Bloggen

Blogtips #41 – Masterclass B(v)loggen door Annic van Wonderen

Vorige week zondag was ik aanwezig bij de Masterclass B(v)loggen door Annic van Wonderen. Haar boek reviewde ik een paar maanden terug al en daar was ik heel erg over te spreken. Toen bleek dat een studiegenoot ook naar deze masterclass ging besloot ik dan ook last minute om ook een ticket te kopen. Je kunt immers nooit uitgeleerd zijn wat betreft bloggen!

Blogtips #41 - Masterclass B(v)loggen door Annic van Wonderen

De masterclass werd gegeven in het Renaissance Hotel in Amsterdam, waar we werden verwelkomd met deze ontzettend leuk gevulde tafel met hapjes. De masterclass zelf was van 13u tot 18u, met inloop vanaf 12:30u. Van tevoren kreeg iedereen iets te drinken aangeboden en stonden al deze lekkernijen klaar om te pakken. Annic liep rond en kwam met iedereen even kort praten om te kijken wie wat deed. Er waren zowel meiden die al jaren bezig waren met bloggen als meiden die nog moesten beginnen. Heel erg leuk om te zien hoe wisselend het publiek hierdoor was.

Blogtips #41 - Masterclass B(v)loggen door Annic van Wonderen

De masterclass werd gegeven door Annic van Wonderen zelf, content expert Joyce Spijker en jurist Charlotte Meindersma. Door deze drie verschillende sprekers werden er ontzettend veel onderwerpen besproken en krijg je echt overal wel informatie over. Zelf ging ik naar huis met 5 volle pagina’s aan aantekeningen op zak: genoeg informatie om mee aan de slag te gaan dus.

Onderwerpen die besproken worden tijdens de masterclass zijn o.a. hoe een goede blogpost/video in elkaar zit, hoe je jouw bereik kunt vergroten, SEO, social media, PR en marketing, auteursrecht en beeldrecht, sales, netwerken en YouTube.

In zes uur tijd krijg je zo ontzettend veel informatie over je heen die op een heerlijk enthousiaste manier wordt gebracht dat je naar huis gaat met een bomvol hoofd en een heleboel motivatie om aan de slag te gaan. Het is dat ik bekaf was toen ik thuis kwam, maar anders was ik direct aan de slag gegaan.


Ik ben heel erg blij dat ik de knoop eindelijk heb doorgehakt en naar de Masterclass ben gegaan. Al maanden twijfelde of ik dit moest doen of niet, gezien de masterclass toch €150,- kost en dit niet iets is wat ik gemakkelijk uitgeef. Toch ben ik heel erg blij dat ik gegaan ben en ik kan het jullie ook zeker aanraden om te doen. Vooral wanneer je pas begonnen bent met bloggen denk ik dat deze masterclass je heel erg ver op weg kan helpen, maar ook voor gevorderde bloggers zijn er genoeg tips. In 2018 is de volgende masterclass pas weer, gezien Annic haar zwangerschapsverlof. Houdt haar website in de gaten mocht je benieuwd zijn naar de volgende masterclass!

Alle eerdere blogtips

You Might Also Like

vorig artikel
volgend artikel

6 Comment

 1. Reply
  Fleur
  9 oktober 2017 at 19:07

  Klinkt als zeker de moeite waardt! Wie weet wat het nieuwe jaar straks gaat brengen!

  1. Reply
   Irina
   9 oktober 2017 at 19:26

   Het was zeker de moeite waard! Ik zit weer vol inspiratie en motivatie om aan de slag te gaan voor mijn blog ^^

 2. Reply
  Annic
  9 oktober 2017 at 18:22

  Superleuk om te lezen! ?

  1. Reply
   Irina
   9 oktober 2017 at 19:26

   ♥♥♥

 3. Reply
  Ria
  9 oktober 2017 at 09:34

  Goed van je Irina, dat je dit aan jezelf cadeau gedaan hebt!

  1. Reply
   Irina
   9 oktober 2017 at 16:56

   Het was het helemaal waard!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.