Boek review | De labyrintrenner serie

27 oktober 2015 1 Comment

IMG_1979[1]

Sinds ik The Mazerunner in de bioscoop had gezien was ik onwijs geboeid door het verhaal en wilde ik heel erg graag de boeken lezen. Maar zoals dat altijd gaat met mij en boeken: dat duurt wel even voordat ik er de tijd voor neem. In mijn vakantie heb ik het dan toch eindelijk gedaan, dus vandaag ga ik de hele serie voor jullie reviewen!

Samenvattingen

De Labyrintrenner
James Dashners bestseller De labyrintrenner speelt zich af in een post-apocalyptische wereld. Nadat zijn geheugen is gewist, komt Thomas terecht bij een groep jonge mannen. Als hij ontdekt dat ze gevangen zitten in een doolhof, sluit Thomas zich aan bij de Renners. Niet alleen om uit het labyrint te ontsnappen, maar ook om het ijzingwekkende geheim dat schuil gaat achter hun lot te ontrafelen. – bron 

De Schroeiproeven
Thomas, Teresa en de andere overlevenden van het labyrint zijn ontsnapt. Maar zijn hun beproevingen nu echt voorbij? Kunnen ze nog terugkeren naar hun oude levens, waarvan ze zich niets meer herinneren? Zijn hun redders te vertrouwen? – bron 

De Doodskuur
WICKED heeft alles afgepakt van Thomas. Zijn identiteit, zijn geheugen en nu ook zijn enige vrienden: die uit de Laar. Maar het einde is nabij. Alle beproevingen zitten erop, na nog een allerlaatste test.
Maar zal iemand die overleven?
Wat WICKED niet beseft is dat de herinneringen van Thomas veel verder teruggaan dan de organisatie vermoedt. En daarom weet Thomas dat hij geen woord moet geloven van wat ze zeggen. Thomas ontsnapte uit het Labyrint. Hij overleefde de Schroei. En hij zal alles op alles zetten om zijn vrienden te redden. Maar het is de waarheid zelf die echt een einde aan alles zal maken. De tijd voor leugens is voorbij. – bron

IMG_1983[1]

Ik kende het verhaal uit de film natuurlijk al, maar ik moet zeggen dat (zoals in de meeste gevallen) het boek nog veel beter was dan de film.

De manier van schrijven van James Dashener is onwijs prettig, en het boek heeft een goede verhaallijn. Waar mijn moeder zei dat ze de laatste 2 boeken minder goed vond dan het eerste deel, had ik dit totaal niet. Ik was van begin tot einde geboeid door de serie en heb hem ook bijna niet weggelegd.

De boeken laat je heel veel nadenken over wie er te vertrouwen valt, wat jij zou doen in zo’n situatie en eigenlijk over een heleboel dingen waar je anders niet zo snel aan zou denken.

In de boeken wordt de jongeren een heleboel naars aangedaan, waardoor je steeds meer met ze te doen krijgt. Toch blijf je geboeid over waarom dit alles eigenlijk gebeurt: wat is de reden dat iemand dit andere mensen aan zou doen?

Het is heel erg lastig om over deze serie te schrijven zonder spoilers te geven, maar kort gezegd is het een onwijs goede serie. Spannend, interessant en je alsmaar weer verrassend. Een aanrader voor iedereen die wel van een spannend boek houd.

Houd er wel rekening mee dat er echt gruwelijke dingen gebeuren in de boeken, en er veel mensen dood gaan, dus kun je daar niet tegen: dan is het geen serie voor jou.

 

1 Comment

 • Ria 27 oktober 2015 at 17:53

  Leuk Irina, een boekbespreking! Je doel om te lezen tijdens de vakantie heb je gehaald 🙂

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×