Blogtips #7 – Het vinden van bloginspiratie

13 februari 2017 9 Comments

Het vinden van bloginspiratie is bij vrijwel iedere blogger op een bepaald punt een struikelblok. Ik denk dat vrijwel iedere blogger op een bepaald punt te maken krijgt met een periode waarin hij/zij niet zo gemakkelijk op ideeën voor nieuwe artikelen komt. Omdat ik weet hoe verschrikkelijk dit is en hoe lastig je weer uit deze periode komt heb ik vandaag een artikel vol met tips: hoe kom je nu aan bloginspiratie?

Bloginspiratie is overal te vinden: midden in de stad, tijdens een college maar ook wanneer je onder de douche staat of zelfs vlak voordat je in slaap valt. De beste ideeën komen naar boven wanneer je er niet naar op zoek bent. Toch komt het voor dat er periodes zijn waarin deze ideeën niet komen. Voor die periodes heb ik een aantal tips op een rijtje gezet.

Blader door je lijst met concepten

Zelf houd ik graag een lijst met blogpost-ideeën bij op mijn macbook. Veel bloggers doen dit ook gewoonweg in de vorm van concepten. Mocht je hier nu niet aan doen dan raad ik je aan om hier vandaag nog mee te beginnen. Schrijf alle ideeën die je krijgt op zodat je meteen aan de slag kunt wanneer je tijd hebt om te bloggen. In inspiratieloze periodes zijn deze ideeën/openstaande concepten extra handig: je hebt een lijst vol met blogposts klaar staan. Het enige wat je nog hoeft te doen is ze uit te werken.

Brainstorm met anderen

Als ik het gevoel heb nergens te komen dan helpt het vaak erg goed om met iemand anders te brainstormen. Die andere persoon kan nieuwe inzichten geven en daardoor jou ook op nieuwe ideeën brengen. Zelf vind ik het heerlijk om met andere bloggers en YouTubers te brainstormen, maar ook met vrienden of familie kom je een heel eind. Zij denken namelijk op een compleet andere manier, waardoor je soms juist op de leukste ideeën komt.

Blogtips #7 - Het vinden van bloginspiratie

Doorzoek het internet

Wanneer ik op zoek ga naar nieuwe blogpost ideeën dan is het internet mijn grootste vriend. Ik kijk alle video’s uit mijn YouTube abonnementenbox, struin Pinterest af en lees alle artikelen van de bloggers die ik volg op ‘Bloglovin. Ik kan heel veel inspiratie opdoen hiermee. Het is natuurlijk wel belangrijk om geen ideeën letterlijk over te nemen, maar er een eigen draai aan te geven. Zo kan ik bijvoorbeeld bij iemand anders een make-up tutorial tegenkomen voor groene ogen en besluiten om zelf een tutorial te maken voor bruine ogen. Mocht je nu een idee van iemand overnemen, vraag dan toestemming en plaats een link in jouw artikel: wel zo netjes.

Vraag je lezers wat ze willen zien

Je blogt als het goed is omdat je het leuk vind om te doen, maar je lezers maken het extra leuk. Zelf vind ik het dan ook belangrijk om artikelen te maken die mijn lezers graag lezen. Zo merk ik dat reviews van producten van Catrice en Essence veel gelezen worden. Om die reden koop ik meteen interessante nieuwe producten wanneer ze in de winkels verschijnen. Op die manier is deze blogtips serie ook ontstaan: ik merkte dat de artikelen over bloggen altijd erg goed door jullie werden ontvangen. Duik dus eens in je statistieken of vraag simpelweg in een artikel of op social media aan je lezers wat ze graag zouden willen zien/lezen.

Blogtips #7 - Het vinden van bloginspiratie

Post regelmatig nieuwe artikelen

Misschien vraag je je nu af wat dit te maken heeft met het opdoen van inspiratie. Simpel: wanneer jij regelmatig nieuwe artikelen post zorgt dat ervoor dat je in een ritme komt. Een ritme waardoor je standaard, onbewust de hele dag met je blog bezig bent. Dit zorgt ervoor dat je op de gekste momenten ineens op ideeën komt voor nieuwe artikelen. Regelmatig posten is voor mij dan ook echt een must.

Focus je niet te veel op het zoeken naar ideeën

Dit klinkt als het tegenovergestelde van wat je moet doen wanneer je op zoek bent naar inspiratie, maar geloof me: inspiratie komt pas wanneer je er niet naar op zoek bent. Wanneer je keihard op zoek gaat naar inspiratie dan lukt het juist niet. Merk je nou dat je nergens komt en alleen maar geïrriteerd raakt hierdoor, zorg dan dat je iets compleet anders gaat doen. Lees een boek, ga in bad, ga een stukje lopen: verzet even je gedachten. Inspiratie komt wanneer je het niet verwacht, dus ga er niet te hard naar op zoek.

Dit zijn mijn beste tips voor het vinden van inspiratie. Zelf heb ik gelukkig al een hele tijd geen writers/inspiration block gehad maar ik weet dat dit een van de ergste dingen is die je kan gebeuren tijdens het bloggen. Ik ben dan ook wel heel erg benieuwd naar jullie tips voor het vinden van inspiratie! Hoe kom jij aan nieuwe ideeën voor blogposts?

Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De krach van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema
Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips

Blogtips #7 - Het vinden van bloginspiratie

9 Comments

 • Cassandra 28 juni 2017 at 12:31

  Ik heb ook een lijstje waar al mijn ideeën op staan, lekker handig!

 • Melisa 14 februari 2017 at 00:35

  Ik heb inderdaad ook een lijstje met allemaal ideeën! Is heel handig inderdaad, zo heb je bijna altijd wel een idee.

  • Irina 14 februari 2017 at 07:07

   Ja ik vind het echt heel handig werken!

 • Eveline Fleur 13 februari 2017 at 13:22

  Wat een handige tips. Gelukkig heb ik ook een boekje waarin ik al mijn ideeen opschrijf en heb ik er voorlopig nog genoeg. Zelfs zo veel dat ik aan het overwegen ben om een extra blogdag toe te voegen, hihi!

  • Irina 13 februari 2017 at 13:49

   Dat klinkt zeker als genoeg! Ow en ik ben voor een extra blogdag overigens ^^ Zolang je content maar van goede kwaliteit blijft ^^

 • Sonja 13 februari 2017 at 10:36

  Fijne tips! Ik heb momenteel gelukkig een hele lange lijst met ideeën om uit te werken, dus voorlopig zit ik wel even goed… Maar inderdaad, altijd weer komt op een gegeven moment dat punt dat je even ‘leeg’ bent. Vooral gewoon opletten bij alles wat ik denk of doe, helpt voor mij dan, want overal zit eigenlijk wel een artikel in verstopt!

  • Irina 13 februari 2017 at 11:04

   Precies! Als je eenmaal in dat blog-ritme zit dan vind je overal inspiratie.

 • Lydia 13 februari 2017 at 10:00

  Super handige tips weer!
  Ik heb ook een lijstje met ideeën, echt super handig! Vooral als ik eigenlijk moet gaan slapen, wordt het lijstje weer een stukje langer haha.

  • Irina 13 februari 2017 at 10:02

   Haha precies! Dan zijn je hersenen ineens druk bezig, hihi

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×