Blogtips #40 – Redenen waarom ik een blog niet ga volgen

2 oktober 2017 13 Comments

Als blogger vind ik het heel erg leuk om andere blogs te bezoeken en hier artikelen te lezen. Ik heb dan ook een enorme lijst met blogs die ik volg en bekijk wanneer ik de tijd heb. Toch zijn er ook genoeg blogs die ik heb bezocht en die ik niet ben gaan volgen. Ben jij nu op zoek naar meer volgers en vraag je je af waarom mensen jou niet gaan volgen? Lees dan even mee, want ik denk dat deze redenen voor vele anderen ook gelden.

De lay-out van de website is onduidelijk

Wanneer ik op een blog terecht kom waar ik mijn weg niet gemakkelijk weet te vinden, klik ik vaak al weg voordat ik ook maar één artikel heb gelezen. Ik wil meteen terecht komen op een pagina met de laatste blogposts, niet een homepagina waar ik vrijwel niets kan vinden. Ik heb een heel artikel geschreven over het belang van de juiste lay-out, dus mocht je hier meer informatie over willen hebben dan verwijs ik je hier naartoe.

Foto’s van slechte kwaliteit/te klein

Ik ben ontzettend visueel ingesteld en kan dan ook echt genieten van mooie foto’s en video’s. Niets doet me dan ook zo snel wegklikken als slechte foto’s. Denk hierbij aan foto’s die slecht belicht of juist overbelicht zijn, niet scherp, lage kwaliteit, etc. Iets wat me echter ook heel erg kan storen is wanneer de foto’s op een blog te klein zijn. Ik vind het heel erg mooi wanneer foto’s de volledige breedte van een artikel in beslag nemen en zodra foto’s dit niet doen vind ik dit zelf heel erg slordig staan.

Blogtips #40 - Redenen waarom ik een blog niet ga volgen

Te feel taalfouten

Ik zal heus niet beweren dat mijn artikelen compleet zonder taalfouten zijn, want geloof me ik betrap mezelf er nog regelmatig op. Fouten maken is menselijk en ik klik heus niet meteen weg bij een taalfoutje hier en daar. Sommige bloggers schrijven echter zulke scheve zinnen of hebben zo veel taalfouten in hun teksten staan dat ik het gewoon echt niet kan aanzien. Check ALTIJD je artikelen nog een keer na (of laat ze nog eens nalezen door iemand anders) voor publicatie. Staat wel zo professioneel.

Een lange laadtijd

Op het internet willen mensen dingen snel: korte teksten, veel beelden en vooral geen lange laadtijden. Wanneer ik een tijdje moet wachten voordat een webpagina eindelijk geladen is kun je erop rekenen dat ik al weg ben voordat de pagina er is. Zorg ervoor dat je jouw site up-to-date houdt en hiermee ook snel. Meer tips over het versnellen van jouw website vind je in dit artikel.

Niet eerlijk zijn

Wanneer een blogger niet eerlijk is dan hoef ik ook niets van deze blogger te lezen. Ik wil er van op aan kunnen gaan dat reviews eerlijk geschreven zijn, of ze nu gesponsord zijn of niet. Daarnaast wil ik het ook weten wanneer een artikel gesponsord is of een product gratis ontvangen. Wat mij betreft is dit de normaalste zaak van de wereld om dit soort dingen te vermelden en dit verwacht ik dan ook van anderen.

Naast deze redenen volg ik soms natuurlijk ook bepaalde blogs niet omdat het niet over onderwerpen gaat die ik interessant vind of ik simpelweg me niet kan vinden in de persoonlijkheid van de blogger. Dit zijn hele persoonlijke redenen, maar alle redenen hierboven zijn toch wel erg universeel. Ik ben erg benieuwd op welke criteria jij een blog wel/niet volgt. Laat het weten in de reacties!

Al mijn eerdere blogtips

Blogtips #40 - Redenen waarom ik een blog niet ga volgen

13 Comments

 • Robin 6 oktober 2017 at 21:14

  Ik volg blogs niet meer als ze alleen maar commercieel zijn ingesteld en geen originele content plaatsen.
  Mijn favoriete blogs zijn ook eigenlijk allemaal van bloggers die vrij onregelmatig wat posten maar de blogs zijn dan wel origineel en leuk/interessant om te lezen.

  Ik vind te grote fotos vaak ook niet fijn omdat ik ze dan te groot vind haha. Maar het liefst wel dezelfde breedte als de tekst. Ow en als iemand na elke zin zowat een uitroep teken zet ben ik ook snel weg.

  • Irina 6 oktober 2017 at 23:13

   Dat is inderdaad wel heel erg herkenbaar. Al heb ik niet zozeer dat mijn favoriete blogs onregelmatig posten. Er zijn gelukkig genoeg bloggers die dagelijks posten maar alsnog origineel blijven!

 • femke 2 oktober 2017 at 22:48

  Haha ben het helemaal met je eens! xx

  • Irina 2 oktober 2017 at 23:48

   Goed om te horen! Ben ik in ieder geval niet de enige, hihi.

 • Annika 2 oktober 2017 at 11:52

  Ik vind horizontale foto’s veel mooier, maar in sommige artikels kies ik er toch voor om een verticale te plaatsen, omdat de foto te belangrijk is voor het artikel om weg te laten. Helaas komen sommige onderwerpen niet goed tot hun recht op horizontale foto’s. Gelukkig is 90% op mijn blog horizontaal en net zo breed als de tekst.

  Ik stoor me heel erg spelfouten, en dan vooral aan het fout spellen van merk- en of productnamen. Ik zag vorige een interview waarin in de naam van de geïnterviewde drie keer verkeerd gespeld was, dat vind ik heel slordig.

  • Annika 2 oktober 2017 at 11:54

   Ik stoor me dus AAN spelfouten… en een in teveel daaronder. Ik gooi het op slaaptekort…

   • Irina 2 oktober 2017 at 14:54

    Ik gebruik zelf ook liever horizontale foto’s maar wanneer ik verticale foto’s plaats zorg ik ook dat deze de hele breedte bedekken. Wanneer je dit niet mooi vind kun je ook nog twee verticale foto’s naast elkaar plaatsen: dan is de afbeelding minder lang ^^

    Spelfouten in namen van merken etc. zijn inderdaad heel erg: die kun je gewoon letterlijk overnemen denk ik dan. Maar goed, blijkbaar nemen sommigen hier de tijd niet voor.

 • Cassandra 2 oktober 2017 at 10:48

  Ik kan er echt niet tegen als een foto niet dezelfde breedte heeft als de tekst en te lage kwaliteit, laat me er niet over beginnen!

  • Irina 2 oktober 2017 at 11:34

   Ik ben toch blij dat ik niet de enige ben die er zo over denkt!

 • Daphne Goorden 2 oktober 2017 at 09:23

  Teveel taalfouten vind ik zo not done! Ik heb overigens vorige week pas ontdekt dat ik mijn foto’s nog een slagje groter kan maken, haha (zooo laat). Nu zin ze echt high resolution en vind ik het wel gaaf om ze zo ‘groot’ te zien!

  • Irina 2 oktober 2017 at 09:30

   Haha nouja, beter laat dan nooit! Ik vind dat zelf inderdaad zoveel mooier staan!

 • Joyce 2 oktober 2017 at 08:47

  Ik ben het met je eens! Al vind ik het soms niet eens heel storend als een foto een beetje kleiner is dan de tekst, maar te klein is wel weer irritant.

  • Irina 2 oktober 2017 at 09:04

   Ik kan daar dus echt heel erg slecht tegen: bij mij moet een foto gewoon de complete breedte van een post beslaan, haha.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×