Een brief aan 2016

31 december 2016 4 Comments

Precies een jaar geleden kwam mijn Brief aan 2015 online. In dit artikel keek ik terug op het jaar 2015: alles wat er was gebeurt en hoe ik was veranderd. Waar 2015 totaal niet mijn jaar was, was 2016 een heel stuk beter. Het leek me leuk om dit jaar opnieuw een Brief aan 2016 te schrijven: de perfecte manier om mijn (blog)jaar af te sluiten.

2016…

ik begon je met hoop. Hoop op een beter jaar dan dat daarvoor. Hoop dat ik eindelijk helemaal uit mijn depressie zou kunnen klimmen. Hoop op het vinden van een nieuwe opleiding. Hoop op een goed blog- en youtubejaar. Ik had zin in een goed jaar: ik had het nodig na dat rotjaar dat 2015 was geweest.

Meteen vanaf de eerste dag heb ik me volledig gestort op leuke dingen. Nieuwjaarsdag begon ik enthousiast met het maken van productfoto’s en het filmen van 2 video’s. ’s Middags gingen we naar mijn opa om elkaar daar een gelukkig nieuw jaar te wensen.

Die eerste ochtend blijkt uiteindelijk heel typerend te zijn geweest voor de rest van het jaar. 2016 was het jaar waarin ik echt volledig besloot te gaan voor Ordinary Odd. Vanaf februari besloot ik dagelijks artikelen te gaan posten en tot op de dag van vandaag heb ik nog geen enkele uploaddag gemist.

Mijn liefde voor het maken van YouTube video’s groeide en groeide in 2016. Waar ik in 2015 besloot om er echt mee aan de slag te gaan kwam ik er in 2016 achter hoe goed het bij me past. YouTube is niet langer een verlengstuk van mijn blog: het is inmiddels nog eerder andersom.

Ik groeide dit jaar van de 200 abonnees naar de 1.400 abonnees. Op mijn blog stijgen mijn statistieken met de dag: waar ik in 2015 8.814 unieke bezoekers had waren dat er in 2016 17.736.

Door mijn passie voor Ordinary Odd die dit jaar steeds groter en groter is geworden kwamen er een heleboel andere dingen op mijn pad. Zo ging ik steeds regelmatiger samenwerkingen met bedrijven aan doordat mijn blog interessanter voor hen werd.

Daarnaast heb ik een heleboel nieuwe mensen leren kennen via Ordinary Odd. Zo heb ik er een aantal hele leuke vriendschappen mee kunnen sluiten. Ik sprak dit jaar namelijk voor het eerst af met andere bloggers en YouTubers. Zo had ik een feestje met een aantal hele leuke bloggers, een meeting op het hoofdkantoor van mijn YouTube netwerk en sprak af met Joyce en Samantha.

Ik heb dit jaar voor het eerst video’s opgenomen in samenwerking met andere YouTubers. Zo hield ik een swap met Ellen, filmde voor het kanaal van Joyce een Would You Rather video en voor dat van mij een MakeUp Roulette en deed mee aan een mega Kerst winactie samen met Samantha, Kristina, Rachel, Nathalie en Inge.

Daarnaast heb ik door mijn liefde voor bloggen en video’s maken een opleiding gevonden die helemaal bij me past. Ik ben in september namelijk begonnen met de opleiding Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze opleiding had ik nooit voor mezelf bedacht als ik niet in deze wereld terecht was gekomen: nu voel ik me er helemaal op mijn plaats.

Ja, we kunnen wel zeggen dat 2016 vooral in het teken stond van Ordinary Odd. Hoewel de website inmiddels alweer meer dan 3 jaar bestaat is dit afgelopen blogjaar het jaar geweest waarin ik er echt volledig voor ging. Zelfs mijn baan besloot ik eerder op te zeggen dan dat ik zou stoppen/minderen met bloggen. Nog altijd ben ik ontzettend blij met die keuze.

2016: dankjewel voor dit fijne jaar. Wat 2017 me gaat brengen weet ik nog niet, maar ik ga er weer het beste van proberen te maken. Tijd om mijn propedeuse te gaan halen en Ordinary Odd te blijven verbeteren!

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling en ik spreek jullie weer in 2017!

4 Comments

 • Ria 31 december 2016 at 14:06

  Mooi jaaroverzicht Irina! Ga zo door!

  • Irina 2 januari 2017 at 17:02

   Dankjewel Ria!

 • Maaike 31 december 2016 at 10:51

  Wow wat fijn dat hoe meer tijd je erin steekt, hoe meer unieke bezoekers je kreeg! Dat geeft toch wel aan dat je er hard voor gewerkt hebt. Heel veel succes met je blog & youtube kanaal in 2017 <3

  • Irina 2 januari 2017 at 17:02

   Dankjewel Maaike! Ik steek er inderdaad echt heel erg veel tijd in, dus dan is het extra fijn om te zien dat die moeite loont ^^

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×