Boek review – De Moordopdracht

21 januari 2016 2 Comments

De Moordopdracht - James Dashner

Zodra ik zag dat er een prequel bestond van de Labyrintrenner serie moest ik het boek hebben. De Moordopdracht van James Dashner gaat over hoe de Vuring (het virus uit de Labyrintrenner serie) ontstond en het zich verspreidde. Het verhaal van voor WICKED, voor alle proeven waar Thomas en de andere Laarders in terecht kwamen. Vandaag vertel ik jullie hoe ik het vond.

Samenvatting

Vóór het bestaan van WICKED, voordat de Laar was gebouwd en voordat Thomas in het labyrint terechtkwam, werd de aarde geteisterd door zonnevlammen. Mark en Trina wisten die te overleven. Dat bleek een peulenschil bij wat nog zou volgen.

Een onheilspellend virus raast over de aardbol. Het muteert en het ziet ernaar uit dat de mensheid volledig zal worden weggevaagd. Mark en Trina zijn er echter van overtuigd dat er een mogelijkheid moet bestaan om niet ten onder te gaan. Ze zijn vastbesloten om te overleven. Maar in deze bijna vergane wereld heeft alles zijn prijs, en ben je voor sommigen dood meer waard dan levend. – Bron

De Moordopdracht - James Dashner

Het verhaal is net zo goed geschreven als de andere boeken die ik van James Dashner gelezen heb. Ik vind zijn schrijfstijl ontzettend fijn; en ook dit keer heeft hij me zeker niet teleurgesteld met de verhaallijn.

Wel moet ik toegeven dat het boek minder spannend is dan de Labyrintrenner serie zelf. Hoe dit komt? Simpel. Ik had de hele serie al gelezen voor ik aan dit boek begon; waardoor ik grotendeels al wel wist (of kon bedenken) wat er in dit boek zou gaan gebeuren. Dit maakt het boek misschien minder spannend: maar niet minder leuk.

Iets wat wel anders was voor mij dan wanneer ik andere boeken lees is het volgende: normaal gesproken ga ik er vanuit dat wanneer een boek één ik-persoon heeft (dus één persoon waaruit je het verhaal meemaakt) die persoon het verhaal zal overleven. Bij dit boek ging ik er juist vanuit dat Mark zou sterven. Waarom? Omdat ik door de Labyrintrenner serie al wist dat de Vuring dodelijk was en vrijwel de gehele wereldbevolking had uitgeroeid. Het is heel vreemd om vanuit dit idee te lezen; omdat je eigenlijk zit te wachten tot het moment daar komt dat de jongen ziek zal worden.

Al met al is het dus zeker wel een goed boek en ik denk dat wanneer je de Labyrintrenner serie zelf leuk vond, je dit ook een goed boek zult vinden. Of je dit boek ook los van de serie kunt lezen? Ja, ik denk het wel. Al zul je het virus dan minder goed begrijpen dan wanneer je de serie wel hebt gelezen.

2 Comments

 • Ria 22 januari 2016 at 21:58

  Fijn dat je ook van lezen houdt. Ooit hoop ik er meer tijd voor te hebben?

 • Mariska 21 januari 2016 at 20:11

  Ik wist ook niet dat er een prequel was! Super gaaf 😀

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×