Blogtips #41 – Masterclass B(v)loggen door Annic van Wonderen

9 oktober 2017 6 Comments

Vorige week zondag was ik aanwezig bij de Masterclass B(v)loggen door Annic van Wonderen. Haar boek reviewde ik een paar maanden terug al en daar was ik heel erg over te spreken. Toen bleek dat een studiegenoot ook naar deze masterclass ging besloot ik dan ook last minute om ook een ticket te kopen. Je kunt immers nooit uitgeleerd zijn wat betreft bloggen!

Blogtips #41 - Masterclass B(v)loggen door Annic van Wonderen

De masterclass werd gegeven in het Renaissance Hotel in Amsterdam, waar we werden verwelkomd met deze ontzettend leuk gevulde tafel met hapjes. De masterclass zelf was van 13u tot 18u, met inloop vanaf 12:30u. Van tevoren kreeg iedereen iets te drinken aangeboden en stonden al deze lekkernijen klaar om te pakken. Annic liep rond en kwam met iedereen even kort praten om te kijken wie wat deed. Er waren zowel meiden die al jaren bezig waren met bloggen als meiden die nog moesten beginnen. Heel erg leuk om te zien hoe wisselend het publiek hierdoor was.

Blogtips #41 - Masterclass B(v)loggen door Annic van Wonderen

De masterclass werd gegeven door Annic van Wonderen zelf, content expert Joyce Spijker en jurist Charlotte Meindersma. Door deze drie verschillende sprekers werden er ontzettend veel onderwerpen besproken en krijg je echt overal wel informatie over. Zelf ging ik naar huis met 5 volle pagina’s aan aantekeningen op zak: genoeg informatie om mee aan de slag te gaan dus.

Onderwerpen die besproken worden tijdens de masterclass zijn o.a. hoe een goede blogpost/video in elkaar zit, hoe je jouw bereik kunt vergroten, SEO, social media, PR en marketing, auteursrecht en beeldrecht, sales, netwerken en YouTube.

In zes uur tijd krijg je zo ontzettend veel informatie over je heen die op een heerlijk enthousiaste manier wordt gebracht dat je naar huis gaat met een bomvol hoofd en een heleboel motivatie om aan de slag te gaan. Het is dat ik bekaf was toen ik thuis kwam, maar anders was ik direct aan de slag gegaan.


Ik ben heel erg blij dat ik de knoop eindelijk heb doorgehakt en naar de Masterclass ben gegaan. Al maanden twijfelde of ik dit moest doen of niet, gezien de masterclass toch €150,- kost en dit niet iets is wat ik gemakkelijk uitgeef. Toch ben ik heel erg blij dat ik gegaan ben en ik kan het jullie ook zeker aanraden om te doen. Vooral wanneer je pas begonnen bent met bloggen denk ik dat deze masterclass je heel erg ver op weg kan helpen, maar ook voor gevorderde bloggers zijn er genoeg tips. In 2018 is de volgende masterclass pas weer, gezien Annic haar zwangerschapsverlof. Houdt haar website in de gaten mocht je benieuwd zijn naar de volgende masterclass!

Alle eerdere blogtips

6 Comments

 • Fleur 9 oktober 2017 at 19:07

  Klinkt als zeker de moeite waardt! Wie weet wat het nieuwe jaar straks gaat brengen!

  • Irina 9 oktober 2017 at 19:26

   Het was zeker de moeite waard! Ik zit weer vol inspiratie en motivatie om aan de slag te gaan voor mijn blog ^^

 • Annic 9 oktober 2017 at 18:22

  Superleuk om te lezen! ?

 • Ria 9 oktober 2017 at 09:34

  Goed van je Irina, dat je dit aan jezelf cadeau gedaan hebt!

  • Irina 9 oktober 2017 at 16:56

   Het was het helemaal waard!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×