Blogtips #45 – 5 Tips voor betere outfit foto’s

25 juni 2018 2 Comments

De laatste keer dat ik een blogtips artikel schreef is echt maanden terug (eind oktober om precies te zijn). Toch ben ik zeker nog niet klaar met het geven van blogtips, want ook ik leer iedere dag nieuwe dingen. Iets waar ik me de afgelopen maanden steeds meer mee bezig ben gaan houden is het maken van outfit foto’s voor zowel mijn blog als mijn Instagram account. Vandaar ook dat ik een aantal tips en tricks heb ontdekt die ook jouw outfit foto’s naar een volgend level kunnen halen. Lees snel mee!

Blogtips #34 – 5 Tips voor betere outfit foto’s

1. Maak foto’s in de schaduw of op een bewolkte dag

Een veel gemaakte fout bij het maken van outfit foto’s is dat men denkt zonlicht nodig te hebben. Natuurlijk is daglicht het mooiste voor een foto, maar het is juist helemaal niet slim om in de volle zon te gaan staan voor een foto. Waarom niet? Omdat je veel harde lijnen en schaduwen in je foto zult krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld hele donkere schaduwen onder je ogen krijgen waardoor het eruit ziet alsof je wallen hebt van hier tot Tokyo.

Zelf probeer ik wanneer het mogelijk is altijd mijn foto’s te maken in de schaduw. Soms zul je hierbij mazzel hebben en is die perfecte fotospot net in de schaduw. Soms is zonlicht helaas niet te voorkomen. Zelf had ik dit een aantal keer in Londen toen ik foto’s wilde maken met de London Eye en Big Ben op de achtergrond. In dit geval hoop je op een bewolkte dag: hier in Nederland hebben we die voldoende.

Outfit | Mijn favoriete jumpsuit van het moment

2. Maak heel veel foto’s

Wanneer ik weet dat ik outfit foto’s ga maken zorg ik ervoor dat mijn camera compleet is opgeladen (soms neem ik zelfs een extra batterij mee) en haal ik mijn SD-kaart helemaal leeg. Op die manier weet ik zeker dat ik er even tegenaan kan, want niets is zo vervelend als het hebben van een volle of lege camera midden in je shoot.

Ik vertel degene die mijn foto’s maakt (vaak mijn moeder of blog-vriendinnetje) eigenlijk altijd om maar gewoon door te blijven klikken. Liever 100 foto’s waarvan ik er een paar echt perfect vindt dan dat ik even snel 5 foto’s maak om thuis op de computer erachter te komen dat ze niet bruikbaar zijn. Neem je tijd en geloof me: er zit altijd wel een mooie foto bij.

Blogtips #34 – 5 Tips voor betere outfit foto’s

3. Speel met de hoek waarin de foto wordt genomen

De hoek waarin je een foto maakt kan zo ontzettend veel verschil hebben voor het eindresultaat. Zo zie je bijvoorbeeld hierboven aan de linkerkant een foto die recht van voren/iets van boven is genomen en rechts een foto die van onderaf is genomen. Je ziet dat de belichting enorm verschilt op de foto’s (al zul je dit al snel hebben met daglicht) maar ook ikzelf lijk ineens veel slanker en langer.

Naast het maken van foto’s van boven/onder/voren kun je natuurlijk ook spelen met foto’s vanaf links en rechts. Op die manier kun je de outfit weer van een andere kant laten zien en wie weet kom je erachter dat de achtergrond vanaf die kant nog veel toffer is.

Blogtips #34 – 5 Tips voor betere outfit foto’s

4. Probeer verschillende poses uit

Iets wat ik zelf ook nog altijd heel erg lastig vind is poses bedenken voor mijn foto’s. Ik kom al snel uit bij een simpele pose waarbij ik mijn ene been net iets voor de andere plaats en verder een beetje met mijn haar speel. Daarom probeer ik inspiratie op te doen bij andere bloggers/Instagrammers voor poses of kijk ik video’s over poseren.

Daarnaast is het ontzettend fijn als je iemand achter de camera hebt die je helpt met het bedenken van een leuke pose. Zo wilde ik bijvoorbeeld op de foto’s hierboven de leuke mouwen van mijn top goed laten zien, maar zoals je kunt zien op de rechterfoto kwamen deze niet erg goed naar voren toen ik simpelweg tegen de leuning hing. Evelien gaf toen een suggestie om mijn arm zo schuin naar achteren te houden als op de linker foto. De pose voelde ontzettend onnatuurlijk maar wat ben ik blij dat ik hem heb uitgeprobeerd als ik deze foto zo zie. Zo zie je maar: proberen kan nooit kwaad.

Blogtips #34 – 5 Tips voor betere outfit foto’s

5. Zorg dat je iets te doen hebt met je handen

Wanneer je poseren net zo lastig vindt als dat ik dat vind is het handig om een zogenaamde prop mee te nemen. Zelf gebruik ik op de foto’s hierboven bijvoorbeeld mijn handtas, zodat ik deze speels vast kan houden. Daarnaast kun je nog doen alsof je hem opent, er iets uit pakt, etc. Ook een ijsje, telefoon of ballon is heel erg leuk om mee te nemen op dagen dat je gaat shooten.

Heb je dit nu allemaal niet mee en weet je ook niet waar je het zo snel vandaan moet halen dan is het natuurlijk ook mogelijk om gewoon een beetje te spelen met je kleding en je haar. (Waarom denk je dat bijna iedere Instagram foto op mijn account bestaat uit mij met een hand in mijn haar) Stroop je mouwen op of haal ze juist naar beneden, pluk een beetje aan je trui of houdt je rokje aan de zijkant vast. Op deze manier ziet de foto er minder saai uit en voel jij je minder ongemakkelijk tijdens de shoot.


Dit waren dan alweer mijn vijf beste tips voor het maken van outfit foto’s. Zelf pas ik deze tips eigenlijk allemaal bij al mijn shoots toe en ik merk dat mijn foto’s echt beter zijn geworden in verhouding met vorig jaar. Ik ben erg benieuwd hoe jullie outfit foto’s maken en of jullie nog andere tips hebben. Laat ze vooral achter in de reacties!

Bekijk hier al mijn eerdere blogtips

Blogtips #34 - 5 Tips voor betere outfit foto's

2 Comments

 • Joyce 25 juni 2018 at 13:56

  Goede tips! Ik heb mama inmiddels wel geleerd dat ze gewoon lekker door moet klikken, alleen Jorn nog niet helemaal, haha. Poses bedenken vind ik ook altijd heel moeilijk en vaak weet ik ook niet zo goed wat ik moet doen (ook niet als ik al lang inspiratie heb opgedaan haha!).

  • Irina 25 juni 2018 at 18:20

   Haha heel herkenbaar! Maar soms zijn de dingen die het gekst voelen uiteindelijk het leukst, dus gewoon lekker blijven veranderen!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×