Catrice 24h Made To Stay MakeUp Foundation

10 februari 2017 17 Comments

Je kon hem al voorbij zien komen in mijn First Impression video met nieuwe producten van Catrice. Toch besloot ik de Catrice 24h Made To Stay MakeUp Foundation nog wat uitgebreider te testen. Vandaag dan ook mijn uiteindelijke oordeel met voor en na foto’s. Kijk je mee?

Catrice 24h Made To Stay MakeUp Foundation

Ik kocht zelf kleur nummer 010 Nude Beige maar er is zelfs nog een lichtere kleur: 005. De foundation zegt waterproof te zijn, voor hoever dit waar is weet ik niet, aangezien ik de foundation heb getest op een dag waarop ik thuis aan school werkte.

De verpakking is zoals we deze gewend zijn van Catrice: simpel en strak maar toch stijlvol. Ik heb niet meteen het idee dat ik een goedkope foundation in mijn handen heb, door de glazen flacon. De matte tekst op de verpakking is wel zo toepasselijk, aangezien de foundation zelf ook een matterend effect zou moeten geven.

Catrice 24h Made To Stay MakeUp Foundation

De foundation heeft een pompje, dat gemakkelijk werkt en waarmee je goed kunt doseren. Ik ben zelf altijd erg blij met pompflacons voor foundation. Dit is wel zo hygiënisch. Zelf gebruik ik ongeveer 1,5 pompje voor mijn hele gezicht.

Catrice 24h Made To Stay MakeUp Foundation

Links zie je ongeveer een half pompje van de foundation aangebracht op mijn hand, rechts heb ik deze voor jullie uitgespreid. Je kunt hier goed zien dat de foundation een gele ondertoon heeft. Zelf vind ik dit niet erg, maar wanneer jij een roze ondertoon hebt kun je de foundation dus beter laten liggen.

Catrice 24h Made To Stay MakeUp Foundation

Op de linker foto zie je mijn gezicht zonder foundation, rechts heb ik alleen de foundation aangebracht. Zoals je kunt zien geeft de foundation daadwerkelijk een matterend effect. Echter beloofd de foundation ook een perfecte dekking, en ik zou het eerder een matige dekking noemen. Zelf vind ik dit prima, maar mocht je echt voor volledige dekking willen gaan dan heb je meer product nodig.

Zelf heb ik een droge huid, wat vaak niet samen gaat met matterende foundations. Deze benadrukken de droge velletjes en plekjes op mijn gezicht extra. Dit is helaas ook het geval bij de Catrice 24h Made To Stay Makeup Foundation. Jammer, maar het was te verwachten.

Wat betreft het aanbrengen valt het mij op dat de foundation een redelijk dikke substantie heeft, waardoor ik hem zelf wat lastiger te verdelen vind. Dit kan natuurlijk ook te maken hebben met mijn droge huid. Al met al is het geen foundation die ik er vaker bij zal pakken, maar voor een normale tot vette huid is dit misschien wel juist een goede optie.

De Catrice 24h Made To Stay MakeUp Foundation kost €6,99

17 Comments

 • Quinty 12 februari 2017 at 22:16

  Wat jammer dat hij de droge velletjes enz accentueert. Het verschil vind ik wel mooi, je ziet hem wel zitten maar niet overdreven.

  • Irina 12 februari 2017 at 22:40

   Ja helaas is het niks voor mijn droge huid, maar voor een normale tot vette huid is hij prima denk ik!

 • Nicole 10 februari 2017 at 15:36

  De dekking ziet er echt goed uit! Ik vind dikke substanties zelf nooit heel erg vervelend, behalve als het heel heet is buiten haha. Ik heb zelf een gecombineerde/vette huid dus voor mij klinkt ‘ie best goed.

  • Irina 10 februari 2017 at 16:45

   Dan kun je hem inderdaad goed proberen!

 • Britt 10 februari 2017 at 11:07

  Ik hoop dat de allerlichtste kleur past bij mijn huid, want qua substantie en werking denk ik dat hij voor mijn huidtype wel goed zou zijn, even kijken dus! Fijne review!

  • Irina 10 februari 2017 at 12:28

   Hopelijk past hij bij je huid dan! Graag gedaan ^^

 • hilde 10 februari 2017 at 10:31

  Ik vind hem super! Maar ik kan mij voorstellen dat als je een droge huid hebt hij wat minder mooi zal zijn. Mooie foto’s heb je gemaakt Irina!

  • Irina 10 februari 2017 at 12:24

   Dankjewel Hilde! <3

 • Maaike 10 februari 2017 at 10:28

  Oh jammer dat je je droge plekjes zo goed kunt zien door deze foundation! Ik vond het op de foto er nog wel goed uitzien, maar ja dat is van een afstandje hè. Fijne review 🙂

 • Soraya 10 februari 2017 at 09:21

  Fijn om hier een geschreven artikel over te lezen 🙂 Ik gebruik zelf altijd de L’oreal True Match foundation.

  • Irina 10 februari 2017 at 10:20

   Ik gebruik zelf altijd de Fit Me! foundation van Maybelline ^^

 • Angela 10 februari 2017 at 08:23

  Zelf heb ik een normale/gemengde huid en daarvoor is ie perfect! ?

  • Irina 10 februari 2017 at 08:28

   Ja dat snap ik! Het is ook echt een mooie foundation, maar helaas niet geschikt voor mijn huid.

 • Lonneke 10 februari 2017 at 07:47

  Ik ben wel benieuwd hoe deze foundation bij mij zou werken, weet niet of het goed zal matchen bij mijn huid. Ik heb al eens eerder een foundation van Catrice gehad en die was perfect voor mij.

  • Irina 10 februari 2017 at 08:27

   Ze hebben ook nog een 005, 015 en 025 dus er zit vast wel iets tussen!

 • Lydia 10 februari 2017 at 07:21

  Fijne review!
  Helaas heb ik ook n droge huid, dus ik denk dat ik deze maar laat liggen in de winkel..

  • Irina 10 februari 2017 at 07:25

   Zou ik dan ook doen inderdaad!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×