Blogtips #44 – Zo zet je Instagram Stories in voor meer blogbezoekers

30 oktober 2017 12 Comments

Sinds het begin van deze maand ben ik gaan experimenteren met mijn Instagram Story voor mijn blog. Hiervoor had ik eigenlijk nooit iets met Snapchat of Instagram Stories maar door de tips van Annic tijdens haar Masterclass besloot ik het een kans te gaan geven. De resultaten die ik hierdoor zag in mijn bezoekersaantallen waren erg goed dus ik wil deze tip graag met jullie delen.

Instagram Stories is een plek waar je foto’s kunt plaatsen die maar voor 24 uur te bekijken zijn door je volgers. Ik zag hier het nut nooit van in en door mijn weekvlogs zag ik ook niet in wat het nut zou zijn om hier stukjes van mijn dagelijks leven te gaan laten zien. Toch besloot ik het roer om te gooien en het wel te gaan gebruiken.

Wat ik voornamelijk doe op Instagram Stories is mijn nieuwe blogposts en video’s delen. Iedere ochtend maak ik een screenshot van mijn nieuwe artikel dat online is gekomen en deel deze op Instagram Stories met de #linkinbio. Ik dacht eerst dat dit vrijwel geen effect zou opleveren, zeker niet met mijn kleine Instagram account. Tot ik afgelopen week naar mijn blog statistieken keek.

Wat bleek? Ik heb de afgelopen maand zo’n 350x een bezoeker op mijn blog gekregen door mijn vermeldingen op Instagram. Dit klinkt voor sommigen misschien niet heel erg veel, maar voor mij is dit toch weer een leuke toevoeging aan mijn statistieken. Instagram heeft Facebook nog niet overtroffen, maar staat zeker op een mooie tweede plek.

Naast het delen van mijn nieuwste artikelen en video’s besloot ik nog wat verder te gaan experimenteren met Instagram Stories. Zo ging ik steeds vaker sneak peaks geven van video’s of artikelen die er aan zaten te komen, hield ik kleine enquêtes onder mijn volgers door de nieuwe poll-functie en deelde stukjes uit mijn dagelijks leven die ik niet liet zien in mijn weekvlogs.

Ik merk dat ik Instagram Stories nu veel meer ben gaan zien als een heel erg handig hulpmiddel voor mijn blog, waar ik het eerst helemaal niet zo goed snapte. Heb jij daar toevallig ook ervaring mee? Dat je een systeem totaal niet begreep en toen je er eenmaal aan begon het ineens heel erg goed bleek te werken? Laat het me weten in de reacties.
Alle eerdere blogtips 

Blogtips #44 - Zo zet je Instagram Stories in voor meer blogbezoekers

12 Comments

 • Leon - Puddifoots 1 november 2017 at 09:54

  Super handig. Ik deed het af en toe, met filmpjes. Maar goede tip om het met een screenshot te doen!

  • Irina 1 november 2017 at 13:01

   Wel zo makkelijk wanneer je weinig tijd hebt om een video te maken speciaal voor Instagram!

 • Robin 31 oktober 2017 at 16:39

  ooh ik wist niet dat dat echt zoveel effect heeft! Toch goed om te weten.

  • Irina 1 november 2017 at 13:01

   Ik had het ook nooit verwacht, tot ik naar mijn statistieken keek!

 • mieke | mieksmind 30 oktober 2017 at 16:32

  zo, dat is best wel veel! ik gebruik het voornamelijk om te laten zien wat ik doe (voorheen deed ik dat voornamelijk op snapchat). en unboxing stukjes etc

  • Irina 1 november 2017 at 13:02

   Dat doe ik ook deels, maar gezien ik ook weekvlog probeer ik niet te veel dubbel te laten zien. Maar zonder andere dingen die ik post denk ik dat mijn screenshots ook saai zouden worden en mensen deze niet meer zullen opvallen.

 • Vera 30 oktober 2017 at 15:37

  Wat grappig om te zien dat het een positief effect heeft. Ik dacht ook echt dat het niks uitmaakte maar ook ik ga het eens proberen!

  • Irina 1 november 2017 at 13:03

   Gek he! Ik had het zelf ook nooit gedacht, omdat ik er zelf vrijwel nooit echt naar kijk. Zeker de moeite waard om eens te proberen: het kost je niets!

 • Annika 30 oktober 2017 at 12:21

  Leuk dat het een positief effect heeft! Ik weet nog niet zo goed wat ik ermee wil doen, maar ik wil er wel mee gaan werken.

  • Irina 1 november 2017 at 13:03

   Zeker eens wat mee gaan spelen: er zijn genoeg mogelijkheden!

 • Ria 30 oktober 2017 at 09:52

  Grappig, is instagram storys een deel van instagram of weer iets aparts? Leuk dat je er succes mee hebt

  • Irina 1 november 2017 at 13:04

   Instagram Stories is inderdaad een deel van Instagram: daar post je video’s en afbeeldingen die na 24 uur weer verdwijnen. Een soort Snapchat, als dit je wat zegt.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×