Blogtips #29 – Zo maak je jouw blog aantrekkelijk voor samenwerkingen

17 juli 2017 No Comments

Samenwerkingen: vrijwel iedere blogger krijgt er op een gegeven moment mee te maken. De eerste keer voel je je ontzettend vereerd omdat een bedrijf met jouw wil samen werken. Al snel leer je dat je niet overal ja op moet zeggen. Toch zijn er genoeg bloggers die het lastig vinden om een samenwerking aan de haak te slaan. Hoe je dit voor elkaar krijgt vertel ik je vandaag: zo maak je jouw blog aantrekkelijk voor samenwerkingen.

Zorg ervoor dat je regelmatig post

Wanneer een bedrijf op jouw blog terecht komt en ziet dat het laatste artikel van een maand terug afkomstig is zullen ze al snel wegklikken. Hetzelfde geldt vaak wanneer je geen duidelijk upload-schema hebt, waardoor bedrijven niet weten wat ze van je kunnen verwachten. Zorg er dan ook voor dat je regelmatig post en bedrijven dit kunnen zien. Ik heb het hierbij niet alleen over je blog, maar ook over de social media kanalen die bij je blog horen. Zorg dat je hier actief post: zodat je ook hier samenwerkingen kunt binnenhalen.

Zorg voor een contactpagina

Wanneer je wilt dat een bedrijf jouw benadert voor een samenwerking zul je het ze gemakkelijk moeten maken. Een bedrijf moet simpel en snel jouw een berichtje kunnen sturen dus een contactpagina is in dit geval onmisbaar. Zelf heb ik gekozen voor een contact formulier, waardoor het zelfs nog een stapje simpeler is om een mailtje te sturen dan wanneer je alleen je mailadres opschrijft. Dit heb ik overigens gedaan met deze plugin.

Zorg ervoor dat je ‘aanwezig’ bent op je eigen blog

Wanneer je reacties krijgt van je lezers, reageer dan ook regelmatig terug. Het is een kleine moeite maar zorgt er wel voor dat er een soort community ontstaat. Op deze manier ziet een bedrijf dat je daadwerkelijk een band met je lezers hebt, waardoor het voor hen aantrekkelijker is om een samenwerking aan te gaan.

Blogtips #29 - Zo maak je jouw blog aantrekkelijk voor samenwerkingen

Zorg dat je een mediakit hebt

Ik heb een compleet artikel geschreven over wat een mediakit precies is en hoe je er een maakt, mocht je daar benieuwd naar zijn dan kun je dit artikel lezen. Deze mediakit kun je opsturen naar bedrijven wanneer zij vragen om cijfers en mogelijkheden tot samenwerking. Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker om je mailbox bij te houden en heb je alle informatie die bedrijven willen hebben bij elkaar staan.

Zorg ervoor dat je blog er aantrekkelijk uit ziet

Met aantrekkelijk bedoel ik niet alleen dat het er mooi uit ziet en dat er dus regelmatig content online staat. Ik bedoel er ook mee dat je blog er professioneel uit ziet. Zorg ervoor dat je teksten amper tot geen taal- en spelfouten bevatten en je foto’s van goede kwaliteit zijn. Neem jezelf en je blog serieus en dan zullen bedrijven dit ook gaan doen.

Dit zijn mijn tips om je blog aantrekkelijk te maken voor samenwerkingen. Ik ben benieuwd wat jullie doen om samenwerkingen voor je blog binnen te slepen? Onthoudt dat het bloggen niet om samenwerkingen gaat, maar om de lol.
Hier vind je al mijn eerdere blogtips

Blogtips #29 - Zo maak je jouw blog aantrekkelijk voor samenwerkingen

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

Irina

GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
×