Blogtips #28 – Waarom je niet mee moet doen met het follow/unfollow spelletje

10 juli 2017 3 Comments

Het follow/unfollow spelletje op Instagram, ik denk dat iedereen het inmiddels wel kent. Om volgers te krijgen begin je allemaal andere accounts te volgen en je ontvolgt ze zodra zij jou volgen. Vaak wordt dit zelfs gedaan door een computerprogramma i.p.v. de Instagrammer zelf. Idioot als je het mij vraagt. Vandaag vertel ik je waarom je er vooral niet aan mee moet doen.

Je zorgt voor een Instagram shadowban

Weet je nu niet wat een Instagram shadowban is? Dan raad ik je dit artikel aan om te lezen. Kort gezegd komt het er op neer dat je account nog wel blijft bestaan, maar alleen zichtbaar is voor de mensen die je al volgen. Als mensen die jou niet volgen zoeken op een hashtag die jij hebt gebruikt, dan zullen ze je niet vinden. Doei daadwerkelijk nieuwe volgers die geïnteresseerd zijn in jouw content dus! Ik heb overigens wel gehoord dat dit alleen gebeurt wanneer je inderdaad een speciaal programma gebruikt voor het volgen, ontvolgen en plaatsen van (nietszeggende) reacties. Of dit ook gebeurt wanneer je handmatig volgt/ontvolgt dat weet ik niet.

Je hebt geen geïnteresseerde volgers

Wanneer jij je volgers daadwerkelijk alleen maar krijgt doordat je hen volgt en vervolgens weer ontvolgt heb je grote kans dat deze volgers helemaal niet geïnteresseerd zijn in jouw profiel. Voor hetzelfde geld ben je hen net zo snel weer kwijt als dat zij jou kwijt zijn. Wat heb je hier nu aan? Helemaal niks dus.

Je verliest je geloofwaardigheid

Zeg nu zelf: hoe geloofwaardig vind jij een Instagram account met 10K volgers dat ‘maar’ 800 likes per foto krijgt? Ik vind dit zelf absoluut niet geloofwaardig en zie er meteen aan dat dit account op een niet natuurlijke manier aan haar volgers komt. Denk hierbij aan het volg/ontvolg spelletje maar ook aan het kopen van volgers. Ik ben overigens niet de enige die dit ziet: ook bedrijven waar je misschien wel een samenwerking mee aan wilt gaan zullen dit door hebben en geen samenwerking met je aangaan.

Blogtips #28 - Waarom je niet mee moet doen met het follow/unfollow spelletje

Je maakt er absoluut geen vrienden mee

Het volg/ontvolg spelletje is binnen de bloggerswereld maar al te bekend en absoluut niet populair. Iedere blogger waar ik contact mee heb vind het een verschrikkelijke trend waar hij/zij niks mee te maken wil hebben. We frustreren ons er allemaal helemaal dood aan en onthouden ook zeker de namen van de bloggers die dit doen. Hier maak je dus absoluut geen vrienden mee, dus wanneer je een keer een leuke samenwerking met een andere blogger aan wilt gaan of simpelweg open zou staan voor een vriendschap met een andere blogger maak je het jezelf wel heel erg moeilijk.

Je neemt jezelf niet serieus

Wanneer jij je volgers koopt (want dit is eigenlijk wat je doet door dit volg/ontvolg spelletje) neem je jezelf in mijn ogen niet serieus. Je denkt blijkbaar niet op eigen kracht te kunnen groeien met je account en hebt hier dit soort methodes voor nodig. Hoe trots kun je dan uiteindelijk zijn op die 10K volgers die je hebt gekregen? Een stuk minder trots dan een blogger die op eigen kracht 500 volgers bij elkaar heeft geraapt schat ik zo.

Dit zijn in mijn ogen de voornaamste redenen om niet mee te doen aan het volg/ontvolg spelletje op Instagram. Voor mij is de belangrijkste reden toch wel dat ik graag op eigen kracht wil groeien en geen rare methodes nodig heb. Ik groei liever met 1 volger per maand op eigen kracht dan dat ik er 1K per maand groei door dit stomme spelletje. Ik ben benieuwd hoe jullie hier tegenover staan!
Bekijk hier al mijn eerdere blogtips

Blogtips #28 - Waarom je niet mee moet doen met het follow/unfollow spelletje

3 Comments

 • Annika 11 juli 2017 at 12:06

  Ook eens, maar ik ben ook niet heel fanatiek bezig op Instagram, ik plaats niet genoeg foto’s. Ik vind het een stomme manier van volgers krijgen, het zegt niets over je foto’s.

 • Ria 10 juli 2017 at 09:36

  Dank Irina! Zit nog maar een
  Paar dagen op Instagram en heb al allemaal volgers die ik helemaal niet ken.

  Moet nog even les hebben geloof ik. IK wil ook niet dat elke foto van de ipad naar Instagram gaat. DUs heb ik de camera geblokkeerd. Maar er moet vast ook wel een optie zijn om zelf te kiezen…

 • Daphne 10 juli 2017 at 09:22

  Helemaal mee eens; ik wil ook op eigen kracht groeien en het volg/ontvolg spelletje en volgers kopen héél erg ontwijken. Niets is irritanter dan mensen die dat wel doen..

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Hii en welkom op IrinaTouw.nl: mijn persoonlijke website waar ik het heb over onderwerpen zoals lichaamsacceptatie, zelfliefde en mentale gezondheid. Hier vind je wekelijks video's terug die ik met veel liefde voor je maak. Kijk vooral rond!

  Irina

  GRATIS GIDS: DOWNLOAD NU

  Zelfverzekerd in bikini binnen 4 stappen
  ×