Blogtips #39 – Het bloggen volhouden

25 september 2017 2 Comments

Het bloggen volhouden. Wanneer je eenmaal een tijd bezig bent lijkt dit de normaalste zaak van de wereld. Het bloggen zit in je dagelijkse routine en je kunt je dan ook geen leven meer voorstellen waarin je niet blogt. Toch stoppen veel bloggers al binnen een paar maanden. Zelf ben ik ook meerdere keren opnieuw begonnen doordat ik na een paar maanden stopte. Vandaag vertel ik je waarom het belangrijk is om als (beginnend) blogger gewoon door te gaan en hoe je dit slim kunt aanpakken.

Waarom is het belangrijk om vol te houden?

Bloggen doe je omdat je het leuk vind: dat is het punt dat ik in vrijwel ieder blogtips artikel herhaal. Bloggen is creatief bezig zijn: schrijven, fotograferen, mensen informeren en/of vermaken over een onderwerp dat jij leuk vindt. Dit is ook over het algemeen het punt waar de meeste bloggers afhaken: wanneer de hoeveelheid mensen die zij bereiken met hun posts niet voldoende lijkt te stijgen.

Toch is het juist belangrijk om op deze momenten door te gaan met bloggen. De bezoekers zullen heus niet binnen een maand met 10.000 groeien wanneer je net begint (zelfs wanneer je al jaren bezig bent zou ik het knap vinden als je dit voor elkaar krijgt). Wanneer je echter stopt met groeien zullen deze aantallen zeker niet stijgen en is al je werk voor niets geweest. Blijven bloggen is the key tot het laten groeien van je blog: hoe meer content, hoe beter vindbaar je wordt in Google en hoe meer mensen er zullen komen kijken.

Blogtips #39 - Het bloggen volhouden

Hoe houd je het bloggen vol?

Prioriteiten stellen

Iets wat voor mij heel erg goed werkt is het stellen van prioriteiten. Mijn blog en YouTube kanaal hebben voor mij een hoge prioriteit en daardoor ga ik pas naar bed op het moment dat ik zeker weet dat er een artikel en/of video voor de volgende dag klaar staat en ingepland is. Wanneer je jouw blog als prioriteit stelt dan houd je hier rekening mee in je planning.

Goed plannen

Komen we meteen bij mijn volgende punt: goed plannen. Plannen is iets wat veel bloggers erg leuk vinden om te doen en dat is niet voor niets. Wanneer je als blogger niet goed plant dan komt het al snel voor dat je een upload mist. Kijk wekelijks in je agenda om vervolgens momenten in te plannen waarop je gaat fotograferen, schrijven, mailtjes beantwoorden, etc. Met een goede planning houdt ook jij het bloggen vol.

Wees niet te perfectionistisch

Ik ben zelf best wel perfectionistisch ingesteld en doe het liefst alles meteen helemaal goed. Met bloggen werkt het echter niet zo en hoort fouten maken er simpelweg bij. Wanneer ik alleen perfecte artikelen online zou zetten zou ik het nooit volhouden om te bloggen: ik zou helemaal gek worden van mezelf. En wat blijkt? De artikelen waarvan ik zelf het idee heb dat ze niks voorstellen worden vaak nog het best gelezen ook: win-win.

Maak er een gewoonte van

Zoals ik in de intro van dit artikel al vertelde is het bloggen voor de meeste bloggers niet meer weg te denken uit hun leven. Het is een gewoonte geworden en daardoor is het gemakkelijk om er alsmaar opnieuw mee bezig te zijn. Het zit in mijn dagelijkse routine ingebouwd om mijn blogposts te delen, te schrijven en te fotograferen. Wanneer iets routine wordt is het des te gemakkelijker om vol te houden. Plan een standaard uurtje op de dag in om te bloggen en al snel zul je merken dat dit automatisch zal gaan en je dit uurtje zelfs gaat missen wanneer je een dagje niet kunt bloggen.

Als laatste wil ik meegeven dat je vooral plezier moet hebben in het bloggen. Als je geen plezier haalt uit het schrijven van artikelen en foto’s maken voor jouw blog dan is het bloggen misschien gewoon niet voor jou weggelegd en kun je er beter mee stoppen. Zo wel: neem het ervan en have fun!

Blogtips #39 - Het bloggen volhouden

2 Comments

 • Kim 25 september 2017 at 07:30

  Goede tips! Vooral het maken van foto’s in het vore. Helpt me, omdat ik dan toch nog een artikel online kan zetten als het me niet lukt om vooruit te schrijven!

  • Irina 25 september 2017 at 07:44

   Ja precies! Wanneer je al foto’s hebt staan is het zo veel makkelijker om een artikel erbij te schrijven, haha.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×