Beauty

Boozyshop Microfiber Makeup Spons

Boozyshop Microfiber Makeup Sponge

De Beautyblender is al jaren lang een groot favoriet onder beauty liefhebbers wereldwijd en ontelbaar veel merken hebben dan ook geprobeerd om deze make up spons na te maken. Zelf is mijn all time favorite toch wel de miracle complexion sponge van Real Techniques, die al een flink stuk goedkoper is dan de Beautyblender zelf. Toch werd ik wel erg benieuwd toen Boozyshop met een vernieuwde budget versie uit kwam: de Boozyshop Microfiber Makeup Spons. Deze spons bevat, zoals de naam al zegt, microfiber haartjes waardoor hij minder product zou moeten opzuigen en ook nog eens voor een volledige dekking moeten zorgen. Ik testte hem uit.

Het uiterlijk van de Boozyshop Microfiber Makeup Spons

Het uiterlijk van de spons lijkt heel erg veel op dat van de originele Beautyblender. Dit roze eivormige sponsje zou je dan ook op afstand zo aanzien voor een ‘echte’ Beautyblender. Wanneer je dichterbij komt zie je echter het verschil: dit sponsje is namelijk heerlijk fluffy en zacht door de microfiber haartjes.

De puntige kant van de spons zou net als we dit gewend zijn van de Beautyblender perfect moeten zijn voor het bereiken van lastigere plekjes zoals de neus en onder de ogen. Daarnaast gebruik ik het puntje van make up sponzen graag om specifiek concealer aan te kunnen brengen op bijvoorbeeld een puistje, zonder het product direct te verplaatsen.

Boozyshop Microfiber Makeup Sponge

De werking van de Boozyshop Microfiber Makeup Spons

Je kunt de Boozyshop Microfiber Makeup Spons zowel droog als nat gebruiken. Volgens Boozyshop gebruik je de spons nat voor vloeibare producten zoals concealer en foundation en droog voor poederproducten. Ik was dan ook wel erg benieuwd of deze spons net zo veel zou veranderen in grootte als de Beautyblender. Hierboven op de foto kun je links zien hoe de spons er droog uit ziet en rechts wanneer ik hem vochtig heb gemaakt onder de kraan. De spons neemt zeker wel wat toe in grootte, maar lang niet zo veel als ik gewend ben van andere make up sponzen.

In gebruik moest ik vooral de eerste keer heel erg wennen aan deze spons. Hij lijkt qua zachtheid en bouncyness heel erg op de Beautyblender, maar door de microfiber haartjes brengt hij toch compleet anders aan. In eerste instantie vond ik de spons dan ook helemaal niet fijn in gebruik maar ik besloot hem een tweede kans te geven.

Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! De tweede keer dat ik de spons gebruikte voelde namelijk gelijk een stuk comfortabeler aan. Ik was gewend aan hoe de spons werkt en kon mijn foundation ontzettend gemakkelijk aanbrengen. Dit doet de spons ook direct een heel stuk dekkender dan de andere make up sponzen die ik gewend ben en ik denk dat dat alles te maken heeft met het feit dat hij veel minder product opneemt. Je verspilt minder product en hebt dus eigenlijk ook veel minder nodig: wel zo fijn voor je portemonnee.

Boozyshop Microfiber Makeup Sponge

Mijn conclusie over de Boozyshop Microfiber Makeup Spons

Al met al ben ik ontzettend blij dat ik deze spons heb aangeschaft. Of hij mijn Real Techniques spons op dagelijkse basis gaat vervangen denk ik niet, aangezien ik lang niet altijd een volledige dekking hoef in mijn basis. Wanneer ik dit echter wel wil weet ik zeker dat ik deze spons er bij ga pakken en voor zijn prijs vind ik hem dan ook helemaal top. Je shopt de Boozyshop Microfiber Makeup Spons namelijk hier voor maar €4,95. Wat mij betreft een echte budget topper.

Boozyshop Microfiber Makeup Sponge

You Might Also Like

vorig artikel
volgend artikel

4 Comment

 1. Reply
  Nicole
  28 juli 2019 at 15:12

  Dit lijkt me zo bijzonder aanvoelen! Ik ben er eigenlijk best benieuwd naar. Maar goed, zelf blijf ik toch altijd het liefst bij de Beautyblender van het officiele merk. In mijn ogen kan geen enkele spons daar tegenop!
  Nicole onlangs geplaatst…The Body Shop Tea Tree Anti-Imperfection Daily Solution: Fail or Holy Grail?!My Profile

 2. Reply
  Tessa
  27 juli 2019 at 07:20

  ik heb nog nooit een spons gebruikt om foundation aan te brengen. ik ben nu wel nieuwsgierig geworden!
  Tessa onlangs geplaatst…Review: Catrice Demi Matt LipstickMy Profile

 3. Reply
  Iris
  26 juli 2019 at 19:45

  Ik gebruik ook altijd die van Real Techniques, maar na het lezen van dit artikeltje, ga ik die ook gewoon weer opnieuw aanschaffen! Leuk artikeltje, miste een vergelijk foto van de foundation aangebracht met spons met de echte beauty blenden!

  1. Reply
   Irina
   27 juli 2019 at 20:53

   Die had ik inderdaad kunnen maken! Ik zal het onthouden voor een volgende review ^^

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.