Blogtips #43 – Zo helpen jouw bezoekers je om jouw blog te verbeteren

23 oktober 2017 2 Comments

Als blogger is er niets zo leuk als het hebben van lezers. Als het goed is ben je begonnen met bloggen voor jezelf en doe je het omdat je het leuk vindt. Toch is het heel erg fijn om leuke reacties te krijgen en te zien dat je bezoekersaantallen stijgen. Wat veel bloggers echter vergeten is dat je jouw bezoekers ook kunt gebruiken om jouw blog te (blijven) verbeteren.

Ze geven je feedback

De meest voor de hand liggende manier waarop jouw bezoekers je kunnen helpen om jouw blog te verbeteren is natuurlijk wanneer zij feedback geven. Dit doen sommige bezoekers uit zichzelf en geven je opbouwende kritiek onder artikelen of ideeën voor artikelen die zij graag zouden willen lezen. Daarnaast kun je er zelf naar op zoek gaan door hen vragen te stellen in je artikelen en op social media.

Zo heb ik zelf afgelopen weekeind nog een soort kleine enquête gehouden via Instagram Stories om op deze manier erachter te komen welk soort video’s mijn kijkers graag zien. Wanneer je namelijk erachter komt welk soort artikelen/video’s het goed doen onder jouw lezers kun je jouw content hier op aanpassen en op deze manier misschien zelfs meer bezoekers gaan trekken.

Via je blog-statistieken

Statistieken zijn ontzettend handig in de online wereld en toch weet ik dat er enorm veel bloggers zijn die ze niet gebruiken om mee te groeien. Het bijhouden van je unieke bezoekers via Google Analytics is natuurlijk super leuk om te doen en ook gemakkelijk, maar er zijn zo veel meer manieren om dit systeem in te zetten.

Denk eraan dat je kunt zien hoe hoog het bounce percentage is, welke pagina’s het meest bekeken worden en waar de meeste mensen jouw website verlaten. Daarnaast is het interessant om te bekijken via welke bronnen bezoekers op jouw website terecht komen.

Waarom deze informatie interessant is? Al deze gegevens kun je gebruiken in jouw voordeel. Op welke pagina klikken bezoekers het vaakst weg? Deze pagina zal dan blijkbaar niet interessant genoeg zijn: verbeter hem! Welke artikelen worden het meest gelezen? Schrijf een vervolg of een soortgelijk artikel! Via welke kanalen komen bezoekers op jouw website? Gebruik de grootste kanalen optimaal en verzin een strategie om de andere kanalen te verbeteren!

Ze geven je motivatie om verder te gaan

Natuurlijk blog je omdat je dit zelf leuk vind om te doen, maar iedere blogger vind het leuk om fijne reacties te krijgen. Iedere keer dat ik een enthousiaste reactie krijg van een kijker/lezer krijg ik net weer even dat extra zetje motivatie om verder te gaan, nieuwe content te blijven creëren en mijn blog te blijven verbeteren.

Ik ben erg benieuwd of jullie bezig zijn met de manieren waarop jouw bezoekers je kunnen helpen om je blog te verbeteren. Kijken jullie wel eens uitgebreid naar je statistieken? Zowel op social media als via Google Analytics kan dit heel erg nuttig zijn. En hoe vaak schrijven jullie een artikel naar aanleiding van een vraag van een lezer?
Alle eerdere blogtips

Blogtips #43 - Zo helpen jouw bezoekers je om jouw blog te verbeteren

2 Comments

 • Ria 23 oktober 2017 at 10:06

  Leuk verhaal, irina!

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×