Blogtips #30 – Deel je wel of niet dat je op vakantie bent met je lezers?

24 juli 2017 3 Comments

Het is weer vakantietijd, wat betekend dat ook wij bloggers nog wel eens op het vliegtuig (of natuurlijk in de auto) stappen voor een welverdiende vakantie. Het lastige voor ons bloggers is echter of we dit wel of niet delen met onze lezers. Onze lezers zijn namelijk altijd overal van op de hoogte en dit vinden we fijn, maar de kans dat dieven dit lezen is ook aanwezig. Vandaag dan ook de voor- en nadelen van het delen dat je op vakantie bent met je lezers!

De voordelen van het delen

1 … Je kunt alle mooie foto’s die je maakt direct delen op Instagram, want geef nu toe: dat wil je toch? Bonuspunten: je Instagram groeit vaak veel sneller met mooie travelpic’s!

2 … Je kunt een eventuele weekvlog of fotodagboekje gewoon doorzetten zonder enige verandering binnen je blogschema. Als je natuurlijk wilt bloggen op vakantie, maar hier schreef ik in een eerder artikel al over.

3 … Je lezers voelen zich met je verbonden omdat je het met ze deelt. Het voelt voor hen alsof ze een goede vriendin zijn die dit soort dingen gewoon weet en updates krijgt via social media.

4 … Je hoeft niet te doen alsof je gewoon thuis zit op social media. Geen foto’s van te voren maken om op Instagram te posten of Tweets inplannen. En mocht je dit nu sowieso niet doen, dan is er tenminste ook geen radiostilte tijdens je vakantie omdat je niet kunt delen wat je op dat moment doet/waar je bent.

5 … Je zult allerlei tips van lezers krijgen over wat je kunt doen/eten/kopen op je bestemming. Altijd leuk om nieuwe dingen mee te ontdekken!

Blogtips #30 - Deel je wel of niet dat je op vakantie bent met je lezers?

De nadelen van het delen

1 … Alle berichten die jij op jouw blog en social media zet zijn niet alleen te lezen door jouw lieve lezers maar ook door mensen die er kwade bedoelingen mee hebben. Denk bijvoorbeeld aan dieven die meteen door hebben dat jouw huis nu dus leeg staat.

2 … Je lezers zullen eerder van je gaan verwachten dat je mooie vakantiefoto’s plaatst. Je bent immers op vakantie, dus dat is dan toch zeker de moeite niet?

3 … Doordat je het deelt met je volgers blijf je eerder (onbewust) bezig met je blog op vakantie. Zelf merk ik dat ik pas na zo’n 1 à 1,5e week echt alles kan laten gaan en echt vakantie heb. Dit is natuurlijk erg persoonlijk.

4 … Waar het leuk is om van lezers tips te krijgen voor op vakantie, kan dit natuurlijk ook doorslaan. Wanneer jij de hele dag nodig hebt om alle berichtjes van je lezers door te nemen heb je geen tijd meer voor het ontspannen wat je op vakantie wilt doen.

5 … Wanneer er op jouw vakantiebestemming (of in de buurt) iets gebeurt krijg je meteen van al je volgers berichtjes of alles goed gaat. Lief bedoeld natuurlijk, maar iedereen vervolgens berichtjes moeten sturen met een geruststelling kost toch wel aardig veel tijd. Dan doe je dit toch liever naar alleen je familie. (Denk hierbij aan de brand die wij tijdens onze afgelopen vakantie hebben gezien op een paar kilometer afstand.)

Zelf heb ik dit jaar wel gedeeld dat ik op vakantie was, aangezien er nog iemand thuis was. Op deze manier vond ik het zelf een fijn gevoel om het te delen. Ik deel het immers graag met mijn volgers en vind het zonde om alle mooie foto’s die ik op vakantie maak te bewaren tot na mijn vakantie. Ik ben wel benieuwd wat jullie doen? Deel jij dat je op vakantie bent met je lezers?
Alle andere blogtips

Blogtips #30 - Deel je wel of niet dat je op vakantie bent met je lezers?

3 Comments

 • Annika 24 juli 2017 at 15:20

  Het voordeel van een blog is, dat je best een eindje vooruit kan werken. Ik ben al jaren niet op vakantie geweest, het staat voor volgend jaar wel weer op de planning, maar ik denk dat ik het achteraf deel. Dan komen er ook gewoon vakantieblogs online. Ik ben niet superactief op social media, dus daar zal ik ook niet zo erg gemist worden.

 • ria 24 juli 2017 at 10:08

  Duivels dilemma inderdaad. ALs je een leeg huis achterlaat zou ik het NIET op socail media zetten.
  Maar ik heb ook geen blog ?
  Als je het wel deelt, en er gebeurt iets bijzonders zoals brand, kun je ook een (extra) berichtje op je blog posten, ipv iedereen persoonlijk mailen…

 • Linda | travellersoftheworld 24 juli 2017 at 10:04

  Ik heb een reisblog dus ik deel altijd dat ik op vakantie ben, maar ben me ook bewust van de nadelen. Ik zorg ook dat ik niet teveel deel want genieten vind ik belangrijker, tot nu toe lukt dat prima. Morgen vertrekken wij richting china en op Facebook en op de site plaatsen wij dan zo nu en dan een update. Ik vind het zelf ook leuk om andere op reis te volgen. Bij ons is er wel nog iemand thuis, wij wonen beide nog bij onze ouders

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×