Blogtips #6 – Al mijn eerdere blogtips

6 februari 2017 4 Comments

Inmiddels ben ik alweer 6 weken bezig met mijn wekelijkse blogtips serie. In deze serie schrijf ik iedere week een artikel met blogtips over de meest uiteenlopende onderwerpen. Toch begon ik al veel eerder met het schrijven over bloggen en het geven van blogtips. Vandaag deel ik dan ook al mijn eerdere blogtips, die anders vergeten zouden worden.

Schrijven over bloggen heb ik altijd al leuk gevonden. Toch was er een periode waarin ik het niet zo snel deed: ik vond mezelf nog een te kleine blogger om anderen tips te geven. Daar heb ik mezelf inmiddels overheen gezet. Hoe klein of groot mijn blog ook mag zijn: ik kan zeker wel tips aan andere bloggers geven.

Hoe ik mijn blog planningen maak

Ik schreef 2 weken terug al over het maken van een goede blogplanning, maar dit was niet het eerste artikel dat ik schreef over dit onderwerp. Plannen heeft altijd al een groot deel van mijn leven uitgemaakt en ik schrijf er dan ook graag over. Dit artikel schreef ik overigens in oktober 2015, vlak voordat ik voor 2 weken op vakantie ging naar Kreta. Ik moest dan ook flink vooruit werken en een goede planning was van groot belang. Een artikel erover schrijven zorgde dan ook voor twee vliegen in één klap!

Blogplanner 2016 van Blogaholic

Eind 2015 schreef ik over mijn nieuwe blogplanner die ik via Blogaholic had weten te verkrijgen. Deze planner werkt eigenlijk via hetzelfde idee als de planner die ik nu zelf maak. De planner had alleen een heleboel extra pagina’s, waarmee je ook kon bijhouden welke artikelen al geschreven waren, hoe samenwerkingen met bedrijven ervoor stonden en of je artikelen al gedeeld had op social media. Laura heeft inmiddels ook een blogplanner voor 2017 beschikbaar!

Mijn 5 beste blogtips

Begin vorig jaar schreef ik een artikel met daarin mijn 5 beste blogtips. Ik sta nog altijd volledig achter dit artikel, en vind dit de belangrijkste punten die ik kan benoemen wat betreft blogtips. Mocht je dus mijn beste tips op een rijtje willen zien? Dan raad ik je dit artikel zeker aan.

Zeg, is dat bloggen een dure hobby?

Dit is niet zozeer een artikel met blogtips, maar toch wel een interessant artikel vind ik zelf. Ik krijg zelf vaak vragen uit mijn omgeving over mijn blog en over hoeveel geld dit nu eigenlijk kost en oplevert. Ik besloot er dan ook een artikel over te schrijven. Het komt erop neer dat bloggen zo duur is als je het zelf maakt. Ik ben wel benieuwd: is bloggen bij jou een dure hobby?

Blogtips #6 - Al mijn eerdere blogtips

70x Blogpost ideeën

Iets waar iedere blogger wel eens tegenaan loopt is een gebrek aan inspiratie. Daarom besloot ik een uitgebreide lijst te maken met ideeën voor blogposts. Deze kun je er altijd bijpakken wanneer je even geen inspiratie hebt. Zelf vind ik dit nog altijd een heel erg handig artikel om naar terug te kijken.

Zeg, hoeveel tijd kost dat bloggen?

Dit is eigenlijk een soort gelijk artikel als het artikel over hoe duur bloggen is. Ook dit artikel schreef ik naar aanleiding van de vele vragen die ik in mijn omgeving krijg. Veel niet-bloggers snappen niet hoeveel tijd er gaat zitten in het onderhouden van een blog. Het lezen van een artikel duurt maar 5 minuten; dan duurt het schrijven ervan toch zeker niet erg veel langer? Ik hoop dat dit echt een eye-opener is (geweest) voor veel mensen.

Mijn favoriete WordPress plugins

Sinds ik ben overgestapt naar een eigen domeinnaam en daarmee plugins kan installeren op mijn blog ben ik alsmaar op zoek geweest naar de beste/handigste plugins die echt iets toevoegen aan mijn blog. In dit artikel deel ik 5 van mijn favorieten. Inmiddels heb ik er alweer een aantal favorieten bij, dus wie weet zal ik hier binnenkort nog eens een artikel over schrijven.

Mijn Blog & YouTube essentials

Dit is eigenlijk geen artikel, maar een video die ik maakte voor mijn YouTube kanaal. Toch vond ik dat deze niet kon ontbreken in dit lijstje. Ik maakte de video een paar weken terug en laat hierin al mijn essentials zien. Denk aan camera’s, lenzen, bewerkingsprogramma’s, maar ook bijvoorbeeld de agenda en de foto props die ik gebruik. Alles laat ik je zien.

Dat waren alweer de blogtips artikelen die ik voor deze serie allemaal al geschreven heb. Duik overigens vooral een keer de archieven van de categorie ‘bloggen‘ in. Ik schreef hier namelijk nog een aantal artikelen over waarom bloggen zo leuk is, wat ik allemaal ben gaan doen door het bloggen en nog veel meer. Zelf vind ik dit toch wel een van mijn favoriete categorieën op mijn blog.

Blogtips #1 – Meer uit je blog halen in het nieuwe jaar
Blogtips #2 – Het belang van een media kit + hoe maak je er zelf een
Blogtips #3 – De kracht van afbeeldingen + copyright vrije afbeeldingen
Blogtips #4 – Het maken van een goede blogplanning
Blogtips #5 – De kracht van een vast uploadschema

4 Comments

 • Lonneke 6 februari 2017 at 21:49

  Wat fijn om een volledig overzicht te hebben zo van je Blogtips. Ik vind zelf vooral de planning van jouw erg fijn ik moet daar gauw voor zitten want nu merk ik dat ik elke keer te krap in mijn eigen planning zit ook omdat ik nog gastblogger ben op andere site’s.

  • Irina 7 februari 2017 at 07:38

   Ja dat lijkt me inderdaad ook echt heel druk!

 • Lydia 6 februari 2017 at 09:16

  Jouw tips zijn zo handig altijd!

  • Irina 6 februari 2017 at 09:42

   Leuk om te horen! ^^

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×