Blogtips #36 – Zo maak je jouw blog sneller in 4 simpele stappen

4 september 2017 2 Comments

Ik was laatst op zoek naar nieuwe blogs om te volgen en iets wat me heel erg opviel was dat veel blogs er lang over deden om de pagina te laden. Heel erg jammer want hierdoor klik ik (en veel anderen met mij) toch al snel weg. Ik besloot dan ook om vandaag een aantal tips te geven om jouw blog sneller te laten laden! Hoe sneller een pagina geopend is, hoe eerder een lezer verder kijkt.

Zorg voor een goede hosting

Zelf host ik mijn website bij Antagonist en hier ben ik erg tevreden over. Mijn website ligt er maar zelden uit en daarnaast heb ik eigenlijk nooit problemen wat betreft laadtijd. Een goede hosting kan ervoor zorgen dat jouw website goed en snel laad en daarnaast heb je nog veel meer voordelen zoals bijvoorbeeld beschikbare ruimte. Als je te veel afbeeldingen etc. op je website hebt staan heb je namelijk ook al snel dat jouw website langzamer wordt: een ruim hostingpakket is dan ook erg belangrijk.

Zorg ervoor dat jouw afbeeldingen niet groter zijn dan nodig

Ik vind het zelf ontzettend mooi als een afbeelding de complete breedte van een artikel in beslag neemt. Het is echter niet nodig om een afbeelding in te laden met een grootte van 4300 breed wanneer je de afbeelding maar op 850 breed op jouw website plaatst. Zorg dan ook dat je jouw afbeeldingen al voor het uploaden naar het juiste formaat omzet. Dit scheelt een heleboel ruimte op jouw blog die ervoor kan zorgen dat je website langzamer wordt.

Blogtips #36 - Zo maak je jouw blog sneller in 4 simpele stappen

Maak keuzes wat betreft plugins

Plugins zijn ontzettend handig en dan ook de beste vriend van een blogger. Toch is het belangrijk om keuzes te maken en niet iedere plugin die je handig lijkt simpelweg te installeren. Al deze plugins bestaan namelijk uit verschillende bestanden die een webbrowser alsmaar opnieuw moet lezen. Je snapt dan ook wel dat dit een hoop tijd kan kosten. Kies dan ook de plugins die voor jou echt van belang zijn en schakel de overige plugins uit: ze zorgen alleen maar voor onnodige laadtijd.

WP Super Cache

Hoewel ik je net vertel om keuzes te maken binnen plugins ga ik je nu toch vertellen om de plugin WP Super Cache te installeren. Deze plugin is eenvoudig om in te stellen en levert direct een goede verbetering in laadtijden op. Zorg er overigens wel voor dat je eerst een backup maakt van je website voordat je aan de gang gaat met deze plugin, op deze manier kan je niet per ongeluk instellingen kwijtraken.

Ik ben erg benieuwd wat jullie doen om jullie website sneller te maken. Waren jullie je eigenlijk bewust van wat de laadtijd van jouw blog kan doen voor de binding met jouw lezers? Zelf ben ik hier een hele tijd terug alweer achter gekomen en ontdekte hoe gemakkelijk je dit gedeelte van je blog eigenlijk kunt verbeteren.
Alle eerdere blogtips

Blogtips #36 - Zo maak je jouw blog sneller in 4 simpele stappen

2 Comments

 • Annika 4 september 2017 at 12:33

  Hier ook Antagonist. Ik heb een man die IT’er is, dus dit zijn van die dingen waar ik zelf geen rekening mee hoef te houden, dat doet hij wel. Maar het is inderdaad heel belangrijk dat je een snelle site hebt, mensen zijn niet zo geduldig.

 • Amy 4 september 2017 at 08:09

  Dat van die plugins klopt zeker wel! Zo heb ik gemerkt dat mijn website veel trager is als ik de Jetpack plugin geïnstalleerd heb dus die heb ik dan ook gelijk verwijderd.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×