Bloggen

Blogtips #33 – Makkelijk geld verdienen aan je blog met LinkPizza

Geld verdienen met je hobby: wie wil dat nou niet? Hoe klein jouw blog ook is, iets kleins eraan verdienen kan eigenlijk vrijwel meteen. Zodra je een aantal bezoekers aantrekt kun je de tip die ik je vandaag ga geven namelijk al gebruiken. Waar ik het over heb? LinkPizza, een website die jouw linkjes automatisch omzet naar affiliate linkjes.

Wat is affiliate marketing?

Ik zal beginnen met het uitleggen wat affiliate linkjes eigenlijk zijn. Affiliate linkjes zijn een vorm van affiliate marketing. Een moeilijk begrip, maar ik heb geprobeerd het hieronder simpel uit te leggen.

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij de adverteerder alleen op het moment dat er daadwerkelijk resultaat behaald wordt betaald. Ze belonen hun partners als het ware voor de gegenereerde inkomsten die voortkomen uit de links vanaf hun websites.

Met affiliate linkjes bedoel ik dan ook linkjes die jij binnen jouw blog plaatst, waar je betaald voor krijgt. Of eigenlijk, waar je betaald voor kunt krijgen. Het werkt heel simpel: jij plaatst een affiliate link naar bijvoorbeeld de HEMA op jouw blog. Vervolgens klikt één van jouw lezers op deze link en koopt vervolgens iets op de webshop van de HEMA. Vervolgens krijg jij een percentage van het aankoopbedrag van jouw lezer uitbetaald, omdat jij de consument naar de webshop hebt geholpen. Om uitbetaald te krijgen is het dus cruciaal dat mensen via jouw linkje op de webshop terecht komen en direct iets aanschaffen.

Blogtips #32 - Makkelijk geld verdienen aan je blog met LinkPizza

Klik op de afbeelding om direct naar LinkPizza te gaan

Hoe werkt LinkPizza?

Nu wil je natuurlijk meteen aan de slag met het plaatsen van affiliate links op jouw blog, maar geloof me: lees eerst de rest van dit artikel even. Het zal je een heleboel tijd besparen. Zoals ik namelijk al eerder noemde zet LinkPizza jouw links automatisch voor je over in affiliate links. Dit scheelt je een heleboel tijd.

Het werkt heel erg simpel: je maakt een account aan bij LinkPizza en installeert de LinkPizza plugin op jouw blog. Vervolgens hoef je zelf eigenlijk helemaal niets meer te doen dan wat je normaal gesproken al deed. Je schrijft simpelweg je artikelen en voegt hier gewone links aan toe. Bijvoorbeeld een link naar de website van het Kruidvat na een artikel over een Kruidvat eigen merk dagcréme. LinkPizza verandert deze link automatisch voor jou in een affiliate link, waardoor je inkomsten kunt genereren door de aankopen van jouw bezoekers.

Blogtips #32 - Makkelijk geld verdienen aan je blog met LinkPizza

Waar wacht je nog op?

Wat mij betreft is LinkPizza de ideale manier om wat geld te verdienen met je blog zonder er veel werk aan te hebben. Natuurlijk vraag je je af wat LinkPizza precies vraagt voor deze diensten. Zelf vind ik dit heel erg meevallen: zij krijgen 20% van jouw verdiende bedrag. Dit houdt in dat wanneer iemand iets koopt voor €100,- via een link die jij hebt geplaatst, dan krijg jij hiervan nog €8,-. (Je krijgt normaal gesproken 10% van €100,- = €10,- waar nu 20%, dus €2,- vanaf gaat). Een prima deal als je het mij vraagt: je hoeft er immers amper iets voor te doen.

Zelf vind ik affiliate marketing een veel fijnere manier van geld verdienen met mijn hobby dan branded content/advertorials. Overigens biedt LinkPizza ook de mogelijkheid om advertorials te schrijven. Je kunt bij hen namelijk ook pitchen op campagnes en hiervoor een vast bedrag per artikel ontvangen. Op deze functie van LinkPizza zal ik in een later artikel nog eens in gaan.

Daarnaast kan ik over affiliate marketing gemakkelijker een disclaimer op mijn website zetten dan dat ik dit over native advertising (advertenties die in vorm en functie lijken op ‘gewone’ items op een platform) kan. Op deze manier kan ik eerlijk blijven tegenover mijn lezers en toch geld verdienen met mijn blog.

LinkPizza is wat mij betreft echt een musthave voor iedere blogger, juist omdat je er zo weinig voor hoeft te doen. Of je nu commercieel bezig bent met jouw blog of niet: een extra zakcentje is nooit weg. Benieuwd hoe mijn LinkPizza profiel /mediakit eruit ziet? Neem dan gerust een kijkje.
Alle andere blogtips

Dit artikel is een samenwerking

Blogtips #33 - Makkelijk geld verdienen aan je blog met LinkPizza

You Might Also Like

vorig artikel
volgend artikel

4 Comment

 1. Reply
  Miranda | Taxx Life Blog
  15 augustus 2017 at 13:21

  Toevallig van het weekend de hele boel aangemeld en het is redelijk gelukt, maar ik heb eerlijk gezegd wel 1 vraagje: Moet ik melden bij een artikel dat er een affiliate linkje in is verwerkt? Verder ben ik fan van je blog en vooral deze categorie!
  Miranda | Taxx Life Blog onlangs geplaatst…Doelen en Duurzaam Juli 2017My Profile

  1. Reply
   Irina
   15 augustus 2017 at 14:26

   Het is wel zo netjes naar je lezers om dit te vermelden inderdaad! Je kunt dit natuurlijk per artikel doen, maar ook een aparte disclaimer maken voor op je complete blog. Het is maar net wat je zelf gemakkelijker vindt! Leuk om te horen dat je fan bent van deze serie ^^

 2. Reply
  Annika
  14 augustus 2017 at 15:22

  Ik ben er net even voor gaan zitten en heb me aangemeld. Ben benieuwd!
  Annika onlangs geplaatst…Unboxing Styletone Box Augustus 2017My Profile

 3. Reply
  Ria
  14 augustus 2017 at 09:49

  Leuk om te lezen. Ik wist dat zo iets bestond. Maar wist niet hoe het werkte.

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.