Blogtips #34 – Netwerken die je helpen aan betaalde opdrachten te komen

21 augustus 2017 4 Comments

Bloggen is leuk, en als het goed is een hobby van je. Toch is het helemaal niet verkeerd om wat te verdienen met je hobby, vind je niet? Al de tijd, bloed, zweet en tranen die je erin steekt mogen best beloond worden en daarom is een betaalde opdracht hier en daar helemaal niet zo’n naar idee. Vaak is het toch lastig om hier aan te komen, dus vandaag deel ik een aantal netwerken dat je hiermee kan helpen.

LinkPizza

Blogtips #34 - Netwerken die je helpen aan betaalde opdrachten te komen

Vorige week kwam er al een artikel online over LinkPizza, waarin ik vertel hoe zij automatisch linkjes voor jou omzetten naar affiliate links: een hele makkelijke manier om een zakcentje erbij te verdienen. Naast deze functie hebben zij echter ook een marktplaats, waar opdrachtgevers campagnes op kunnen zetten en jij als blogger gemakkelijk op deze opdrachten kunt pitchen.

Het werkt ontzettend makkelijk: je maakt een profiel aan op LinkPizza (als je dat nog niet had gedaan na mijn laatste artikel) en vult hier jouw mediakit in. Hierin geef je aan welke bezoekersstatistieken jouw blog heeft, hoeveel volgers je hebt op social media, voor welk soort opdrachten je open staat en wat je hier ongeveer voor vraagt. Na het invullen van deze mediakit kun je heel gemakkelijk pitchen voor lopende campagnes en onderhandelen met deze opdrachtgevers. Na publicatie zul je via LinkPizza betaald krijgen voor de opdracht!

Blog Brains

Blogtips #34 - Netwerken die je helpen aan betaalde opdrachten te komen

Blog Brains is zo’n zelfde soort netwerk, dat als tussenschakel tussen bloggers en opdrachtgevers werkt. Bij dit netwerk meld je je op een andere soort manier aan dan dat het geval is bij LinkPizza. Hier vul je namelijk een formulier in waarin ze om een heleboel gegevens vragen. Denk aan hoe lang je blogt, hoe vaak je blogt, je blog- en social media statistieken en eigenlijk alles wat je kunt bedenken.

Nadat een medewerker van Blog Brains jouw formulier heeft doorgenomen, wordt je ingedeeld in een bepaald level. Dit gebeurt op grond van verschillende criteria maar komt er op neer dat je wordt ingedeeld qua grootte en bereik. Er zijn vijf verschillende levels: newbie, talent, wizard, genius, elite. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende levels. Het level waarin jij wordt ingedeeld bepaald samen met de categorieën van jouw blog de opdrachten die je zult ontvangen en de prijs die jij per samenwerking zult krijgen.

Je ontvangt alleen opdrachten die passen bij de door jouw aangegeven categorieën en het level dat jouw blog heeft gekregen. Je hebt zelf bij iedere opdracht de kans om te pitchen en neemt hierdoor alleen de opdrachten aan die jouw en je lezers aanspreken. Na plaatsing krijg je hier opnieuw via Blog Brains betaald.

Influentials 

Blogtips #34 - Netwerken die je helpen aan betaalde opdrachten te komen

Influentials werkt eigenlijk hetzelfde als LinkPizza. Je meld je aan en koppelt jouw blog en social media aan je profiel. Wat echter anders is op dit netwerk is het feit dat al jouw bereik (blog + social media) bij elkaar worden opgeteld tot een totaal bereik. Voor sommige opdrachten is namelijk jouw totale bereik van belang, terwijl er ook opdrachten zijn die specifiek om Instagram bereik of Google Analytics (dus blog) bereik vragen.

Wanneer jij voldoet aan de eissen van een opdracht die je zou willen doen, dan kun je jouw blog aanmelden. Je krijgt vervolgens  een berichtje of jouw blog wel of niet is uitgekozen voor de campagne en krijgt vervolgens betaald via Influentials. Zelf heb ik nog geen samenwerkingen via dit netwerk kunnen doen, maar er staan erg leuke dingen tussen!

TIM

Blogtips #34 - Netwerken die je helpen aan betaalde opdrachten te komen

The Influnecer Movement ken ik zelf pas sinds kort, maar ook dit platform werkt op dezelfde manier als Influentials. Je maakt een profiel aan waarin je jouw gegevens opgeeft en vervolgens kun je pitchen op campagnes. Wel valt me op dat deze campagnes vaak pas laat sluiten en je hierna nog lang kunt wachten op goed- of afkeuring. Om deze reden heb ik zelf ook nog geen ervaring met de tijd die er overheen gaat wanneer je een samenwerking afsluit.

Wel moet ik zeggen dat er erg leuke en originele samenwerkingen online staan om TIM. Je geeft zelf aan hoeveel je zou willen ontvangen voor een artikel (binnen het budget dat is opgegeven) en vervolgens kun je alles via TIM onderhandelen en regelen. Net zo makkelijk als de andere netwerken dus!

Dit zijn de vier netwerken die ik ken die jouw kunnen helpen aan betaalde (blog)samenwerkingen. Ik ben erg benieuwd of jullie al eens met (een van) deze netwerken hebben gewerkt of misschien nog andere netwerken kennen? Laat het vooral weten in de reacties!
Alle andere blogtips

Blogtips #34 - Netwerken die je helpen aan betaalde opdrachten te komen

4 Comments

 • Nick 22 augustus 2017 at 10:45

  Hoi Irina,

  Ben je al bekend met http://www.hulc.nl? Dit is een nieuw platform in de markt!

  • Irina 22 augustus 2017 at 11:26

   Dat ken ik inderdaad ook, maar helaas zijn mijn eigen ervaringen en die van bloggers die ik erover spreek niet erg goed. Jammer!

 • Miranda | Taxx Life Blog 21 augustus 2017 at 14:03

  Fijn artikel weer, ik ben echt blij met jouw tips.

  • Irina 21 augustus 2017 at 16:59

   Goed om te horen!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×