Blogtips #31 – Waarom series het zo goed doen op een blog

31 juli 2017 2 Comments

Series: je ziet ze steeds vaker voorbij komen op blogs. Zelf heb ik natuurlijk deze blogtips serie die iedere maandag online komt maar er zijn nog veel meer ideeën wat betreft series. Waarom je ze zo veel voorbij ziet komen? Omdat ze het erg goed doen op jouw blog. Benieuwd wat nu precies de voordelen van een serie zijn? Lees dan snel mee.

Je lezers weten wat ze te wachten staat

Wanneer jij wekelijks (of misschien wel vaker of juist minder vaak) een artikel online zet binnen een bepaalde serie dan weten jouw lezers precies wat ze moeten verwachten. Zo weten mijn lezers dat ze iedere maandag vanaf 6 uur ’s ochtends een artikel kunnen vinden met tips op het gebied van bloggen. Het is dan misschien iedere keer een net iets ander onderwerp of andere invalshoek: toch onthouden ze dat ze dit willen lezen. Dat is namelijk het leuke van een serie: lezers willen weten hoe het verder gaat. Of in mijn geval: ze willen weten welke tips ik nog meer voor ze heb.

Het scheelt jou een hoop brainstormen

Wanneer je wekelijks een artikel binnen hetzelfde thema ‘moet’ schrijven, dan scheelt dat een heleboel in het brainstormen voor artikelen. Je weet van te voren al dat je blog bijvoorbeeld moet gaan over jouw 5 favoriete … producten. Zo kun je ver van te voren al meerdere artikelen bedenken! Maak een lijstje met artikel ideeën aan wanneer je begint met een nieuwe serie en je hebt al een heleboel concepten klaar staan. Daarnaast is het voordeel van een serie artikelen ook dat lezers vaak met aanvragen komen voor volgende delen: hallo nieuwe ideeën!

Je kunt er je doelgroep mee verruimen

Misschien klinkt dit een beetje raar, maar met een nieuwe serie op jouw blog kun je jouw doelgroep flink verruimen. Zo heb ik zelf voornamelijk een beauty, fashion en lifestyle blog maar door mijn blogtips serie trek ik ineens veel meer mensen aan dan met alleen deze drie onderwerpen. Het hoeft natuurlijk niet zo te werken en je kunt net zo goed een serie beginnen die binnen jouw niche valt maar het is wel een mogelijkheid om goed over na te denken.

Dit waren toch wel de redenen die ik kan bedenken waarom een serie op jouw blog het goed zal gaan doen. Ik ben erg benieuwd: werken jullie met series? Zo ja, wat voor soort serie heb jij op dit moment lopen?
Alle andere blogtips

Blogtips #31 - Waarom series het zo goed doen op een blog

2 Comments

 • Cassandra 31 juli 2017 at 18:06

  Goeie tip! Het brengt me op ideeën.

 • Nicole 31 juli 2017 at 11:03

  Ik ben zelf ook net begonnen met een serie. Vanaf vandaag plaats ik elke week een eetoverzicht met een maaltijd per dag. Ik ben benieuwd wat het me gaat brengen 🙂

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×