catrice Galactic Glow nagellak

De verpakking van de nagellak is eigenlijk heel erg simpel vormgegeven. De flesjes zijn doorzichtig, waarmee je gemakkelijk de kleur van de lak kunt zien en hebben verder een mat zwarte dop. Ik vind zelf de grafische vormgeving op de voorkant van de flesjes grappig, maar niet zozeer heel erg bijzonder. Daarnaast kun je op de dop zien staan dat het een sheer nagellak is en vind je het kleurnummer (en de kleurnaam) op een sticker aan de achterkant van het flesje terug.

Swatches van de Catrice Galactic Glow nagellak

Natuurlijk zijn jullie hier niet gekomen om alleen maar te lezen over de verpakking van de nagellak, maar willen jullie graag zien hoe deze er op mijn nagels uit ziet. Omdat het een sheer nagellak is die je goed als top coat kunt gebruiken heb ik besloten de nagellak zowel direct op mijn nagel als over een andere nagellak heen te laten zien. Op beide foto’s gebruik ik hiervoor de kleur Bahama Mama van Essie. Hopelijk krijgen jullie op deze manier een zo compleet mogelijk beeld van de kleurtjes.

Catrice Galactic Glow nagellak

Catrice Galactic Glow nagellak
01 Night-Time Stargazing

De eerste kleur die ik jullie wil laten zien is 01 Night-Time Stargazing: een wit/zilveren kleur met een paarse gloed. Helaas komt deze paarse gloed op de foto’s niet zo goed naar voren als ik had gehoopt, maar je kunt wel goed het effect van de Galactic Glow nagellak zien. Op mijn wijs- en middelvinger bracht ik de kleur aan zonder basis lak en op mijn ringvinger en pink bracht ik ze over Bahama Mama aan. Zelf vind ik het effect over een basis lak heel erg tof, maar ik had het nog toffer gevonden wanneer de lak met meerdere lagen zo op te bouwen was dat hij volledig zou dekken. Helaas bleek dit zelfs na 4 lagen nog niet het geval, dus wanneer je op een dekkende glitter lak hoopt is dit niet de lijn voor jou.

Catrice Galactic Glow nagellak

Catrice Galactic Glow nagellak
03 Capture The Northern Lights

Kleur 03 Capture The Northern Lights is een lichte lila tint met hier en daar een roze glans in zich. Zelf vind ik deze iets minder geslaagd over Bahama Mama heen, maar je krijgt hierdoor wel het idee van hoe de kleur zou staan over een basis lak. Bij deze tint vind ik het extra jammer dat je hem niet dekkend kunt krijgen met meerdere lagen, want volgens mij had dit heel erg tof gestaan. Toch vind ik dit effect wel heel erg gaaf en zeker met een donkere lak eronder knalt hij van je nagels af.

Catrice Galactic Glow nagellak

Mijn conclusie over de
Catrice Galactic Glow nagellak

Al met al vind ik dit zeker een leuke lijn van Catrice, met lakjes die toch net iets extra’s kunnen toevoegen aan een simpele nagellak. Ook snap ik helemaal dat ze het de Galactic Glow lijn hebben genoemd, want met een blauwe/zwarte basis lak eronder creeër je met gemak een galaxy look op je nagels.

Qua houdbaarheid merk ik dat de lakjes prima blijven zitten met een base coat, basis lak en top coat. Bij mij blijft vrijwel iedere lak die ik aanbreng gemiddeld een week zitten, dus of dit aan mijn nagels of de nagellak ligt durf ik niet goed te zeggen. Al met al vind ik ze zeker de moeite waard, wanneer je nog niets vergelijkbaars in je stash hebt liggen. De nagellak is hier te koop voor €3,59 per stuk.

Catrice Galactic Glow nagellak

1 Comment

 • Joyce 9 april 2019 at 09:44

  Jammer dat ze niet volledig dekkend kunnen worden, maar als een soort top coat zijn ze ook leuk! Toch heb ik wel genoeg top coats, dus ik zou ze alsnog overslaan.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×