Blogtips #37 – Het belang van social media

11 september 2017 2 Comments

Vrijwel iedere blogger is te vinden op social media. Waarom? Daar is een hele goede reden voor. Je wilt als blogger namelijk graag een band opbouwen met jouw volgers. Social media is daar dé plek voor. Via social media kun je namelijk heel persoonlijk met je volgers omgaan en hen dat extra kijkje in jouw leven geven. Vandaag bespreek ik dan ook het belang van social media met je.

Waarom social media?

Social media is zoals ik al vertel in de intro de perfecte plek om persoonlijk te communiceren met jouw volgers. Via social media kun je namelijk heel erg goed een kijkje geven in jouw leven. Op die manier leren ze jou nog beter kennen dan dat ze dit doen via jouw blog en daarnaast komen ze hier gemakkelijk met jou in contact. Een privé-berichtje dat jij beantwoord maakt jouw volgers vaak dolgelukkig: dé manier om je volgers aan jouw blog te binden dus.

Daarnaast is het belangrijk om aanwezig te zijn op social media om nieuwe volgers aan je te binden. Zo is Facebook vaak één van de grootste bronnen van verkeer voor jouw blog. Nieuwe lezers komen dan ook regelmatig via social media op jouw blog terecht. Je artikelen delen op social media is dan ook echt een must wanneer je meer traffic wilt.

Blogtips #37 - Het belang van social media

Hoe zet je social media slim in?

Zoals ik al zei is het belangrijk om je social media te gebruiken om op een persoonlijke manier met je lezers te communiceren. Vandaar dat ik er zelf een voorstander van ben om op je social media persoonlijke dingen te delen die je op je blog niet deelt. Op deze manier heeft het volgen van jouw social media kanalen nut voor je volgers, aangezien ze niet simpelweg hetzelfde te zien krijgen als dat ze op jouw blog zien. Denk hierbij aan het delen van behind the scènes foto’s of video’s van hoe jij bezig bent met je artikelen, of misschien juist wat je op een dag hebt gedaan of gegeten. Alles kan, zolang jij je er comfortabel bij voelt om het te delen.

Naast persoonlijke posts is het ook erg belangrijk om je blogposts te delen via social media. Een heel groot deel van de bezoekers van jouw blog komt via social media dus hen helpen herinneren aan een nieuwe blogpost via social media is een slimme stap. Zo deel ik zelf ieder nieuw artikel op mijn Twitter en Facebook pagina. Op Facebook deel ik deze post ook weer in verschillende daarvoor bedoelde groepen. Hier schreef ik al eerder een artikel over dat je hier kunt vinden. Op Instagram deel ik niet ieder artikel, maar laat mijn volgers soms wel onder een foto weten dat er weer nieuwe content online staat.

Oudere artikelen in de spotlight zetten is ook erg slim om te doen via social media. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het algoritme van een social media platform in de tijd van het delen en de hoeveelheid keren dat je dit doet. Zo kun je op Twitter met gemak 3x per dag (natuurlijk wel verspreid over de tijd) hetzelfde artikel delen, terwijl dit op Instagram of Facebook al snel als spammen wordt opgevat.

Blogtips #37 - Het belang van social media

Hoe laat je jouw social media kanalen groeien?

Natuurlijk wil je als blogger graag een groot bereik hebben op jouw social media kanalen. Hoe meer volgers op social media, hoe meer volgers op jouw blog en hoe interessanter bedrijven jou zullen vinden. Eén ding kan ik je wel alvast vertellen: koop NOOIT volgers. Op die manier wordt je niet alleen niet serieus meer genomen door medebloggers maar zullen bedrijven je ook op den duur niet meer geloven en je alleen maar minder samenwerkingen krijgen.

Hoe dan wel? Door frequent te posten. Zorg ervoor dat je volgers er iets aan hebben om jou te volgen en deel dus ook updates die zij interessant vinden. Daarnaast kun je natuurlijk werken met winacties, waarbij het een vereiste is om jouw social media kanalen te volgen. Houdt er echter wel rekening mee dat deze volgers lang niet altijd blijven hangen.

Daarnaast is er de optie om deelbare content te delen, waardoor je berichten veel gedeeld zullen worden en op deze manier weer voor meer volgers zullen zorgen. Denk aan actuele onderwerpen, winacties maar ook bijvoorbeeld grappige posts waarbij je reacties uitlokt. Denk aan een grappig screenshot uit een video waar jouw lezers een onderschrift voor mogen bedenken of een post op Facebook waarbij je kunt kiezen uit twee opties en dit moet aangeven door de soort like die je achter laat. Hoe meer reacties er op een post worden gegeven, hoe groter de kans dat de post bij meer mensen terecht komt!

Zelf ben ik dagelijks erg actief op social media (alle linkjes staan rechts bovenin, mocht je me willen volgen) en ik ben erg benieuwd hoe dit zit met jullie. Op welke social media zijn jullie actief en wat posten jullie zoal?
Alle eerdere blogtips

Blogtips #37 - Het belang van social media

2 Comments

 • Rebecca 11 september 2017 at 22:15

  Het is inderdaad zeer belangrijk om je social media bij te houden. Toch vind ik het allemaal door de ‘grotere’ accounts en het gekke algoritme een stuk moeilijker worden. Accounts die ik altijd heel graag volgde zie ik ineens nooit meer in mijn feed voorbij komen. En ja, ondanks dat het soms zo overduidelijk is dat volgers gekocht worden, blijven mensen het toch doen. Een account met 32k volgers en dan maar 300 likes per foto.. dat is heel vreemd. Maar een bedrijf ziet vaak alleen maar de 32k volgers. Ook bedrijven doen hier aan mee want die kopen net zo snel volgers.. Soms weet ik niet meer of ik social media, vooral instagram, nog wel leuk vind.

  • Irina 11 september 2017 at 22:23

   Heel erg herkenbaar. Aan de ene kant vind ik het heerlijk om mijn social media bij te houden maar aan de andere kant kan ik heel slecht tegen al het neppe dat zich er plaatsvindt.

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×